D. S. B.
2023.06.08 08:07 Frissítve: 2023.06.08 08:34

MLS: Messi után újabb Barcelona-legendák igazolhatnak az Inter Miamihoz

A 90min.com értesülései szerint a hétszeres aranylabdás argentin Lionel Messi után két korábbi Barcelona-klasszist is szerződtet David Beckham klubja, az észak-amerikai profi ligában (MLS) gyengélkedő Inter Miami, amely Sergio Busquetset és Luis Suárezt is megszerezné.

Sergio Busquets és Luis Suárez követheti Lionel Messit az Inter Miamiba (Fotó: Getty Images)

 

Mint arról beszámoltunk, a Paris Saint-Germaintől távozó Messi az elmúlt hónapok próbálkozása ellenére sem tér vissza az FC Barcelonához, valamint a szaúdi gigaajánlatot is visszautasította, s az Apple és az Adidas összefogásának is köszönhetően a David Beckham által tulajdonolt Inter Miamihoz igazolt.

 
MLS: Messi bejelentette, az Inter Miamiban folytatja – hivatalos
Barca: a klub közleményben odaszúrt a Miamiba szerződő Messinek

A 90min.com úgy értesült, hogy az argentint két korábbi Barcelona-klasszis is követheti Floridába, ugyanis a „gránátvörös-kékektől” több mint 700 mérkőzés és 15 év után távozó Sergio Busquets ugyancsak Miamiban köthet ki, miután Messihez hasonlóan visszautasította a szaúdi klubok érdeklődését.

A lap megjegyzi, hogy amikor kiderült, hogy Busquets elhagyja Barcelonát, a The Guardiannek úgy nyilatkozott, nem szeretne Európában maradni, mert nem akart szeretett klubja ellen játszani, az Inter Miami pedig azóta próbált megegyezni a középpályással, amióta biztossá vált a barcelonai távozása. A 90min.com arra is kitért, hogy Busquets szerződtetését a következő 48 órában erősítheti meg a Miami.

A lap egy másik cikkében már arról írt, hogy a jelenleg a brazil élvonalbeli Gremiót erősítő uruguayi klasszis, Luis Suárez is kész az Inter Miamihoz igazolni, hogy újra együtt játsszon Lionel Messivel és Busquetsszel. Suárez egyébként 2024-ig érvényes szerződéssel rendelkezik jelenlegi klubjával, de Beckhamék kivásárolhatják őt a kontraktusból.

Az Inter Miami egyébként múlt héten menesztette vezetőedzőjét, David Beckham jó barátját és egykori manchesteri csapattársát, Phil Neville-t.

2023.10.02 00:13:08

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A minap egyszer az jutott eszembe, milyen csodálatos lenne, ha egyszer csak betoppannál a »mackós«-ra, hogy újra itt vagy, csak egy félreértés volt ez az egész. Elképzeltem, hogy odaszaladok, és újra megölellek és megölelsz. Micsoda boldogság lenne. Aztán arra gondoltam, hogy de hiszen éppen ez vár ránk egyszer.

2023.10.01 15:42:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak egyetlen gólt láthattak a nézők, a hazai támadásokban nem volt elég veszély.

2023.09.30 20:10:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Kevés volt Stefanescu bombagólja Hagiék ellen, csereként állt be a kis Rivaldo, illetve Kecskés Ákos és Varga Roland is.

2023.09.30 14:44:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Az észak-bácskaiak csütörtökön a görög Olympiakoszt fogadják a TSC Arénában.