UEFA: megvan a neve a 2021-ben rajtoló, 3. számú sorozatnak

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2019.09.24. 20:28
null
Fontos dolgokról döntött az UEFA végrehajtó bizottsága (Fotó: uefa.com)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága keddi, ljubljanai sajtótájékoztatóján több fontos döntésről is beszámolt, egyúttal elárulta, hogy a 2021-ben útjára induló harmadik számú kupasorozatnak Európa-konferencialiga (Europa Conference League) lesz a neve.

 

Az UEFA célként azt tűzte ki, hogy minél több ország csapatai részt vehessenek az európai kupaküzdelmekben, konkrétumot azonban nem tudtunk meg a sorozatról.

Eddig annyit tudunk, hogy a tervek szerint az új kupasorozat beindításával párhuzamosan az Európa-liga létszáma csökkenne: a jelenlegi 48 helyett 32 együttes vehetne részt a csoportkörben. Így mindhárom kupasorozatban 32 együttes szerepelne a főtáblán – nyolc csoportban négy-négy –, és ahogy a Bajnokok Ligája csoportköréből kieső gárdák egy része számára van lehetőség a folytatásra az Európa-liga kieséses szakaszában, úgy az El-ből is lenne átjárás az új sorozatba, melyet egyelőre három idényre írnak ki.

Az Európa-konferencialiga (Ekl) versenykiírásáról későbbre ígért további részleteket az UEFA. Az viszont már eldőlt, hogy a mérkőzéseket – az El-hez hasonlóan – csütörtökön rendeznék, és az is, hogy a győztese a rá következő idényben az El-ben indulhat.

A VAR-ral kapcsolatban több dolgot is bejelentett az európai szövetség, az Európa-ligában már a jelenlegi idény kieséses szakaszában debütál a technológia, amelyet a 2020-as bécsi döntőtől a női BL-finálékban, valamint a 2021-es női Európa-bajnokságon is használnak majd.

Az UEFA mindemellett több Bajnokok Ligája-, illetve Európa-liga-döntő helyszínét is kijelölte, erről itt olvashat.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik