DUDUCZ TIBOR
2022.06.30 20:40 Frissítve: 2022.07.01 10:15

DAC: intenzíven kezelik a hőség miatt összeeső játékost

Ijesztő jelenetnek lehettek szemtanúi a nézők a DAC–Paks (1–3) felkészülési mérkőzés 40. percben: az óriási, közel negyvenfokos kánikulában a hazaiak gambiai középpályása, Sainey Njie összeesett a pályán.

A hőség miatt összeesett a pályán Sainey Njie (Fotó: dac1904.sk)

 

Rájár a rúd a DAC gambiai labdarúgójára, akit a tavaly őszi horrorsérülése (a másodosztályú Révkomárom elleni kupameccsen homlokcsonttörést szenvedett) után csütörtökön ismét kórházba kellett szállítani.

„Ott voltam mellette a pályán. Sainey összeesett, és elvesztette az eszméletét. Most kaptuk a hírt, hogy már jobban van. Bízunk benne, hogy nemsokára visszatér közénk” – nyilatkozta lapunknak a dunaszerdahelyi játékos, Szánthó Regő.

Sainey dehidratált volt, elvesztette az eszméletét, és nagyon magasra szökött a pulzusa. A közbelépésünk után a mentősök gyorsan kórházba szállították. Már magához tért, de holnapig megfigyelés miatt az intenzív osztályon marad” – mondta a Nemzeti Sportnak Fegyveres Zsolt, a DAC orvosa.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
DAC–PAKSI FC 1–3 (1–0)
Dunaszerdahely, 1147
néző
DAC:
Veszelinov – Blackman (Rymarenko), Kruzliak, Brunetti (Muhamedbegovic), Davis (Nicolaescu) – Njie (Kácer) – Szánthó (Hahn), Dimun (Nebyla), Veselovsky (Balogh N.), Cikaniks (Andzouana) – Krsztovics (Andrezinho)
PAKS, 1. félidő:
Rácz G. – Vas, Kinyik, Szekszárdi, Debreceni – Gyurkits, Nagy R., Kesztyűs, Sajbán Máté – Varga B., Kocsis B. 2. félidő: Nagy G. – Kovács N., Lenzsér, Szélpál, Szabó J. – Papp K., Windecker, Balogh B., Haraszti – Böde, Szabó B.
Gólszerző:
Veselovsky, ill. Szabó J., Böde, Szabó B.
MESTERMÉRLEG
Adrian Gula:
– Tanulságos meccs volt. A második félidőben bebizonyította az ellenfél, hogy nagyon gólerős. Kihasználta a hibáinkat. Már az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset, de több helyzetet is elpuskáztunk.
Waltner Róbert: – Örülök ennek a győzelemnek. Edzőmeccs volt, de az eredmény ilyenkor is számít. Elégedett vagyok az eredménnyel. Az első félidő annyira nem tetszett, védekezésben jócskán volt problémánk. Nagy fölényben játszott az ellenfél. A második félidőben sokkal jobban játszottunk, háromszor is betaláltunk. Igaz, az ellenfélnek is voltak lehetőségei. A DAC jó csapat, előbbre tart mint, mi. Frissességben biztos, a játékosaink fáradtabban mozogtak, ennek ellenére győztünk. Messzemenő következményeket nem lehet levonni. Ádám Martin kilencvenkilenc százalék, hogy távozni fog. Sajnos nem számíthatok rá. Azonban egy ilyen kiváló teljesítmény után meg is érdemli, hogy kipróbálja magát külföldön.

2023.09.27 23:23:44

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az angolok például az egyik világbajnokságon odáig mentek a tradicionális maori harci tánc, a haka »tompító célzatú megelőzésében«, hogy nyitott V-alakban sorakoztak fel – mintegy elnyelendő a fekete mezeseket –, vállalva a több ezer font sterlinges bírságot is, amelyet a félpálya átlépéséért rótt ki rájuk a nemzetközi szövetség.

2023.09.26 19:55:51

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Illés együttes először az 1968-as táncdalfesztiválon hallott dalával – Amikor én még kissrác voltam – megidézem az ifjúságomat, már ami a labdarúgás szeretetét illeti. Ezt azért írom le, mert noha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót kiváló futballistának tartom, mindig feszengtem, amikor gyerekek tucatjait láttam a mezükbe bújva. Miért nem lehet honi játékoshoz kötődni? A válasz korszakoktól függően más és más volt.

2023.09.24 23:48:36

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.09.24 16:02:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak igen rossz leosztásban, magabiztosan nyert az élvonal éllovasa Sepsiszentgyörgyön.