Magyar-finn: A bizonyítási kényszer görcsösséget szül - Rudolf

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.13. 19:25
Márciusban a magyar válogatott Győrben 2–1-re kikapott Finnországtól, a hazai csapat gólját a pénteki Eb-selejtezőre készülő keretből kimaradt Rudolf Gergely szerezte. Az ETO csatára így is szurkol a társaknak.

„Nagyon szurkolok majd a srácoknak, hogy sikerüljön nyerni. Nem lesz egyszerű mérkőzés, de vannak olyan játékosaink, akik el tudják dönteni, úgyhogy bízom a fiúkban – mondta Rudolf Gergely a Sport Tv Mai helyzet műsorában. – Aki felhúzza a címeres mezt, annak nincs olyan, hogy barátságos meccs vagy selejtező, minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtani. Nem gondolom, hogy ez a meccs könnyebb vagy nehezebb lesz, mint a márciusi volt. Most is egy jó finn csapat ellen játszunk, de nyilván nekünk is megvannak az erősségeink. Hazai közönség előtt lépünk pályára, ami nagyon jó, bízom benne, hogy telt ház lesz, buzdítják majd a csapatot, és nyerni tudunk a finnek ellen." Rudolf Gergely a Sport Tv Mai helyzet műsorában. – Aki felhúzza a címeres mezt, annak nincs olyan, hogy barátságos meccs vagy selejtező, minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtani. Nem gondolom, hogy ez a meccs könnyebb vagy nehezebb lesz, mint a márciusi volt. Most is egy jó finn csapat ellen játszunk, de nyilván nekünk is megvannak az erősségeink. Hazai közönség előtt lépünk pályára, ami nagyon jó, bízom benne, hogy telt ház lesz, buzdítják majd a csapatot, és nyerni tudunk a finnek ellen."

Dárdai Pál szövetségi kapitány többször beszélt arról, hogy a nemzeti csapat tagjai számára a motiváltság, a túlkoncentráltság fárasztó is lehet a pályán.

„Minden válogatott meccsen szeretne bizonyítani az ember saját magának, a közönségnek, mindenkinek, aki szurkol nekünk, és bízik bennünk, és ettől talán kicsit görcsössé válik. Erre gondolt a szövetségi kapitány" – mondta Rudolf, aki szerint a fiatal játékosok számára lehet nehezebb olyan meccsen pályára lépni, amelyen a szokottnál több a néző és hangosabb a stadion.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik