Vereséggel indult a részben hazai Eb-n az U21-es válogatottunk

Vágólapra másolva!
2021.03.24. 20:40
Elkezdődött a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 3–0-ra kikapott a jó erőkből álló Németországtól.
Győzött a sokkal erősebb csapat (Fotó: Szabó Miklós) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Győzött a sokkal erősebb csapat (Fotó: Szabó Miklós) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK



U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG ÉS SZLOVÉNIA

A-CSOPORT
Magyarország–Németország 0–3 (0–0)
Székesfehérvár,Mol Aréna Sóstó,zárt kapuk mögött. Vezette:Cuadra Fernández (spanyol)
Magyarország:
Bese Balázs – Bolla B., Balogh Bo., Mocsi, Deutsch L. – Kata, Mezei (Kovácsréti, 77.) – Palincsár (Hinora, 60.), Szendrei N., Kiss T. (Skribek, 77.) – Szőke (Bíró B., 60.).Szövetségi edző:Gera Zoltán
Németország:Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum ( I. Jakobs, 67.) – Baku, Dorsch (Janelt, 75.), A. Maier (S. Özcan, 75.) – Burkardt (Krüger, 67.) – Nmecha, M. Berisha (M. Klimowicz, 75.). Szövetségi edző: Stefan Kuntz
Gólszerző:Nmecha (61.), Baku (66., 73.)

A csoport másik mérkőzésén
Románia–Hollandia 1–1 (Ciobanu 20., ill. Schuurs 16.)

ÖSSZEFOGLALÓ

És elkezdődött!

A 2021-es Európa-bajnokság – többször leírtuk – nevében U21-es kontinenstorna, de a szabályok szerint az 1998. január 1. után születettek vehetnek részt rajta. S bár rengeteg alacsony futballista lett világklasszis, már a himnuszok alatt látni lehetett, hogy sokkal magasabb, erősebb testalkatú csapat a német. Ahogy Gera Zoltán korábban elmondta, a magyar lesz az egyik legfiatalabb együttes az Eb-n, és valóban, a szerdai ellenfél, a végső győzelemre is esélyes Németország keretében tizennégy, míg a magyarban három 1998-as születésű labdarúgó kapott helyet. S hogy még egy körülményt megemlítsünk: gesztus volt, hogy a himnuszok nem magnófelvételről szóltak, hanem profik adták elő őket, a magyart Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnőtől hallhattuk a helyszínen, a nézők pedig a televízió képernyője előtt.

Gyorsan kirajzolódott, hogy a magyar válogatott négy védővel, két, egymást jól ismerő MTK-játékos szűrővel, Kata Mihállyal és Mezei Szabolccsal, három középpályással és elöl az A-válogatott keretébe már többször meghívott Szőke Adriánnal kezdte a mérkőzést, míg az ellenfélnél a négy védő előtt egy szűrő, három fedezet és két csatár volt a pályán. Nem is volt meglepő, hogy a német csapat próbált minél több párharcot kierőszakolni, hiszen a test test elleni küzdelemben és a fejpárbajokban nem nagyon volt esélye a magyar együttesnek. Már az első félidőben is a német válogatott birtokolta többet a labdát, a magyar térfélen zajlott a játék, de fegyelmezetten, szervezetten védekeztek a meggypiros mezes futballisták, így sokáig csak távoli lövéssel próbálkoztak a vendégek. Az 1996-os Európa-bajnok német csapat egykori csatára, Stefan Kuntz egyre idegesebben mocorgott a kispad előtt, láthatóan nem tetszett neki, hogy hiába a mezőnyfölény, csapata nem tud veszélyes helyzetet kialakítani a magyar kapu előtt. Ugyanakkor jó volt látni, hogy a hazai együttes tagjai nem ijedtek meg az ellenféltől: ha lehetett, a német kapusnak haza­adott labda felé is sprinteltek, hátha megzavarják Finn Dahment, s csak milliméterek hiányoztak, hogy ne okozzon az agresszív magyar letámadás zavart a német védelemben.

Az első félidőben stabil volt a magyar együttes, és ez még akkor is igaz, ha az első játékrész jelentős részében főleg védekezni kényszerült.

A játék képe a második félidő elején sem változott sokat: maradt a német fölény. Egy óra is eltelt már, amikor a magyar szövetségi edző úgy döntött, két friss játékost küld a pályára, ám sajnos éppen azokban a pillanatokban alakította ki az első igazán veszélyes helyzetét a német együttes, és Lukas Nmecha közelről a magyar kapuba fejelte a labdát.

A vezető találat megroppantotta a magyar együttest. A megújuló német rohamok s az újabb gólok lényegében el is döntötték a mérkőzést, annak tükrében főleg, hogy Bese Balázst kétszer is a léc segítette ki. A magyar korosztályos válogatott próbált küzdeni, hajtani a folytatásban is, de érezni lehetett a két csapat közötti jelentős minőségbeli különbséget, no és azt is, hogy a németek sokkal jobban bírják fizikailag a mérkőzés tempóját... Ezt követően már csak a gólkülönbség lehetett kérdéses – a magyar U21-es válogatott pontosan egy órán keresztül kimondottan jól teljesített, méltó ellenfele volt a német csapatnak, de a meccs utolsó szakaszában már nem tudott jelentős ellenállást kifejteni.0–3

A magyar válogatott szombaton 18 órától a Bozsik Arénában Romániával játszik.

PERCRŐL PERCRE

72 százalékban volt a vendégeké a labda, 18-szor lőttek kapura, hétszer a kapu felületére, a mi ilyen mutatónk 2/1.

90+2. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc Két perc a ráadás.

90. perc Skribek bedob két szép cselt a balon, majd... azonnal visszafordul.

88. perc Még mindig nyomnak a németek, érik a negyedik. Hinora passza után Kovácsréti ballal 25-ről nagyon a léc fölé lő.

81. perc Baku beadását nyolcról a bal sarok mellé fejeli Schlotterbeck, előtte nem sokkal Nmecha lőtt a kapunk mellé kecsegtető helyzetből.

1996-ban még más volt a lebonyolítás és az Eb-t összekapcsolták az olimpiai selejtezőkkel, de azzal, hogy a csoportkörös selejtezőből továbbjutottak a mieink, a nyolc között, egy oda-visszavágós párharcban a skótokkal találkoztak. Ez egyszerre volt az Eb negyeddöntője és az olimpia selejtezője, mivel azonban Skócia az olimpián önálló csapatot nem indíthat, így a mieinknek az első meccset elég volt megnyerniük az olimpiai kvalifikációhoz. Viszont a 3–1-re elveszített visszavágón az U21-es Eb spanyolországi négyes döntőjébe már nem sikerült bejutniuk a mieinknek.

80. perc Bese kiüti a bal felső elől Özcan jobblábas, 24 méteres, középről érkező lövését.

Kovácsréti beállása után Hinora egy sorral hátrább ment.

78. perc Kisst Skribek Alen, Mezeit Kovácsréti Márk váltja. Aki Ebedli Zoltán unokája, Klimowitz meg az egykori őserő ék, a Wolfsburg-ikon Diego Klimowitz fia. Az atya játszott anno a Dortmundban is.

77. perc Bíró lő távolról a kapus ölébe, az első kapura lövésünk ma!

75. perc Hármas vendégcsere, Dorsch, Maier és Berisha le, Vitali Janelt, Salih Özcan és Klimowitz be.

73. PERC ITT A GÓL, Berisha jobbal 16-ról, középről a lécre lő, a kipattanót ballal a jobb alsóba teszi 12-ről, kissé balról, kapásból RIDLE BAKU. Egy ember zavarta csak őt, Krüger... 0–3!

72. perc Húha, Dorsch passzát Berisha jobbal 21-ről a lécre vágja, nem sokkal elvétve a jobb felső sarkot!

68. perc Mocsi menti Jakobs 25 méteres, félmagas bombáját, mellkassal.

Az U21-es korosztály legutóbbi két Eb-döntőjét Németország és Spanyolország játszotta, előbb a németek, míg két évvel ezelőtt a spanyolok győztek. A rendezőként alanyi jogon résztvevő magyar U21-es válogatott ötödik alkalommal szerepelhet U21-es Eb-n. Legutóbb 1996-ban jutott el a legjobb nyolc csapat közé (a kétmeccses negyeddöntő már az Eb része volt), és a legjobb eredményét 1986-ban érte el, amikor elődöntőbe jutott, de a későbbi győztes spanyolokkal szembeni, oda-visszavágós párharcot 5–4-es összesítéssel elveszítette (érdekesség, hogy 1986-ban, a spanyolok elleni, idegenbeli visszavágón túlkorosként – mert erre a szabályok lehetőséget adtak – pályára lépett az akkor már 30 éves Törőcsik András is – a szerk.).

67. perc Raum le, Ismail Jakobs be, Burkardtot meg Florian Krüger váltja.

GÓLVIDEÓ ITT!

66. perc Raum most jobbról ad be szépen, ballal, az üresen hagyott RIDLE BAKU ballal két méterről a bal alsóba lő. 0–2!

66. perc Bese kikapja a bal alsó sarok elől Maier jobblábas, 22 méteres lövését. DE ITT IS AZ ÚJABB GÓL!

64. perc Baku újabb beadását röviden fejelik ki a védők, Berisha nem tudja levenni, Balogh elrúgja előle a labdát végül.

">GÓLVIDEÓ ITT!

Aki megint Eb-győztes lenne ezek szerint, de ez... leventegól, mondjuk meg őszintén.

61. PERC VEZETNEK A NÉMETEK, Baku jobb oldali, lágy beívelését Kata és Bolla közül az ötösről a bal felső sarokba fejeli LUKAS NMECHA. 0–1!

60. perc Bíró Bence be, Szőke le, HinoraKristóf meg Palincsárt váltja. Ék és szélső a pályán.

60. perc Schlotterbeck áll elő egy borzalmas beadással.

58. perc Kiss Tamás reklamál teljesen fölöslegesen, sárga lap.

58. perc Ismét.

57. perc Baku jobb oldali beadására szépen jön ki Bese.

A kezdetektől 2015-ig nyolc csapattal rendezték meg a tornát, 2017-ben és 2019-ben 12 csapat vett részt, idén először 16 csapat indulhat, akárcsak majd 2023-ban Romániában és Grúziában.

55. perc Ügyesen és határozottan védekezünk, de a támadójáték... egyelőre nemigen megy ma.

53. perc Nmecha indítja Berishát, de figyel Bolla. Mostanában a felezőnél passzolgat a német csapat, igyekszik kicsalogatni a házigazdát.

48. perc Német helyzet, de Balogh blokkolja bevetődve az ötösön Berisha tízméteres, jobblábas lövését.

46. perc Szőke Adrián odakönyököl Piepernek, sárga lap.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

A kapu felületét azért ők sem találták el.

73 százalékban volt a németeknél a labda, 4-szer lőttek kapura, mi egyetlen egyszer sem.

(Weltfussball.de)
(Weltfussball.de)


Ki gondolta volna, hogy hat év várakozás után, 1986-ban a legjobb négyig is eljut a magyar válogatott? Noha a honi futballkedvelőknek ebből az esztendőből elsősorban – és sajnos kitörölhetetlenül – a mexikói világbajnokságon a Szovjetunió ellen benyelt, 6–0-s vereség rémképe villan fel, azért történt jó is abban az évben. Tajti József – a felnőttválogatott pályaedzője, aki amolyan másodállásban tolta az U21-es együttes szekerét – csapata a korabeli híradások szerint is dicséretesen helytállt a korosztályos Eb-n. A lengyel együttest összesítésben 5–1-re múlta felül, majd az esélyesebbnek gondolt spanyolok vártak a fiúkra. A rivális a 3–1-es magyar győzelemmel zárult első mérkőzés után 4–1-re fordított odahaza, s később megszerezte története első U21-es Eb-trófeáját.

1986-ig két negyed- és egy elődöntős helyezés is bekerült a históriás könyvekbe. Az első hivatalos U21-es eseményen a mieink csak a torna végső győztesétől, Jugoszláviától kaptak ki a legjobb nyolc között; érdekesség, hogy Mariborban 1–0-s magyar siker született, Békéscsabán viszont a rivális bizonyult jobbnak (0–2). Két esztendővel később az keletnémet csapat volt túlságosan rágós falat: a 2–0-s hazai diadalt 3–0-s jénai zakó követte (akkor amúgy nem az aranyérmes állt a mieink útjába, mivel a döntőben a szovjetek felülkerekedtek a NDK-n).

Az 1974-ben győztes MAGYAR alakulatnak a selejtezőkkel együtt tíz mérkőzést kellett megvívnia, a nyolccsapatos tornán minden egyes körben oda-visszavágós párharcokban dőlt el a továbbjutás. A magyarok nagyot küzdöttek, hiszen az elődöntőben 2–2-es összesítést követően tizenegyesekkel múlták felül a Szovjetuniót, a döntőben pedig előbb hátrányból álltak fel (3–2), majd a visszavágón – a Népstadion őrjöngő szurkolóseregének nagy örömére – 4–0-ra lelépték az NDK válogatottját.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc
Szendrei megy hátra kifejelni Raum balos beadását.

42. perc Kata zavarban, gyertyát rúg, Bolla kisegíti, éppen ő blokkolta előtte Raum menetrendszerű beadását.

41. perc Helyzet lehetne, de Mezei előáll élete talán legrosszabb szabadrúgásával.

U21-es Európa-bajnokságot 1978-tól rendeznek kétévente, azt megelőzően, 1972 és 1976 között három U23-as Eb-t rendeztek. Viszont attól függetlenül, hogy a tornát 1978-tól U21-es Eb-nek hívják, mindig a 23. életévüket abban az évben betöltő, illetve 23 évesnél fiatalabb játékosok vehetnek részt rajta – tulajdonképpen azok, akik a selejtezők indulásakor vagy az után töltötték be a 21. életévüket. A mostani U21-es Eb-n az 1998. január 1. után született labdarúgók szerepelhetnek.

38. perc Raum első beadása rossz, a szabadrúgása után elesik két német is az ötös előtt, leginkább Pieper reklamál... tovább!

A német Nmecha is volt angol U-válogatott, több korosztályban is, sőt U19-es Eb-győztes! Az elődöntőben és a döntőben is betalált, és mindkétszer az lett a győztes gól. Akkor a torna ezüstcipőse lett, például a svéd-magyar Viktor Gyökeres mögött.

35. perc Mezőnyharc, fáradnak a németek is, Balogh nagyon szép csellel indul meg a felezőnél. Kiss rosszul passzol ismét, nem megy ma neki, bosszankodik ő maga is.

Nmecha a Manchester City játékosa, testvére, Felix is, de ő angol U-válogatott.

28. perc Baku passzát Maier ballal a bal felső mellé nyesi 21-ről, kissé balról.

Mesteri.

23. perc Raum lő kissé balról, 22-ről ballal nem sokkal a bal, azaz a túlsó sarok mellé, nagy erővel, Burkardt okos visszagurítását követően.

A 2021-es, 16 csapat részvételével Magyarországon és Szlovéniában megrendezendő U21-es Európa-bajnokság azon kevés korosztályos torna közé tartozik, amelyet nem töröltek vagy nem módosították jelentősen az időpontját, illetve versenykiírását, esetleg a helyszínét a koronavírus-járvány miatt. Annyi módosítás történt az eredeti tervekhez képest, hogy nem nyáron kezdődik, hiszen június 11-én már rajtol a felnőtt Eb, hanem március 24. és 31. között megrendezik a csoportkört, majd május 31. és június 6. között az egyenes kieséses szakaszt.

21. perc Hűha, Nmecha elől Balogh a bal sarok felé ad haza, Bese visszafut, elkapja a labdát, de mellé ment volna így is.

Pieper fejben ott van, nem is olyan régen gólt fejelt a Bayernnek.

19. perc Raum ballábas beadása Baloghé. Szőke megindulna, de Pieperhez fejeli a labdát. Aki nemréginen a mezőny legjobbja volt a Lipcse elleni bajnokin, 23 Buli-meccse van az idényben. Jó az ütemérzéke. Justin Pieper.

18. perc Egyre jobban nyomnak a németek, a felezőnél megáll a magyar tudomány. Maier beadását középre fejeli Berisha, de Bolláé. Ám szinte azonnal eladja.

16. perc Helyzet lehetne, de rosszul passzol az ötös bal sarka előtt Berisha felé Nmecha, Deutsch a nevető harmadik.

14. perc Maier kicselezi a jobbon Deutshot, éles szögből bead, Bese jobb lábbal kirúgja a labdát.

12. perc MELLÉ, Dorsch lő jobbal 21-ről, kissé balról nem sokkal a jobb alsó mellé. Bese vetődött, de ezt nemigen érte volna el. Burkardt készített elő szépen.

12. perc Most is, mert Palincsár rápattintja a labdát, bedobás.

11. perc Letámad a magyar csapat, de jó a kontra, mígnem Balogh rendet tesz egy remek becsúszással. Burkardt csodálkozik.

9. perc Raum a jobb oldalról ad most be, de mentenek fejjel a védők.

Dorsch a Bayern neveltje, tavaly 3.5 millió eurót fizetett érte a Gent a Heideheimnek, 37 meccsen a szűrő 7 kanadai pontot termelt a belga csapatban!

6. perc Kata ad be balról szép csel után, de ment az ötös és Kiss elől Pieper. Kemény, Szendreit kilöki a kispadra Dorsch, megüti a vállát a magyar fiú a lemezoszlopban. De folytatja!

5. perc De ismétlés, Raum beadását rossz helyre öklözi Bese, ám megússza, mert igen kacska lesz Meier távoli ívelése.

4. perc Mocsi kivágja a kapu elől Raum bal oldali, ballábas beadását, a kornert menti Mezei.

2. perc Mezőnyharccal, idegesen a játékosok.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A mi Himnuszunkat Miklósa Erika énekli, szintén két hegedű kíséri őt.

Szép gesztus, élőben szól a német himnusz, énekesnő, hegedűkísérettel.

A mieink piros mezben és fehér nadrágban, a vendégek fehér-fekete mezben és fekete nadrágban.

A csoportkört március 24. és 31. között rendezik meg, a kieséses szakaszra pedig május 31. és június 6. között kerül sorra. A négy csoportból az első két helyezett jut be a negyeddöntőbe. Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna lesz a helyszín, míg Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, a finálét a szlovén fővárosban játsszák. A mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezik meg.

A tornán – bár a hivatalos elnevezése U21-es Eb – az 1998 január 1. után született, tehát a 23. életévüket idén betöltő, illetve 23 évesnél fiatalabb játékosok szerepelhetnek.

Sóstói Stadion looking as co-hosts Hungary gear up to face 2019 runners-up Germany in Group A. #U21EURO | #HUNGERpic.twitter.com/4d5IoQePCI


Egy kis örökmérleg: 4 mérkőzés, 1-1 sikerrel, 2, ill. 4 rúgott góllal.

A magyar-szlovén közös rendezésű kontinensbajnokság első fordulójában a mieink a selejtezőcsoportjából 6–0–2-es mérleggel elsőként továbbjutó német korosztályos válogatottat fogadják Fehérváron. A magyar csapatnak az idén ez lesz az első összecsapása, legutóbb novemberben lépett pályára, s felkészülési mérkőzésen 2–0-ra nyert Oroszország ellen. Tavaly még egy meccse volt, szeptemberben 3–3-at játszott Szlovéniával. Németország az Eb-selejtezők során Belgiumtól oda-vissza kikapott, míg Moldova, Bosznia-Hercegovina és Wales válogatottját mindkétszer legyőzte. 2020-as mutatója 4–1–1.

„Az előzmények tükrében a játékosok izgulnak, van bennük szorongás, nehogy ők essenek ki legközelebb. Bár több alapemberre sem számíthatunk, a taktikán nem változtattunk, azt játsszuk, ami a legutóbbi felkészülési mérkőzéseken jól működött. Nagyon erős ellenféllel mérkőzünk meg az első meccsünkön, de fiatal csapatunk sikeréhes, a játékosokban jó értelemben vett vagányság van. Tiszteljük az ellenfelet, de nem félünk tőle, lehetőségként tekintünk rá. Várjuk a mérkőzést, bízunk benne, hogy senki sem fogja túlizgulni, s a fiatalság nem hátrány, hanem előny lesz.”

Gera Zoltán az ilyen esetekkel kapcsolatban elmondta, hogy teljesen megbízik a válogatott orvosainak szakvéleményében, vigyáznak a játékosok egészségére, ami ez esetben a legfontosabb. Hozzátette, sokszor nehéz döntéseket is meg kell hozniuk.

Mint ismert, a magyar válogatott csapatkapitánya, Demjén Patrik pozitív Covid-tesztje miatt kényszerült távozni az edzőtáborból,a kapus viszont minden követ megmozgatott, hogy visszatérhessen a válogatottba.De hiába lett azóta negatív a tesztje, a visszatérésre vonatkozó egészségügyi protokoll szerint nincs lehetőség arra, hogy mégis pályára lépjen az Eb-n.

„Meghallgattuk a tanácsait, de ettől függetlenül megvan a tervünk, hogy mit szeretnénk a mérkőzésen viszontlátni. Teljesen felkészültünk, a játékosok tudják a taktikát, várjuk a mérkőzést.”

Ifjabb Dárdai Pál ugyancsak sérülés miatt marad le a korosztályos Eb-ről,pedig neki vannak a legközelebbi tapasztalatai a német játékosokkal. A válogatottjuk csapatkapitányával, Arne Maierrel együtt játszott a Hertha utánpótlásában. Gera Zoltán újságírói kérdésre elmondta, természetesen beszélgettek a Mol Fehérvár labdarúgójával a németekről, egy-két hasznos információt elmondott a csapattal, a játékosok egyéni képességeivel kapcsolatban.

„Bíró Bence nem ismeretlen számunkra, nagyon sok mérkőzést játszott az U21-es válogatottban. Az ő érkezése jó hatással van a társakra, hiszen tapasztalt, remek mentalitású játékos, akinek most megadatik a bizonyítási lehetőség. A csapat egyébként jól reagált a nehézségekre, mindenki nagyon bizakodó, a fiúk már nagyon várják, hogy elkezdődjön a németek elleni mérkőzés. Átérzik, milyen lehetőség előtt állunk. Az, hogy fiatal csapatunk van, inkább lehetőség, és egyáltalán nem félünk, hogy ne állnák meg a keret tagjai a helyüket. Rendszeresen játszanak az NB I-ben, sikeréhesek, és túl tudtak lendülni a nehézségeken. Nyilván nagyon sajnáljuk, hogy meghatározó játékosok estek ki a keretből, főleg azért, mert két éven keresztül erre a tornára vártak.”

Nyugodtnak egyáltalán nem volt nevezhető a magyar U21-es válogatott felkészülése, hiszen koronavírus-fertőzés és sérülés miatt is estek ki játékosok a keretből.Legutóbb Zsóri Dánielnek kellett lemondania a hazai Európa-bajnokságon való szereplésről.Gera Zoltán helyette Bíró Bencét hívta meg a csapatba.

„Hatalmas a különbség az utánpótlás- és a felnőttfutball között, a két szint között mi vagyunk az átmenet – nyilatkozta az U21-es keretbe először beválogatott csatár kapcsán Stefan Kuntz. – Edzőként szeretném megteremteni neki azt a közeget, amelyben jól érezheti magát, s ha játszik, képes lehet megmutatni, mi van benne. Nyilvánvaló, hogy akik először tartanak a csapattal, némileg visszafogottabbak társaiknál. A húzóemberektől ezért azt kértem, hogy segítsenek nekik a beilleszkedésben. Ám elárulhatom, ha Youssoufa Moukokóra pillantok, az az érzésem, hogy nincs miért aggódnunk.”

A tornán Youssoufa Moukoko játéka lehet a középpontban: a Borussia Dortmund támadója tizenhat évesen léphet pályára a német U21-es válogatottban, amelynek minden idők legfiatalabbja lehet – sőt, a korából adódóan még a 2027-es U21-es Európa-bajnokságon is pályára léphet.

„Hiába a sok hiányzó, a Google-ra azért nem lesz szükségem, mivel van egy hasznos és jó háttérstábom, amely elemezi az ellenfelek játékát és labdarúgóit – mondta a német szövetségi edző.– Minden információ a rendelkezésemre áll, amely a felkészüléshez kell. Mi játszunk először a magyarokkal, ugyanakkor az ellenfél helyett magunkra szeretnénk összpontosítani. Készen állunk az Európa-bajnokságra, az a célunk, hogy május végén ismét Magyarországra jöjjünk, mert ez azt jelentené, hogy továbbjutottunk a csoportból.”

A sérüléstől és betegségtől megtépázott magyar korosztályos válogatott kapcsán is voltak kérdések Stefan Kuntz sajtótájékoztatóján.

A német U21-es válogatottnál minden az előzetes tervek szerint halad: a frankfurti járat hétfő kora délelőtt Budapesten landolt, a csapatbusz 14 óra körül begurult a gárdonyi Vital Nautis szálloda parkolójába, majd este fél hatkor Stefan Kuntz szövetségi edző pályára vezényelte huszonkét játékosát. A szerdai csoportellenfél első magyarországi tréningjének egyetlen hiányzója volt, Maxim Leitsch igazoltan volt távol, aznap este ugyanis a Bochum középső védőjeként játszott 90 percet a Düsseldorf ellen 3–0-ra megnyert német másodosztályú bajnokin.

U21-ES EB, AZ A-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ (március 24.)
Magyarország–Németország (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 21.00
Románia–Hollandia (Budapest, Bozsik Aréna) 21.00
2. FORDULÓ (március 27.)
Magyarország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00
Németország–Hollandia (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 21.00
3. FORDULÓ (március 30.)
Hollandia–Magyarország (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 18.00

Németország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00


A MAGYAR U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bese Balázs (Budafok), Kovács Péter (Budaörs), Auerbach Martint (Puskás Akadémia)
Védők: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)
Középpályások: Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)
Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Skribek Alen (Budafok), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Bukta Csaba (Altach), Bíró Bence (MTK)
Szövetségi edző: Gera Zoltán

A NÉMET U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Markus Schubert (Eintracht Frankfurt), Finn Dahmen (Mainz), Lennart Grill (Bayer Leverkusen)
Védők: Josha Vagnoman (Hamburg), David Raum (Greuther Fürth), Nico Schlotterbeck (Union Berlin), Amos Pieper (Arminia Bielefeld), Stephan Ambrosius (Hamburg), Ismail Jakobs (1. FC Köln), Malick Thiaw (Schalke 04), Maxim Leitsch (VfL Bochum), Ridle Baku (VfL Wolfsburg)
Középpályások és támadók: Niklas Dorsch (Gent), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), Arne Maier (Hertha BSC), Jonathan Burkardt (Mainz), Lukas Nmecha (Anderlecht), Mërgim Berisha (Salzburg), Salih Özcan (1. FC Köln), Anton Stach (Greuther Fürth), Florian Krüger (Erzgebirge Aue), Vitaly Janelt (VfL Bochum), Mateo Klimowicz (VfB Stuttgart)
Szövetségi edző: Stefan Kuntz

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik