L. M.
2022.02.08 14:30 Frissítve: 2022.02.08 14:57

Afrika-kupa: amíg kórházban volt, Mané kifizette egy fiú kezelését

Mint korábban beszámoltunk róla, a hétvégén Szenegál tizenegyesek után legyőzte Egyiptomot az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjében. A győztes tizenegyest értékesítő Sadio Mané még a nyolcaddöntő után került kórházba egy ütközés miatt, ahol – mint utóbb kiderült – kifizette egy fiú kórházi kezelésének az árát – írja a Sportbible a Sene Webre hivatkozva.

Mané a pályán kívül is bajnoki erényeket csillogtatott (Fotó: AFP)


Sadio Mané akár az Afrika-kupa döntőjének negatív hőse is lehetett volna, miután a rendes játékidőben kihagyta a Szenegálnak megítélt büntetőt. A mérkőzés végül hosszabbítás után 0–0-val ért véget, így tizenegyespárbajra került sor. Mané volt az ötödik szenegáli lövő, és ezúttal nem hibázott, így a szenegáli válogatott első alkalommal emelhette magasba a kupát.

Mané a nyolcaddöntőben összeütközött a Zöld-foki szigetek kapusával, Vozinhával. A kapust kiállították, Mané ugyan folytatni tudta a játékot, gólt is szerzett, de pár perccel később el kellett hagynia a pályát, mivel nem akartak kockázatot vállalni. A mérkőzés után kórházba szállították megfigyelésre. Itt értesült arról, hogy egy család rossz anyagi helyzete miatt nem tudja a szintén kórházba került gyerekének kifizetni az ellátást. A liverpooli szélső ezt hallva átvállalta a fiú kórházi kezelésének a költségét, ami 400 ezer nyugat-afrikai frankba, mintegy 220 ezer forintba került.

A korábbi Southampton-játékosnak nem ez volt az első ilyen akciója, korábban is rengetegszer jótékonykodott és több interjúban is kiemelte, hogy számára az anyagi dolgok nem a legfontosabbak. Mané a szülőhazájában rengeteg felajánlást tett korábban, iskolákat, kórházat, stadiont építtetett, valamint rendszeresen támogatja a szenegáli szegény családokat.

 


AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
DÖNTŐ
Egyiptom–Szenegál 0–0 – tizenegyesekkel: 2–4
Yaoundé, Stade d'Olembé, 40 000 néző. Vezette: Victor Gomes (dél-afrikai)
Egyiptom:
Gabaszki – Asur, Abdel Monem, Mahmud Hamdi, Fatuh – el-Neni, Fathi (Lasin, 99.), el-Szolia (Trezegé, 59.) – Szalah, Mosztafa Mohamed (Marvan Hamdi, 59.), Marmus (Zizo, 59.). Szövetségi kapitány: Diaa al-Szajed (Carlos Queiroz eltiltása miatt)
Szenegál: É. Mendy – B. Sarr, Abdou Diallo, Koulibaly, Ciss – N. Mendy, Kouyaté (P. Gueye, 66.) – I. Sarr (B. Dia, 77.), I. Gueye, Mané – Diédhiou (D. Dieng, 77.). Szövetségi kapitány: Aliou Cissé
2022.09.27 20:24:14

Minden más foci nemzetisport.hu

A 2019-es bajnoknak elég lett volna egy döntetlen is, de csúnyán ráfizettek Ronaldóék a kihagyott helyzetekre.

2022.09.26 19:51:00

Minden más foci nemzetisport.hu

Pocsék első félidő után a másodikban kiszakadt a gólzsák, de Anglia így is nyeretlenül búcsúzik az A-ligától.

2022.09.25 20:36:56

Minden más foci nemzetisport.hu

Van Dijk gólja döntötte el a holland–belga rangadót, az oranje jutott be az NL négyes döntőjébe.

2022.09.25 20:00:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Dánia két gólja szomorította a tartalékos Franciaországot, de a horvátok jutottak be a négyes döntőbe.

2022.09.24 20:09:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Hat szögletből két gólt szereztek a vendégek, a csoportelsőségről a portugál–spanyol rangadó dönt majd.