Vb 2022: Nem lehetnek vérmes reményeink – Franco Varrella

Vágólapra másolva!
2021.11.11. 19:03
null
Franco Varrella a csütörtöki sajtótájékoztatón (Fotó: Földi Imre)
A pénteki Magyarország–San Marino vb-selejtező előtt utóbbi szövetségi kapitánya, Franco Varrella nyilatkozott.

 

Különböző célokkal vág neki a világbajnoki selejtezőknek a Puskás Arénában pénteken összecsapó két válogatott. Mint ismert, a magyarnak már csak matematikai esélye maradt a kvalifikációra, ám a realitás talaján állva kijelenthetjük, voltaképpen nincs esélye rá. Na, de mi a helyzet a FIFA-világranglista utolsó helyezettjével? Milyen álmokat dédelget a törpeállam nemzeti csapata, avagy miben méri a sikert egy olyan válogatott, amely fennállása során még nem nyert vb-selejtezőt, s döntetlent is csupán kétszer ért el, legutóbb 2001-ben Lettország vendégeként (1–1)?

„Nekünk nem is igazán a végeredmény számít, részsikerekre törekszünk, azokra figyelünk – nyilatkozta hivatalos sajtótájékoztatóján Franco Varrella, San Marino szövetségi kapitánya. Óriási elismerése a csapatmunkának, illetve a taktika betartásának, ha egy-egy meccsen akár tíz labdát szerzünk. Ami a selejtezősorozatot illeti, úgy vélem, Anglia, Lengyelország és Magyarország ellen is álltuk a sarat, az első félidőben jók voltunk mindhárom válogatott ellen.”

A törpeállam válogatottját eddig 43 mérkőzésen irányító szakvezető kitért a Magyarország elleni selejtezőre is.

„Pénteken is emelt fővel szeretnénk távozni az első félidő után. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy túlzott elvárásaink legyenek Magyarország ellen. Tudom, hogy vannak hiányzók az ellenfelünknél, azonban nem lehetnek vérmes reményeink. Szeretnénk a legjobbunkat nyújtani, s mindaddig, amíg van a tankban benzin, igyekszünk méltó ellenfelek lenni. A magyar válogatottról annyit, Marco Rossi munkája jó támpontot nyújtott sok más szövetségi kapitánynak, válogatottnak is. Az utóbbi időben elért eredményei miatt megérdemelten zsebelt be sok-sok elismerést, biztos vagyok abban, hogy a következő Nemzetek Ligája-meccseken beérik munkájának a gyümölcse. Megtisztelő, hogy egy olyan új stadionban játszhatunk, amelyet Puskás Ferencről neveztek el, akit Európa-szerte hatalmas ikonnak tartanak.

A MAGYAR VÁLOGATOTT NOVEMBERI KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC),Schäfer András (FC DAC 1904 – Szlovákia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Hahn János (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kiss Tamás (SC Cambuur – Hollandia), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

VB 2022, EURÓPAI SELEJTEZŐ
I-CSOPORT, 9. FORDULÓ
NOVEMBER 12., PÉNTEK
20.45: MAGYARORSZÁG–San Marino
20.45: Andorra–Lengyelország
20.45: Anglia–Albánia

10. FORDULÓ
NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45:
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Anglia
20.45: Albánia–Andorra

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 8 6 2 24– 3 +21 20
2. Lengyelország 8 5 2 1 25– 8 +17 17
3. Albánia 8 5 3 11– 7 +4 15
4. MAGYARORSZÁG 8 3 2 3 13–12 +1 11
5. Andorra 8 2 6 7–19 –12 6
6. San Marino8 8 1–32–31 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik