NAGY-PÁL TAMÁS
2021.11.11 13:34 Frissítve: 2021.11.12 08:08

Válogatott: Korábban goromba lettem volna, de változott a személyiségem – Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott ellenfele utolsó előtti világbajnoki selejtezőjét felvezető sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány beszélt a San Marino elleni várható kezdőről, valamint a következő év programja, illetve a jövő csapata is szóba került. Azt is elárulta, hogyan éli meg, hogy a koronavírus óta néhány klub hamarabb visszarendeli a játékosait vagy el sem engedi a válogatotthoz.

 

Marco Rossi szeretne szövetségi kapitány maradni (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

You can read the story in English here!

A magyar válogatott védője, Lang Ádám kezdte a sajtótájékoztatót. Kijelentette: a csapat célja meggyőző és domináns játékkal legyőzni San Marinót.

„Átbeszéltük, mit kell ehhez tennünk. Mindenkinek fókuszáltnak kell lennie, emellett bátran kell futballoznunk, vállalkoznunk kell. A cél az, hogy szépen zárjuk a világbajnoki selejtezősorozatot, ehhez nagyon jó teljesítménnyel szeretnénk előrukkolni, amivel közösen elégedettek lehetünk a szurkolókkal. És arra kell használni ezt a két meccset, hogy építkezzünk, még jobb csapat legyünk, hogy a következő sorozatoknak még nagyobb eséllyel futhassunk neki.”

Ezután vette át a szót Marco Rossi szövetségi kapitány, akitől a Nemzeti Sport azt kérdezte: az elkövetkező meccseken gondolkozik-e már a jövő csapatában.

„Tény, hogy az elkövetett hibáink miatt már nem juthatunk ki a világbajnokságra. A két vereség Albánia ellen még mindig nagyon fáj. Igen, ahogy említette, készülnünk kell a jövőre, ezt már mutatja is a keret, amit összeállítottam erre a két mérkőzésre. Néhány játékost azért hívtam be, mert később számítanék rájuk. Elsődlegesen Balogh Botondra és Kiss Tamásra gondolok. Remélem, ez ösztönzőleg hat a fiatalok számára, akik ezután még jobban odateszik magukat a klubcsapatukban. Összepontosítanunk kell azokra a fiatalokra, akik ügyesek, rátermettek.”

Ezután az is szóba került, a világbajnoki selejtezők után milyen feladatok várnak a válogatottra.

„Legközelebb márciusban lépünk pályára, lesz néhány barátságos meccsünk, melyekből már leszűrhetünk tanulságokat a Nemzetek Ligájára vonatkozóan, mely sorozatban topcsapatok lesznek az ellenfeleink. Újra találkozhatunk Angliával, Franciaországgal vagy akár Olaszországgal és Spanyolországgal is. Arra kell törekednünk, hogy ezeken a mérkőzéseken növeljük Magyarország megbecsülését.”

A kapitány kapott kérdést arra vonatkozóan is, mennyire bosszantja, hogy a pandémia óta a klubok sokszor hamarabb visszarendelik a játékosaikat vagy el sem engedik a válogatotthoz.

„A koronavírus sok szempontból felülírta az elképzeléseinket, de mint a válogatott képviselője, tartom magam a szabályokhoz. Az elmúlt néhány hónapban több alkalommal próbára tették a türelmemet, de azt tapasztalom magamon, hogy sokat javultam. Évekkel ezelőtt goromba lettem volna ezekben az esetekben, de változott a személyiségem.”

Elárulta, hogy Dibusz Dénes, valamint Szalai Ádám is kezdő lesz San Marino ellen. A csatár a lengyelek ellen is, ha semmi váratlan nem jön közbe.

Végül arra voltak kíváncsiak: tud-e valamit az M4 Sport által beharangozott hétfő esti bejelentésről. Netán az egyik játékos mondja le a válogatottságot vagy a szövetségi kapitány mond le?

„Remélem, nem velem kapcsolatos lesz, de nekem sem árulták el. Remélem, nem arról értesülünk, hogy le akar engem cserélni a szövetség. A viccet félretéve: biztos, hogy nem velem kapcsolatos. Fontos, hogy élvezem a szurkolók többségének bizalmát, emellett az elnök úr is többször kifejezte megbecsülését. Szeretnék maradni. Biztos, nem rám vonatkozik, de én is kíváncsi vagyok, mi lesz a bejelentés.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT NOVEMBERI KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (FC DAC 1904 – Szlovákia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Hahn János (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kiss Tamás (SC Cambuur – Hollandia), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország) 

9. FORDULÓ
NOVEMBER 12., PÉNTEK
20.45: MAGYARORSZÁG–San Marino 
20.45: Andorra–Lengyelország
20.45: Anglia–Albánia

10. FORDULÓ
NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45:
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Anglia
20.45: Albánia–Andorra

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 8 6 2 24–  3 +21  20
2. Lengyelország 8 5 2 1 25–  8 +17  17
3. Albánia 8 5 3 11–  7   +4  15
4. MAGYARORSZÁG 8 3 2 3 13–12   +1  11
5. Andorra 8 2 6   7–19 –12    6
6. San Marino8 8  1–32–31   0

 

2022.09.24 22:07:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem legyőzni akarta a legyőzhetetlent, hanem meglovagolni.

2022.09.24 21:51:39

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Aranycsapat mesterhármasa óta semmi. Illetve már háromból kettő. Ha pedig a harmadik sorozat is éppen most szakadna meg, tovább gazdagodna a futball misztériuma. Bár döntetlennel is elsők maradunk, három sportági világhatalom előtt. Hogy ettől mi is mindjárt azzá emelkednénk? Nem. Még nem. És ebben kéretik nem keresni a rációt. Mint Szalai sarkazásában sem.

2022.09.23 23:34:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Szalai Ádám sarokkal helyezett a kapuba.

2022.09.23 23:11:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2022.09.23 20:21:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Szalai Ádám Puskás-díjra méltó góllal érte utol Puskás Ferencet az örökranglistán, 1954 után először nyertünk tétmérkőzésen a németek ellen.