Dubaiban tartóztatták le a kokaincsempészet miatt is elítélt holland válogatott labdarúgót

Vágólapra másolva!
2024.03.01. 10:28
A hírek szerint Dubaiban letartóztatták Quincy Promest (Fotó: Getty Images)
Csapata, a Szpartak Moszkva edzőtáborának helyszínén, Dubaiban letartóztatták a rokona megkéselése miatt másfél évre, 1350 kilogramm kokain csempészése miatt további hat év börtönbüntetésre ítélt ötvenszeres holland válogatott labdarúgót, Quincy Promest – számolt be róla orosz lapokra hivatkozva a holland De Telegraaf.

Az Ajaxban nevelkedett Quincy Promest először tavaly nyáron ítélték másfél év börtönre Hollandiában, mert még 2020 nyarán, egy partin egy ellopott nyaklánc miatt annyira összeveszett unokaöccsével, hogy egy késsel lábon szúrta őt. Az 50-szeres válogatott labdarúgót ezzel párhuzamosan azzal is vádolták, hogy 2020 telén 1350 kilogramm kokain csempészésében vállalt szerepet, ebben az ügyben pedig két héttel ezelőtt született meg az ítélet, mely szerint a labdarúgóra hat év börtönbüntetés vár.

Az Oroszországban légióskodó Promes nem vett részt a hollandiai tárgyalásokon, ugyanis attól félt, hogy ha hazatér, letartóztatják, ráadásul Hollandia sem kérte Oroszországtól az ő kiadatását, ugyanis utóbbi jelenleg háborúban áll, ilyen esetben pedig nincs jogsegély két ország között.

Promes azonban nemrég elhagyta Oroszország területét, hogy csapatával, a Szpartak Moszkvával Dubaiban készüljön fel az orosz bajnokság hétvégén rajtoló új idényének küzdelmeire, a játékos itt tartózkodott, amikor szülőhazájában a távollétében kirótták rá a hatéves börtönbüntetést a kábítószer-csempészet miatt.

A De Telegraaf azt írja, Promes úgy kapott vízumot az Egyesült Arab Emírségekhez tartozó Dubaiban, hogy gond nélkül ki- és beutazhat, pedig a hollandiai ítélet miatt azonosították őt.

A Szpartak Moszkva már Szentpétervárra, a hétvégi, Zenit elleni nyitány helyszínére utazott Dubaiból, amikor Promest a dubai reptéren megállították a határellenőrzésnél és a helyi rendőrörsre vitték, ahol sokáig fogva tartották – a hírek szerint a hollandiai ítéletek miatt –, ugyanakkor a holland ügyészség szóvivője azt közölte, nem tudnak róla, hogy Promest fogva tartanák.

A lap megjegyezte azt is, Hollandia tavaly kötött korlátozott kiadatási szerződést az Egyesült Arab Emírségekkel, s nemrég a hollandok kérésére tartóztattak le két férfit az országban.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik