Válogatott: Rossi elárulta, többen is visszatérnek a klubjukhoz

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (Serravalle)KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (Serravalle)
Vágólapra másolva!
2021.03.28. 23:05
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, mentális szempontból jónak érezte a válogatottat San Marinóban, azt azonban kár lenne tagadni, hogy sok hibát követtek el a játékosai a támadóharmadban. Hozzátette, a meccs legjobbjának a hazai csapat kapusát tartja, aki szerinte három-négy góltól is megmentette San Marinót. Rossi a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy két újabb Bundesliga-légiós, Sallai Roland és Willi Orbán hagyja el a válogatottat, így rájuk nem számíthat majd Andorrában.
Marco Rossi az első gól szerzőjének, Szalai Ádámnak gratulál (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Marco Rossi az első gól szerzőjének, Szalai Ádámnak gratulál (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Marco Rossi a mérkőzést követően bejelentette, hogy Willi Orbán és Sallai Roland sem áll majd a válogatott rendelkezésére jövő szerdán, Andorrában – a két futballista visszatér Bundesliga-csapatához, az RB Leipzighez és a Freiburghoz. Emlékezetes, a Leipzig már a San Marinó-i túra előtt visszarendelte a válogatott első számú kapusának számító Gulácsi Pétert.

„Tettünk egy újabb lépést előre, már ami a mentalitást illeti. Ez egészen más meccs volt, mint az előző, Lengyelország elleni, vagy bármelyik az előző idényben, a Nemzetek Ligájában. Ilyen szempontból elégedett lehetek. Hozzátéve, hogy jó néhány hibát követtünk el, főleg az utolsó 16-20 méteren. Néha a hibák oka az ellenfél kapusa – ki kell emelni őt, azt gondolom, ő volt a legjobb játékos a pályán. Legalább három-négy gólt megakadályozott, még tizenegyest is védett” – értékelte a meccset a szövetségi kapitány.

A tréner beszélt a rotáció miatt a szokásosnál több játéklehetőséget kapó futballistákról is. Cseri Tamás kapcsán elmondta, most valamivel visszafogottabbnak látta támadásban, összességében viszont úgy érzi, bátran nyúlhat bármelyik játékoshoz, aki behívót kapott a keretbe, a szélen bevetett Varga Kevin is ezt bizonyította.

„Lehet, hogy stresszesebbnek tűntem a pálya mellett, de tudják, hogy van ez: amíg nem nyerted meg a meccset, addig nem nyerted meg a meccset. Egy szöglet, egy bármi elég. Nem lehet elfelejteni, anno Andorrában mi történt... A következő mérkőzésünket ráadásul ott játsszuk majd. Az sem lesz könnyű, ebben biztos vagyok.”

Marco Rossi (Fotó: Árvai Károly)
Marco Rossi (Fotó: Árvai Károly)

Rossi újságírói kérdésre elárulta, nem emlékszik olyan meccsre a pályafutásából, amelyen három tizenegyest kapott volna a csapata, de – mint mondta –„mindegyik jogosnak tűnt”.

Az andorrai meccsel kapcsolatban amondó, hasonló találkozóra számít, mint a San Marinó-i volt, ugyanakkor a szerdai ellenfél valamivel támadóbb, provokatívabb, mint a vasárnapi volt. Ennek megfelelően kell majd kialakítania taktikát is.

A kapitány mellett Nikolics Nemanja értékelte még a győzelmet.

„Örülünk a megszerzett három pontnak, ma ez volt a legfontosabb. Az ilyen meccsek, amikor mindenki előre elkönyveli, hogy nyertünk, ezek a legnehezebbek. Azt szokták mondani, hogy az ilyen meccseken csak veszíteni lehet. Megdolgoztunk a sikerért, a hozzáállásunk rendben volt. Tiszteljük az ellenfelet, de a saját játékunkat akartuk játszani. Azt, amit megbeszéltünk” – fogalmazott a harmadik gólt szerző Nikolics.

Nikolics Nemanja (Fotó: Árvai Károly)
Nikolics Nemanja (Fotó: Árvai Károly)

A Mol Fehérvár támadója tizenegyesből talált be – úgy, hogy az már a harmadik büntető volt a találkozón: Szalai Ádám belőtte, Sallai Roland kihagyta. A helyzet lélektanáról kérdeztük.

„Nem mindennapi, hogy egy meccsen három tizenegyest lő egy csapat. Ahogyan a kapus figyeli a lövőket, mi is igyekszünk figyelni a kapust. Kétszer ugyanabba az irányba ment, amit néztem korábban a videókon, hogy sokkal előbb elindul. Tudtam, hogy középre akarom rúgni már abban a pillanatban, amikor leraktam a labdát. Az volt a fontos, nehogy fölé menjen, és figyelni kell a kapus lábát is, nehogy otthagyja. Örülök, hogy bement.”

Nikolics hozzátette, érzése szerint a türelem volt a legfontosabb San Marino ellen, és az, hogy a válogatott egy percig se adja fel a saját elképzeléseit, játékát.

Franco Varrella, San Marino kapitánya szerint, bár a magyar válogatott kevésbé volt hatékony, mint amit az első fordulóban Angliával szemben megtapasztaltak, a vasárnapi meccs is bizonyította, mennyivel jobb játékosok állnak rendelkezésre a magyar oldalon. „Végül mindig ők kerültek a jobb pozícióba” – mondta a meccsről. Hozzátette, reményei szerint a San Marinó-i válogatott számára jót tesz az, hogy ilyen szintű ellenfelekkel találkozik újra meg újra.

A szövetségi kapitány reagált Marco Rossi azon felvetésére is, hogy a hazai csapat kapusa, Elia Benedettini lett volna a mérkőzés legjobbja. „A magyar válogatott az első perctől nagyon támadó szellemben játszott, örülök, hogy ilyen jól ment neki a védés, de szeretnék kicsit provokatív lenni: védhetett volna még jobban is” – viccelte el a kérdést, jár-e egy jutalom sör vagy pezsgő a játékosnak.

Franco Varrella (Fotó: Árvai Károly)
Franco Varrella (Fotó: Árvai Károly)

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA
I-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SAN MARINO–MAGYARORSZÁG 0–3 (0–1)
Serravalle,Olimpiai Stadion,zárt kapuk mögött. Vezette:N. Walsh (skót)
San Marino:E. Benedettini – Manuel Battistini, F. Fabbri, Brolli, D. Rossi, Palazzi – Lunadei (Zonzini, 53.), E. Golinucci, Mularoni – N. Nanni (Hirsch, 80.), F. Berardi (M. Bernardi, 80.).Szövetségi kapitány:Franco Varrella
Magyarország:Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego (Kalmár Zs., a szünetben), Sigér, Gazdag (Kleinheisler, 62.), Cseri (Nikolics, a szünetben), Varga K. (Varga R., 72.) – Sallai, Szalai Á. (Géresi, 85.).Szövetségi kapitány:Marco Rossi
Gólszerző:Szalai Á. (13. – 11-esből), Sallai (71.), Nikolics (88. – 11-esből)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Babják Bence, Kocsmár-Tóth István (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik