Válogatott: Várom, hogy megduplázzam a góljaim számát – Lang

Vágólapra másolva!
2021.11.12. 08:36
null
Lang Ádám (elöl) szeretné megszerezni a második gólját a válogatottban (Fotó: Török Attila)
A magyar labdarúgó-válogatott védője, Lang Ádám a San Marino elleni pénteki vb-selejtező előtt arról beszélt, meggyőző játékra készülnek és szeretné megszerezni a második gólját a válogatottban.

 

– Jóformán mindenki kötelező győzelemről beszél a San Marino elleni mérkőzés kapcsán. Önök, játékosok is úgy gondolják, hogy csak a gólkülönbség a kérdés, vagy úgy vannak vele, mindegy hogyan, csak legyen meg a három pont?
A célunk egyértelmű: meggyőző és domináns játékkal múljuk felül az ellenfelünket! – felelte a Nemzeti Sport kérdésére a pénteki esti világbajnoki selejtezőt felvezető sajtótájékoztatón a magyar válogatott 28 éves védője, Lang Ádám. – Alaposan megbeszéltük, mit kell tennünk annak érdekében, hogy jó teljesítményt nyújtva nyerjünk. Ha az össz­pontosítással nem lesz baj, ha száz százalékban arra koncentrálunk, hogy legyőzzük San Marinót, nem lehet kérdés a mérkőzés végkimenetele. Ehhez azonban tényleg az kell, hogy maximálisan összpontosítsunk az előttünk álló feladatra, és persze merjünk bátran futballozni.

– Eddigi negyvenhárom meccsén egy gólt ért el a válogatottban, szinte napra pontosan öt évvel ezelőtt, kétezertizenhat november tizenharmadikán Andorra ellen volt eredményes. Eszébe jut, hogy védőként egy, az Andorrához hasonló játékerőt képviselő ellenfél ellen könnyebben juthat egyről kettőre a gólok terén?
– Megmondom őszintén, én is várom már, hogy megduplázzam a góljaim számát. Tény, olyan meccsen, amelyen mi játszhatunk fölényben, és amelyen minden bizonnyal az átlagosnál több szögletet és szabadrúgást végezhetünk el, a védők előtt is több lehetőség nyílhat a gólszerzésre. Mivel éppen öt évvel ezelőtt rúgtam az elsőt, szép lenne, ha most jönne a második – én is várom, hogy ismét a kapuba találjak, higgyék el.

– Azok után, hogy a továbbjutás gyakorlatilag elúszott, mi hajtja a csapatot a hátralevő két világbajnoki selejtezőn, megfogalmaztak egymást közt egy célt a San Marino és a Lengyelország elleni mérkőzésre?
– Mindenki versenyzőtípus, a keret összes tagját az vezérli, hogy olyan produkcióval rukkoljon ki, amely méltó a címeres mezhez. Az eredmény is nagyon fontos nyilván. Különböző mérkőzések előtt állunk. Az elsőt, a San Marino ellenit be kell húznunk, méghozzá közönségszórakoztató játékkal. Borítékolható, hogy hétfőn már sokkal nehezebb dolgunk lesz Varsóban. Nézzük azonban ennek is a jó oldalát: mivel ismét egy kiváló válogatottal találjuk szemben magunkat, újfent bizonyíthatjuk, hogy az erős csapatok ellen is tudunk jól futballozni. Arra ugyanakkor ügyelnünk kell, hogy mindig egy feladatra koncentráljunk. Lépésről lépésre kell haladnunk, ha túl vagyunk az első meccsen, csak akkor kapcsolhatjuk át az agyunkat a következőre. Én nagyon bízom benne, hogy szépen zárjuk a selejtezősorozatot. Ezt a két találkozót arra is felhasználhatjuk már, hogy a jövőt szem előtt tartva építkezzünk, még jobb csapattá „gyúródjunk”. A keretünket egyébként is remek emberek alkotják, a szakmai stábot úgyszintén, mindent meg tudunk beszélni, az esetleges problémákat is. S hogy mit szeretnénk elérni az év utolsó két mérkőzésén? Azt, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, amilyennel mi is elégedettek lehetünk és a szurkolók is.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT NOVEMBERI KERETE

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
Védők:Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások:Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC),Schäfer András (FC DAC 1904 – Szlovákia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók:Hahn János (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kiss Tamás (SC Cambuur – Hollandia), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

9. FORDULÓ
NOVEMBER 12., PÉNTEK
20.45: MAGYARORSZÁG–San Marino
20.45: Andorra–Lengyelország
20.45: Anglia–Albánia

10. FORDULÓ
NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45:
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Anglia
20.45: Albánia–Andorra

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia8 6224– 3+2120
2. Lengyelország8 52125– 8+1717
3. Albánia8 5311– 7 +415
4. MAGYARORSZÁG8 32313–12 +111
5. Andorra8 26 7–19–12 6
6. San Marino8 8 1–32–31 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik