U21-es Eb: Meg kell védenem a játékosaimat – Gera

Vágólapra másolva!
2021.03.25. 00:30
null
Gera Zoltán (balra) szerint játékosai mindent megtettek, hogy eltüntessék a különbséget (Fotó: Szabó Miklós)
Elkezdődött a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 3–0-ra kikapott Németországtól. A találkozó után védelmébe vette játékosait Gera Zoltán szövetségi edző, akinek még az ellenfél trénere is mondott a meccs után néhány bátorító szót. A győztes csapat duplázója, Ridle Baku szerényen a csapategységet emelte ki, míg Szendrei Norbert szerint a tempót össze sem lehetett hasonlítani a hazai élvonaléval.

A két gólt szerző Ridle Bakutól azt kérdezték a német újságírók, hogy vajon a teljesítményével felkelthette-e Joachim Löw szövetségi kapitány figyelmét?

„Az egész csapatot illeti a dicséret, nemcsak engem. Boldog vagyok, ez tényleg egy szuper gárda. Az első félidőben nem ment annyira, mert már régen voltunk együtt, meg kellett szoknunk egymást, de jól reagáltunk, és a szünet után jöttek a gólok. Az is fontos, hogy mi egyet sem kaptunk. Büszke vagyok mindenkire, készülünk a következő meccsre.”

Stefan Kuntz szövetségi edző szerint is a második félidőért illeti dicséret csapatát, az elsőben lassabban, körülményesen járatták a mieink ellen a labdát, de a szünet után folyamatosabb lett a játékuk. Azzal kapcsolatban, hogy Románia pontot szerzett Hollandia ellen, elmondta: már a torna előtt is tudta, hogy a magyarok következő ellenfelének nagyon erős csapata van.

A mieink szövetségi edzője, Gera Zoltán kijelentette: csalódott az eredmény miatt.

„Szerettük volna eltüntetni a különbséget. Az első hatvan percben nagyon szervezettek voltunk, jól védekezett a csapat, miközben a németek dominánsan játszottak, nagy nyomás alatt voltunk, így a labdaszerzések után nem hoztunk jó döntéseket. Erre számítottam, de azért az átmeneteknél többet vártam, több labdabirtoklásra, támadásra számítottam. Az első gól után nagyon nehéz dolgunk volt, nem tudtunk kijönni a szorításból. Reális eredmény született. Meg kell védenem a játékosaimat, mert mindent megtettek, nem tehetek nekik szemrehányást. Többségük ilyen tempóban, ekkora nyomás alatt még nem játszott. Fiatal csapatunk van, nagy jövő előtt áll, nem ebből a mérkőzésből kell következtetni.”

Gera hozzátette: játékosainak is elmondta, hogy fel kell emelniük a fejüket.

„Kértem őket, beszéljék ki egymás közt, amit tapasztaltak. Ajándék, hogy itt lehetünk, ki kell élveznünk a következő két meccset. Fontos, hogy a játékosok hitét és önbizalmát megpróbáljuk feljebb emelni, el kell hinniük, hogy képesek vagyunk a sikerre.”

Az NSO Tv arról kérdezte: mit mondott neki az ellenfél edzője a mérkőzés után, akivel a szokottnál kicsit hosszabban diskurált.

„Egy-két bátorító szót, mert tudja, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Nagyon szimpatikus, úriemberhez méltó megnyilvánulás volt ez a részéről.”

A magyar válogatott középpályása, Szendrei Norbert a 60. percig hitt benne, hogy kihúzhatják ikszre a meccset.

„Szervezetten védekeztünk, aztán szétestünk, ami nem fordulhat elő, kell, hogy legyen a csapatnak tartása.”

A Nemzeti Sport kérdésére reagálva elmondta: a meccs ritmusát össze sem lehet hasonlítani az NB I-ével.

„Nem volt egy olyan perc, amikor fújni tudtunk volna, abszolút más ritmus volt.”

Kérdésünkre válaszolva elmondta: a szombati, románok elleni mérkőzést három dolog miatt is várja, hiszen tudja, mit jelent az országnak, miközben a Budapest Honvéd játékosaként az új Bozsik Stadionban léphet pályára, ráadásul aznap lesz a születésnapja is…

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG ÉS SZLOVÉNIA
A-CSOPORT
Magyarország–Németország 0–3 (0–0)
Székesfehérvár,
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette: Cuadra Fernández (spanyol)
Magyarország:
Bese Balázs – Bolla B., Balogh Botond, Mocsi, Deutsch L. – Kata, Mezei (Kovácsréti, 77.) – Palincsár (Hinora, 60.), Szendrei N., Kiss T. (Skribek, 77.) – Szőke A. (Bíró B., 60.). Szövetségi edző: Gera Zoltán
Németország: Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum (I. Jakobs, 67.) – Baku, Dorsch (Janelt, 75.), A. Maier (S. Özcan, 75.) – Burkardt (Krüger, 67.) – Nmecha, M. Berisha (M. Klimowicz, 75.). Szövetségi edző: Stefan Kuntz
Gókszerző: Nmecha (61.), Baku (66., 73.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik