Steaua: a „sevillai hős” lett az elnök, Bölöni félti a megalázástól

Vágólapra másolva!
2010.08.11. 15:28
Az új Steaua-vezetőedző, Ilie Dumitrescu hivatalos bemutatásával egy időben bejelentették, hogy a csapat egykori legendás kapusa, az 1986-os BEK-döntő megnyerésében elévülhetetlen érdemeket szerző Helmut Duckadam lett a román labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő bukaresti klub új elnöke. Bölöni László, az egykori csapattárs félti Duckadamot, szerinte bábként használja majd őt Gigi Becali, az extravagáns klubtulajdonos.

„Duckadam sokat kockáztat. Évtizedek óta szimbolikus alakja a román futballnak, igazi hős, és aggódom, hogy bábként használják majd, elkendőzendő a klubnál uralkodó nem normális állapotokat” – idézi a román sportlap, a Prosport Bölöni László televíziós nyilatkozatát.

A jelenleg az Arab Emírségekben klubedzőként dolgozó Bölöni kifejtette: Portugáliában és Franciaországban több nagy formátumú klubtulajdonossal volt alkalma együtt dolgozni, de egyikük sem vetemedett arra, hogy beleszóljon a csapat-összeállításba. Bölöni szerint a rendszeresen így cselekvő Gigi Becali „intellektuálisan nem alkalmas” arra, hogy beleszóljon egy ilyen nagy múltú csapat életébe – szerinte ezt példázza Victor Piturca eddigi vezetőedző váratlan lemondása is a hét végén. Bölöni mint az 1986-ban BEK-et nyerő Steaua tekintélyes játékosa nyilvánított véleményt, és nem titkolta, ő is álmodott már egykori klubja edzői posztjáról, de Becalival nem tudna együtt dolgozni.

Duckadam, „a sevillai hős” – a Barcelona elleni 1986-os BEK-döntő tizenegyespárbajának (2–0) főszereplője – egyelőre bizakodva tekint a munka elé, és szeretné, ha segítségével a Steaua újra bejutna a Bajnokok Ligájába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik