Az Eszék nem bírt üldözőjével, leszakadt a Hajduktól

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.02.11. 17:06
Az NK Osijek 0–0-s döntetlent játszott a Slaven Belupóval a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 21. fordulójában.

HORVÁT 1. HNL
21. FORDULÓ
NK OSIJEK–SLAVEN BELUPO 0–0

Eszék, Gradski vrt Stadion. Vezette: Pecaric
NK OSIJEK: Malenica – Grzan, Barisic, Zaper, Jurcevic – Caktas (Zivkovic, 87.), Jugovic, Nejasmi, Lovric (Skoric, 71.) – Spoljaric, Miérez. Vezetőedző: Rene Poms
SLAVEN: Covic – Tepsic, Talys (Khrisztopulosz, 90+3.), Soldo, Kocijan – Mudrazija, Jambor (Basic, 90+3.), Marina (Bosec, 78.) – Crnac (Perosevic, 78.), Manaj, Hoxha (Zuljevic, 90+3.). Vezetőedző: Zoran Zekic HORVÁT 1. HNL
21. FORDULÓ
NK OSIJEK–SLAVEN BELUPO 0–0

Eszék, Gradski vrt Stadion. Vezette: Pecaric
NK OSIJEK: Malenica – Grzan, Barisic, Zaper, Jurcevic – Caktas (Zivkovic, 87.), Jugovic, Nejasmi, Lovric (Skoric, 71.) – Spoljaric, Miérez. Vezetőedző: Rene Poms
SLAVEN: Covic – Tepsic, Talys (Khrisztopulosz, 90+3.), Soldo, Kocijan – Mudrazija, Jambor (Basic, 90+3.), Marina (Bosec, 78.) – Crnac (Perosevic, 78.), Manaj, Hoxha (Zuljevic, 90+3.). Vezetőedző: Zoran Zekic

ÖSSZEFOGLALÓ

Fontos meccsen bukott pontokat az Eszék. A bajnokság 3. helyén álló együttes a tabellán közvetlenül mögötte helyet foglaló Slaven Belupót ellen játszott gól nélküli döntetlent egy felejthető, sok izgalmat nem hozó mérkőzésen. A legnagyobb lehetőség a kaproncai Arbër Hoxha előtt adódott: a 63. percben egymás után kétszer is közvetlen közelről lőtt – próbálkozásait nagy bravúrral védte Marko Malenica.

A rivális, második helyen álló Hajduk Split 4–1-re nyert a Varazdin ellen, így a kezdőként 74 percet játszó Lovrencsics Gergő együttese előnye hat pontosra nőtt az NK Osijek előtt.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+6. perc: Véget ért a mérkőzés!

90+3. perc: A hosszabbításban hármat is változtat Zekic: Talys, Hoxha és Jambor lemegy, Khrisztopulosz, Zuljevic és Basic bejön.

88. perc: Skoric kapáslövése elkerülte a kaput.

87. perc: Caktast Zivkovic váltja.

87. perc: Bosec

81. perc: Bosec máris a kapuba talált – lesállást követően, így szabadrúgás következik kifelé.

78. perc: Marinát Bosec, Crnacot Perosevic váltja.

78. perc: Kocijan

71. perc: A mérkőzés első cseréje: Lovric helyén Skoric folytatja.

66. perc: Soldo

63. perc: Két nagy bravúr Malenicától! Jobb oldali beadást követően Hoxha 5 méterről vette célba a kaput, az eszéki kapus az első próbálkozást és az ismétlést is hárította!

54. perc: Az első igazán nagy helyzet! Caktas lövését Covic a kapufa segítségével hárította!

49. perc: Jugovic

46. perc: Folytatódik a szlavóniai összecsapás!

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Eddig kevés izgalmas jelenet adódott – a kaput egyszer sem találták el a csapatok – most pedig jön a szünet!

38. perc: Lovric lőtt ismét, jócskán kapu mellé.

37. perc: Marina

21. perc: Lovric próbálkozott egy szabadrúgással 20 méterről, mellé lőtt.

19. perc: Hoxha veszélyes beadását Malenica ölelte magához.

6. perc: Lovric távoli lövése a védőkben akadt el.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

Érkeznek a csapatok a pályára!

ELŐZMÉNYEK

Rene Poms együttesének nyernie kell ahhoz, hogy ne szakadjon le a Hajduk Splittől.

Az eszéki klub a héten 2025-ig szerződést hosszabbított a 2021–2022-es idényben Zalaegerszegen futballozó támadójával, Josip Spoljariccsal, míg pénteken az is eldőlt, hogy a belső védő Danijel Loncar 400 ezer euróért a lengyel első osztályba, a Pogon Szczecin csapatához igazolt.

„A Lokomotiva ellen nem néztünk ki jól, a játékrendszer váltása nem működött úgy, ahogy azt korábban megszokhattuk – utalt még a múlt heti zágrábi vereségre (1–0) a szombati, eszéki találkozó előtt megtartott sajtótájékoztatón Poms. – Egy ilyen vereség miatt azonban nem szabad elkeseredni, mindig az voltam, aki az összképet nézi egy bajnoki idény során. Számos fontos játékosunk távozott, így törvényszerű, hogy előfordulnak olyan találkozók, mint az előző. A Slaven ellen az lesz az egyedi, hogy hazai környezetben már három meccs óta nem tudtuk legyőzni a kaproncaiakat, de mindenki tudja, hogy ez azért sem egyszerű, mert az ellenfél kispadján Zoran Zekic ül.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik