Válogatott: Megerősíthetem, Dzsudzsák a görögök ellen búcsúzik – Rossi

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2022.09.26. 23:47
null
A kapitány szerint Dzsudzsák is megérdemli azt az ünneplést a szurkolóktól, amit most Szalai Ádám kapott (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az olaszok elleni mérkőzés után a Nemzeti Sportnak megerősítette korábbi értesülésünket, Dzsudzsák Balázs a görögök ellen búcsúzik a válogatottól.


„A magyar szurkolók ma este bizonyították, nagy tisztelet van bennük, és nagyon civilizáltak, de ez engem már nem lep meg. Sok mindent láttam már a labdarúgásban, de az az atmoszféra, amit a magyar válogatott meccsein belélegzünk, különleges, egyedülálló. Ezért is lett volna szép, ha újabb csodával sikerült volna megajándékoznunk Szalai Ádámot. De úgy hiszem, ezt a meccset, ahogy a szurkolók őt megünnepelték, így is örökre magával viszi a szívében” – beszélt Marco Rossi az olaszok elleni, 2–0-ra elveszített NL-találkozóról a sajtótájékoztatóján és Szalai Ádám búcsújáról.

„Ahogy már mondtam, ilyen meccseken, ilyen szintű ellenfelekkel szemben csak úgy lehet nyerni, ha mi hibátlanul játszunk, míg az ellenfél hibázik, nem a legjobbját nyújtja. Ma sajnos nekünk voltak hibáink, és nem volt szerencsénk sem, mert Donnarumma remek napot fogott ki, nem véletlenül véd a PSG-ben” – tette hozzá, majd az első gólt megelőző hibáról is beszélt.

„A játék olvasásában lehet javulni. Az első gól előtt nem röviden kellett volna megjátszani a labdát, hanem hosszú labdával Szalai Ádámot keresni. Az első félidőben rossz volt a játékértelmezésünk. Nehéz volt kommunikálni is ebben az atmoszférában. De együtt vagyunk mindig, akkor is, ha jól játszunk, akkor is, ha nem. Mindig egyetlen felelős van a vereségért, az edző. Büszke vagyok a srácokra. Olaszország gyakran került nehéz helyzetbe ellenünk. Gratulálni kell a srácoknak az NL-ben nyújtott teljesítményért.”

A kapitány ezután a Nemzeti Sport kérdésére megerősítette korábbi értesülésünket, miszerint Dzsudzsák Balázs idén, a görögök elleni mérkőzéssel búcsúzik el a válogatottól.

„A szurkolók ma bizonyították, mennyire elismerik azokat a játékosokat, akik küzdenek a nemzeti színekért. Azt hiszem, ez lesz a görögök elleni meccsen is, mert szeretném, ha Dzsudzsák Balázs is megkapná azt az elismerést, amit Szalai Ádámhoz hasonlóan ő is megérdemel. Megerősíthetem, a görögök elleni lesz Dzsudzsák búcsúmeccse” – így Rossi, aki Szalairól még elmondta: igazi vezér, akinek nagyon sokat köszönhet a csapat, mert mindig mindent megtett a nemzeti színekért, a társakért és a válogatott sikereiért.

Rossi arról is beszélt, hogy Ádám Martinnal szerinte szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. Majd viccesen azt is elmesélte, hogy a közösségi felületeit nem ő kezeli, így azt az ominózus posztot, amikor a sorsolás után megjelent a Facebook-oldalán, hogy ez egy könnyű csoport, nem ő, hanem az unokaöccse posztolta. Majd azt is hangsúlyozta, ha nem rúgják ki, akkor a 2025 végéig szóló szerződése lejártáig maradni szeretne. Ugyanis: bár magyarul leginkább csak a himnuszunkat tudja, nagyon a szívéhez nőtt az országunk.

A 108-szoros válogatott Dzsudzsák november 20-án léphet pályára ismét a magyar válogatottban a Görögország elleni felkészülési mérkőzésen, ezzel Király Gábort megelőzve egyedüli rekorderként búcsúzhat a nemzeti csapattól. Király Gábornak egyébként 2016-ban, Juhász Rolanddal karöltve szervezett búcsúmeccset az MLSZ a svédek ellen – a szövetség megadja a lehetőséget a korszakos egyéniségeknek a méltó búcsúra (ha ezt igénylik), így lesz ez most Dzsudzsák esetében is.

NEMZETEK LIGÁJA

A-LIGA, 3. CSOPORT
6. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 0–2 (0–1)
Budapest,
Puskás Aréna, 67 000 néző. Vezette: Bastien (francia)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á. (Styles, a szünetben), Schäfer, Kerkez (Gazdag, 57.) – Nego (Bolla, 75.), Szoboszlai (Kleinheisler, 85.) – Szalai Á. (Ádám, 75.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
OLASZORSZÁG: G. Donnarumma – Tolói, Bonucci, Acerbi (Bastoni, a szünetben) – Di Lorenzo (Mazzocchi, 90.), Barella, Jorginho (Pobega, 72.), Cristante, Dimarco – Raspadori (Scamacca, 72.), Gnonto (Gabbiadini, 66.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Gólszerző: Raspadori (27.), Dimarco (52.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Olaszország 6 3 2 1 8– 7 +1 11
2. MAGYARORSZÁG 6 3 1 2 8– 5 +3 10
3. Németország 6 1 4 1 11– 9 +2 7
4. Anglia 6 3 3 4–10 –6 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik