Válogatott: megvan Marco Rossi kerete – Dzsudzsák is bekerült

Vágólapra másolva!
2022.11.08. 14:02
null
Dzsudzsák Balázs is ott van Marco Rossi keretében (Fotó: Nemzeti Sport)
Megvan a magyar labdarúgó-válogatott kerete a novemberi két felkészülési mérkőzés, a Luxemburg elleni, november 17-i, illetve a Görögország elleni, november 20-i találkozó előtt. Dzsudzsák Balázs a luxemburgi meccs után csatlakozik a kerethez. Azt már röviddel a teljes keret kihirdetése előtt bejelentette a szövetség, hogy a belga Genk csatára, Németh András (először lesz a keret tagja) és a tavalyi sérülése után visszatérő Kalmár Zsolt (DAC) is tagja a névsornak.

Az idén a Nemzetek Ligája C-ligájában szereplő együttesek ellen zárja a 2022-es évet a magyar labdarúgó-válogatott, amely novemberben előbb 17-én Luxemburgban lép pályára, majd három nappal később, 20-án Görögországot fogadja a Puskás Arénában.

Marco Rossi keretében ott lesz a Debreceni VSC 35 éves csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs is, aki a hétvégén a szövetségi kapitány szeme láttára gyönyörű szabadrúgásgólt lőtt a Vasas ellen. Ugyanakkor a szövetségi kapitány a Telkiben tartott kerethirdetéskor elmondta, Dzsudzsák a második, a görögök elleni találkozó előtt csatlakozik a kerethez.

Dzsudzsák legutóbb három évvel ezelőtt, 2019-ben, a Walesben 2–0-ra elveszített meccsen játszott a nemzeti csapatban.

A mieink legutóbb 2017-ben találkoztak Luxemburggal, s 2–1-es vereséget szenvedtek, míg összesen 11-szer mérték össze tudásukat a felek.

A magyar válogatott a naptári évet november 20-án, a Puskás Arénában zárja Görögország ellen. A hellének az NL C-ligájában szerepeltek, megnyerték csoportjukat, így feljutottak a B-ligába. Ellenük eddig 21-szer lépett pályára a magyar csapat, ezek alatt ötször nyertünk hat döntetlen és tíz vereség mellett. Legutóbb négy évvel ezelőtt, az NL C-ligájában találkoztunk a görögökkel, amikor hazai pályán 2–1-re mi nyertünk, míg idegenben 1–0-ra a görögök győztek.

A görögök elleni találkozó a jelenleg 108 válogatottsággal Király Gáborral holtversenyben rekorder Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzése lesz a nemzeti csapatban – erről Marco Rossi szövetségi kapitány beszélt a Nemzeti Sport kérdésére, megerősítve korábbi információnkat, a legutóbbi, olaszok elleni mérkőzés után. Érdekesség, hogy a hajdúságiak középpályása a görögök ellen mutatkozott be a nemzeti tizenegyben 2007 júniusában (Görögország–Magyarország 2–0), másrészt első gólját is a görögök ellen szerezte (Magyarország–Görögország 3–2).

A legutóbbi kerethez képest sérülés miatt hiányzik Gulácsi Péter és Schäfer András, míg Szalai Ádám visszavonult a válogatottól, de nem lesz ott a csapatban Kecskés Ákos, Vancsa Zalán és Varga Kevin sem. Kalmár Zsolt tavaly márciusban játszott legutóbb a válogatottban, amikor megsérült, most térhet vissza a nemzeti csapatba a DAC középpályása. Németh András (Genk) először kapott meghívót. Rajta kívül Mocsi Attila, Szappanos Péter és Tóth Balázs nem lépett még pályára a válogatottban a kedden kihirdetett keretből.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A NOVEMBERI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEKRE
KAPUSOK: Dibusz Dénes
(Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
VÉDŐK: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich – Svájc), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (ZTE FC), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce FK – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Baráth Péter (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (AC Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Callum Styles (Millwall FC – Anglia), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC), Dzsudzsák Balázs* (Debreceni VSC)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kalmár Zsolt (DAC 1904 – Szlovákia), Németh András (KRC Genk – Belgium), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország)

*Dzsudzsák Balázs a Luxemburg elleni mérkőzés után, a görögök elleni hazai mérkőzésre csatlakozik a kerethez.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
November 17., csütörtök
20.00:
Luxemburg–Magyarország
November 20., vasárnap
20.15:
Magyarország–Görögország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik