MLS: Lionel Messi 150 millió dolláros szerződése az Inter Miamival – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.06.20. 08:49
null
Lionel Messi két és fél év alatt 150 millió dolláros fizetést kaphat az Inter Miamitól (Fotó: Getty Images)
Lionel Messi 150 millió dolláros szerződést köt az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miamival – írta hétfőn a Sportico oldal.

 

A világbajnok argentin sztár és a floridai alakulat két hete jelentette be a megállapodást, a részleteket most hozta nyilvánosságra a média. Az összeg a fizetésből, az aláírási pénzből, valamint egyéb juttatásokból áll, a 2025-ös idényig érvényes és tartalmaz opciót a 2026-os évadra is. Azonban nem számítják bele azokat a bevételeket, amelyek az MLS-partner adidas, Apple és Fanatics cégektől érkeznének. Messinek eleve életre szóló szerződése van a német sportszergyártóval.

Sajtóértesülések szerint a liga nem lelkesedik a „megaszerződésért”, és Messinek – aki szombaton ünnepli 36. születésnapját – nem lesz lehetősége úgy MLS-klubot vásárolnia, mint ahogy tette ezt korábban az Inter résztulajdonosa, az angol legenda David Beckham.

A hétszeres aranylabdás hivatalosan a hónap végén válik szabadon igazolhatóvá, s a hírek szerint július elején mutatja be őt a floridai csapat, melynek színeiben várhatóan július 21-én mutatkozhat be a mexikói Cruz Azul elleni Leagues Cup-mérkőzésen (az MLS és a mexikói bajnokság csapatainak közös sorozata).

Messi 2021 augusztusában hagyta el a Barcelonát – amelynek 2000 óta volt a tagja –, és igazolt Párizsba, a PSG-hez, ahol tavaly és idén is francia bajnokságot nyert.

Mint korábban beszámoltunk róla, az Inter Miami Messi mellett három korábbi barcelonaival erősítene, s a hírek szerint a floridaiak megállapodtak a „gránátvörös-kékek” korábbi edzőjével és az egykor az argentin válogatottat is irányító Gerardo „Tata” Martinóval, aki a nemrég menesztett Phil Neville utódja lehet David Beckham klubjánál, ráadásul a Miami a katalánoktól távozó Sergio Busquetset és a jelenleg a brazil Gremiót erősítő Luis Suárezt is megszereznék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik