DUDUCZ TIBOR (Komárom) 2021.09.22 19:14 Frissítve: 2021.09.22 19:28

Szlovákia: súlyos koponyasérüléssel kórházban a DAC légiósa

Ahogy arról beszámoltunk, nagy meglepetésre az élvonalbeli DAC búcsúzott a Szlovák Kupától. Gól nélküli döntetlen után a másodosztályú Révkomárom (Komáromi FC, avagy KFC Komárno) jutott a következő körbe. A vereség mellett még két súlyos sérültjük is van a dunaszerdahelyieknek.


Njie sérülése

„Ma súlyos csapások értek minket – mondta közvetlenül a találkozó után a Nemzeti Sportnak Németh Antal, a DAC vezetőedzője. – Kiestünk a kupából, nincs mit mondani. Teljesen mindegy, hogyan játszik egy csapat és mennyi helyzete volt. Ráadásul nem is játszottunk jól, nem is dolgoztunk ki annyi helyzetet, amennyit szerettünk volna. A kiesés nagy probléma a klub életében, hiszen komoly terveink voltak a Szlovák Kupában.”

A korai búcsú csak az egyik baj a DAC számára, mivel két futballistája is súlyos sérülést szenvedett. A középhátvéd Mateus Brunetti térdében elszakadt a keresztszalag, viszont Sainey Njie sérülése talán még súlyosabb. Az 52. percben összefejelt a csapattársával, Andrej Fábryval. Njiét mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

„Végig stabil volt az állapota, tudott kommunikálni. Érsekújvárra szállították, ahol a CT- és az MRI-vizsgálatok után a szakorvosok eldöntik, hogy szükség lesz-e műtétre. Az állapotáról bővebben később tudok tájékoztatni” – nyilatkozta lapunknak Fegyveres Zsolt, a dunaszerdahelyiek csapatorvosa.

2021.10.21 19:15:09

Minden más foci MALONYAI PÉTER

A Videotonnak nehéz helyzetben segített, a Honvédból újra bajnokcsapatot formált.

2021.10.21 00:10:30

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ha a sokat, néha okkal kifogásolt VAR-t már úgyis egyre több helyen használják, mi lenne, ha a hempergéses esetekben is segítségül hívnák. Ha a visszajátszás egyértelműen igazolja az eset átveréses jellegét, talán némi jogalapja is lenne a sportszerűtlenségért járó figyelmeztetésnek.

2021.10.19 15:53:31

Minden más foci nemzetisport.hu

Alábbi cikkünkben összeállítottunk egy listát négy kedvenc játékosunk fényűző házáról. (x)

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.

2021.10.17 12:42:55

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem játszott jó formában a Proleter otthonában a TSC, a jövő héten a Partizan ellen ennél sokkal-sokkal több kell.