Golden Boy: Csodálatos elismerés, köszönöm Ancelottinak – Bellingham

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.05. 16:03
Mint arról már beszámoltunk, Jude Bellingham hétfőn megkapta a Tuttosport sportlap szervezésében kiosztott Golden Boy-trófeát. A Real Madrid támadója a Nemzeti Sport szavazatának is köszönhetően toronymagasan megnyerte a szavazást, a Tuttosport partnereként lapunk teljes terjedelmében közli az angol sztárral készített teljes, exkluzív interjút.

Jude Bellingham a Golden Boy megnyerése után már többről álmodik (Fotó: Imago Images)
Jude Bellingham a Golden Boy megnyerése után már többről álmodik (Fotó: Imago Images)
Jude Bellingham a Golden Boy megnyerése után már többről álmodik (Fotó: Imago Images)

– Jude, szó szerint elsöpörte az ellenfeleit.
– Igen, láttam. Ez fantasztikus. Rendkívüli pontszámot értem el. Nagyon örülök és természetesen nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki szavazott és ezzel megadta nekem a bizalmat.

– Real Madrid-játékosnak még sosem sikerült még bezsebelni a Golden Boy-díjat. Egészen mostanáig...
– Nagyon jól ismerem ennek a tekintélyes nemzetközi szavazásnak a díjazottjait. Éppen 2003 óta létezik, pont azóta, hogy én is megszülettem. Én vagyok a harmadik angol nyertes, az egyik példaképem, Wayne Rooney 2005-ben nyert, amikor a Manchester United játékosa volt, Raheem Sterling pedig 2014-ben, a liverpooli időszakában.

– A legutóbbi győztesek a rivális Barcelona középpályásai voltak, Pedri majd Gavi. Ön volt, aki megtörte a „gránátvörös-kékek” dominanciáját.
– Madridban most sokan örülnek ennek, kezdve az elnökkel. Tudom, hogy megtapasztalom majd a két klub szurkolói közötti rivalizálást, de egyelőre magamra vagyok büszke. A Golden Boy egy fantasztikus díj.

– A legutóbbi két idényben második lett és mindig egy Barca-játékos előzte meg.
– Igen, ráadásul az idei volt az utolsó lehetőségem, hiszen 2024-ben már átlépem a korhatárt. Örülök, hogy harmadjára végre összejött, hisz ez egy életre szóló díj, amit csak egyszer nyerhet meg az ember.

– Gavi azt mondta, hogy a Golden Boy egy olyan trófea, amit minden fiatal futballista a magasba szeretne emelni.
– Teljesen egyetértek. Ez egy igazán fontos elismerés, ami már több mint 20 éves múlttal rendelkezik. A győztesek listája rá a bizonyíték, milyen nagy jelentősége van ennek a díjnak.

– Ki volt az első, aki elmondta önnek, hogy nyert?
– Azt mondanám, hogy a klub és a szüleim egyszerre. Óriási örömöt jelentett számomra a bejelentés. A Golden Boy egy plusz motivációt jelentett, hogy többet adjak és jobbá váljak.

– Kinek ajánlaná ezt a díjat?
– Mindenkinek. Rengeteg embernek. A csapattársaimnak és a teljes stábnak a Real Madridban, Ancelotti edzőnek, az elnöknek, a családomnak, az édesanyámnak, Denise-nek, az édesapámnak, Marknak, az öcsémnek, Jobe-nak és a barátaimnak, akik elárasztanak szeretettel és gratulációkkal a mai napig. Ezen emberek és a szurkolók támogatása nélkül – a pályán és azon kívül is – nem tudtam volna elnyerni a Golden Boy-díjat.

Nem akarjuk, hogy igazságtalanság érjen bárkit is, rajtuk kívül van még esetleg valaki, akit kiemelne?
– Nos, akkor biztosan megemlíteném még a Real Madrid gyógytornászát, aki segített nagyon gyorsan újra formába lendülni, miután kiugrott a kulcscsontom.

– Ön nyerte az „abszolút legjobb” Golden Boy-trófeát, de mellette bezsebelte a Golden Boy Web-et is, amit a szurkolók szavaznak meg az interneten. Ez történelmi jelentőségű, hisz még senki nem volt, aki két trófeával távozott tőlünk és el tudta volna nyerni a zsűri és a szurkolók tetszését is.
– Ez a tény csak még inkább büszkeséggel tölt el. Egyesíteni a futballrajongók és a szakértők véleményét egyszerűen csodálatos.

– Az előző idényben 11 hónap alatt szerzett 14 gólt a Borussia Dortmundnál. A Real Madridban már 15 gólnál és négy gólpassznál jár mindössze öt hónap után. Mi a titka ennek a fantasztikus fejlődésnek?
– Rengeteget dolgoztam, hogy fejlesszem magam, de a nagy ugrás Ancelotti edző érdeme is, aki megtalálta a hozzám passzoló posztot és több szabadságot ad. Így most szárnyalok.

– A mester folyamatosan dicséri a nyilvánosság előtt önt. Azt mondja, hogy igazán különleges játékos és még Kakával is összehasonlította.
– Igaz, de tudom, hogy egy dologban mégis csalódást okozok neki…

– Mégis miben?
– Hogy még mindig nem beszélek spanyolul. Sajnálom, de nem várt akadályokba ütköztem a tanulás közben. Bonyolult ez a nyelv számomra, be kell, hogy valljam. Ennek ellenére megígérhetem, hogy a lehető legtöbbet megteszek, hogy megtanuljam.

– Ha már az ígéretekről van szó... Van valami, amit megígérne a jövőre nézve?
– Igazán ambiciózus embernek tartom magam, szóval így, hogy a Golden Boy már a kezemben van, szeretnék minél hamarabb szintet lépni. Remélem, hogy ez a díj egy ugródeszka lesz, hogy további trófeákat nyerhessek.

– Kérjük, tippeljen egyet, ki nyeri meg jövőre a Golden Boyt?
– Először is kiemelném a jövőre szintén kiöregedő Jamal Musialát a Bayern Münchenből, aki második lett idén és akivel három éven keresztül együtt erősítettük az angol utánpótlás-válogatottak csapatait. A következő választásra három nevet mondanék. Először is Arda Gülert, aki sérülés miatt eddig nem mutatkozhatott be a Real Madridban, de most felépült, és az edzéseken csodáljuk. Korábbi csapattársamat, Jamie Bynoe-Gittenst a Borussia Dortmundból és Jobe-ot, az öcsémet, aki tipikus csatár, mint az apánk.

– De Jobe a Sunderlandben játszik a másodosztályban, tehát a szabályok szerint nem jogosult a díjra.
– Most nem is. De ha a „fekete macskák” felkerülnek a Premier League-be, akkor érdemes lesz rá figyelni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik