Ausztria: bár vezeti a bajnokságot, menesztette edzőjét a Salzburg – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 13:55
Véget ért Gerhard Struber salzburgi kalandja (Fotó: Getty Images)
Az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Red Bull Salzburg hivatalos honlapján közölte, hogy menesztette vezetőedzőjét, Gerhard Strubert.

Az osztrák élvonalat pontegyenlőség miatt – a Sturm Graz rovására – csak az egymás elleni eredmények miatt vezető együttes azután döntött az edzőváltás mellett, hogy pénteken 3–1-re kikapott a LASK vendégeként. A Salzburg kispadját az idény végéig Onur Cinel, a fiókcsapat Liefering mestere veszi át – tudatta a klub.

Gerhard Struber 2023. július 31-én érkezett a klubhoz, és a szaúdi Al-Ahli érdeklődése miatt kirúgott Matthias Jaissle helyét vette át a kispadon. A 47 éves osztrák szakember 34 tétmeccsen 20 győzelmet, hat döntetlent és nyolc vereséget könyvelhetett el a Salzburg trénereként. A mostani idényben az elmúlt években megszokotthoz képest rosszul teljesítő klub – amely az Osztrák Kupa elődöntőjében épp a Sturm Graz ellen maradt alul – sorozatban 10 bajnoki elsőség után végezhet a második helyen. Az osztrák Bundesliga idényéből hat forduló van még hátra.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik