Hollandia: másfél év börtönt kap az unokatestvérét késelő labdarúgó

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.19. 16:35
null
Quincy Promest súlyos testi sértés vádja miatt elítélte az amszterdami bíróság (Fotó: Getty Images)
Mintn beszámoltunk róla, az Ajax korábbi támadóját, Quincy Promest azzal vádolják, hogy egy késsel sebesítette meg unokatestvérét 2020 nyarán. A NOS holland hírportál beszámolója szerint a korábbi holland válogatott labdarúgó másfél év börtönbüntetést kap, miután az amszterdami bíróság súlyos testi sértés vádja miatt elítélte.

Quincy Promes még 2020 nyarán egy születésnapi parti során veszekedett össze unokaöccsével, a konfliktus oka egy ellopott nyaklánc volt. Az akkoriban az Ajaxnál játszó középpályás késsel lábon szúrta családtagját. Ezt követően a holland ügyészség emberölési kísérlet miatt vádat emelt Promes ellen.

Azt már korábban lehetett tudni, hogy Promes nem vesz részt a bírósági tárgyaláson, mert a már Oroszországban, a Szpartak Moszkvában játszó játékos attól félt, hogy hazatérése után letartóztatnák.

A NOS megjegyzi, hogy a súlyos testi sértés általában egy év börtönt von maga után, de mivel Promes profi futballistaként példamutató szerepet tölt be, és nem vállalt felelősséget a késelésért, ezért súlyosabb büntetést érdemel. Az ügyész eredetileg két év büntetést kért, de aztán a gyilkossági kísérlet kezdeti gyanúját elvetette, mivel erre nem volt bizonyíték.

Az ítéletnek egyelőre nincs hatása Promes moszkvai pályafutására. Hollandia nem fogja kérni Promes kiadatását, mivel Oroszország háborúban álló ország, jelenleg nincs jogsegély a két ország között, kiadatást ráadásul csak jogerős ítélet során lehet kérni, de Promes még benyújtotta fellebbezését. Promest azonban – ahogy arról beszámoltunk – kábítószer-csempészettel is vádolják, így ha beteszi a lábát Európába, akkor letartóztathatják.

Promes ebben az idényben 20-szor volt eredményes a Szpartak Moszkvában. Promes a holland válogatottban eddig 50-szer szerepelt (és hét gólt szerzett), csereként beállva pályára lépett a Csehország elleni budapesti nyolcaddöntőben is az Európa-bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik