Kamerun: balhé az öltözőben, Samuel Eto'o felajánlotta lemondását, de nem fogadták el

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.02.06. 08:54
Samuel Eto'o (balra) egyelőre elmozdíthatatlan az elnöki posztról (Fotó: AFP)
Samuel Eto'o, a Kameruni Labdarúgó-szövetség elnöke felajánlotta lemondását, de hiába a reméltnél korábbi búcsú az Afrikai Nemzetek Kupáján, a végrehajtó bizottság nem fogadta el azt.

Az előző kontinenstornán bronzérmes kameruni válogatott az idei Afrikai Nemzetek Kupáján a nyolcaddöntőben búcsúzott (Nigéria, 0–2), a 2021 szeptembere óta hivatalban lévő Eto'o ezért ajánlotta fel a lemondását az elnökség hétfői ülésén.

A végrehajtó bizottság azzal érvelve utasította el a kérését, hogy az elnök a programjában a kameruni futball teljes megújítását hirdette meg „az alapoktól a csúcsig”, és ez a munka még korántsem ért véget.

Mint korábban beszámoltunk róla, a kameruni futball nem minden szereplője elégedett a korábbi kiváló csatár szövetségi elnökként végzett munkájával; nemrégiben azzal vádolták meg, hogy mérkőzések eredményének manipulációjához nyújtott segítséget egy nagynevű klub feljutása érdekében.

Sajtóhírek szerint a személyi ellentétek miatt a kameruni küldöttség körül néhányszor felforrósodott a levegő az Afrika-kupán is. A legsúlyosabb incidens a Gambia elleni utolsó csoportmeccs után történt: a továbbjutást érő 3–2-es győzelmet követően többen is bementek az öltözőbe gratulálni a labdarúgóknak, így akart tenni a jelenleg a kameruni játékosszervezetet vezető korábbi Real Madrid- és Chelsea-futballista, Geremi Njitap is, de a biztonsági emberek – Eto'o utasítására – őt nem engedték be, sőt tettlegességet helyeztek kilátásba.

„Határozott utasítást kaptam a szövetség elnökétől: Geremi nem mehet be az öltözőbe. Ha még egy lépést teszel, megütlek” – állítólag ezt mondta Étienne Tamo, Eto'o biztonsági csapatának főnöke, döbbenetet váltva ki az esetet szemtanúként végigélő labdarúgókból.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik