Hiába bírálják, a finn kapitány nem tágít a karácsonyfától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 07:55
null
Paatelainen a kritikák ellenére sem változtat felállásán (Fotó: Reuters)
Igaz, hogy csak péntek este rendezik az Üllői úton a Magyarország–Finnország Európa-bajnoki selejtezőt, Mixu Paatelainen és az általa beválogatott futballisták már a hét első napján Budapestre érkeztek. A nemzetközi futballban nem szokás ilyen hamar a mérkőzés helyszínére utazni, csakhogy Finnországban időközben leesett az első hó, és Helsinkiben délben is csak maximum öt-hat Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet, ezért a vezetők úgy döntöttek, a mérkőzés előtti négy napot a magyar fővárosban tölti el a válogatott.

A finn küldöttség hétfő délelőtt landolt a Liszt Ferenc repülőtéren, a szakmai stáb aznap egy, kedden két edzést vezényelt a keret tagjainak a Budai II László Stadionban, a REAC pályáján. Mixu Paatelainen szövetségi kapitány a vasárnap még bajnokit játszóknak hétfőn külön edzést vezényelt, keddtől azonban mindenki bekapcsolódott a közös munkába.

A 47 esztendős szövetségi kapitánnyal terjedelmes interjút készített a Helsingin Sanomat finn lap, s kemény kritikát is megfogalmazott az edző munkásságával kapcsolatban.

„Túltettük már magunkat a legutóbbi két selejtezőn, a görögök és a románok elleni hazai meccsen ugyan csak egy pontot szereztünk, de ne feledjük, a labdarúgás végül is játék, amelyben nem lehet mindig nyerni – riposztozott Paatelainen. – A románok ellen kifejezetten bután játszottunk, azokat a hibáinkat mindenképpen ki kell küszöbölnünk, erről is sokat beszélgettünk azóta, mint ahogyan arról is, hogy Budapesten sokkal jobban kell koncentrálnunk.”

A finn kapitányt a gyatra támadójáték miatt is kritizálták, mondván, túlzottan kiszámítható.

„Szerintem pedig egyáltalán nem az. Sokszor az utolsó passzaink voltak rosszak, márpedig ha azok bejönnek, most lehet, hogy két-három góllal többünk lenne. Kétségtelen, ha a védelem mögé kerülünk, ott már minden centiméternek különös jelentősége van, a csatároknak pedig jókor kell jó helyen lenniük. Most néhány napunk van még ezt is gyakorolni. A karácsonyfa-alakzattól pedig nem vagyok hajlandó eltérni. Tudom, sokan kritizálnak a felállás miatt, de be kell látni mindenkinek, ez fekszik leginkább a keretnek. Nyilván ha két csatárral és négy védővel állnák fel, akkor meg az lenne a probléma.”

Finnorszag - Euro 2016 qualification - 14th October 2014 - Football tactics and formations

A finn karácsonyfa a Románia elleni mérkőzésen. Alexander Ring sérült és eltiltását is tölti, Paatelainennek az ő helyettesítését kell megoldania.

FINNORSZÁG KERETE A MAGYARORSZÁG ELLENI EB-SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Lukas Hradecky (Bröndby – Dánia), Niki Mäenpää (VVV-Venlo – Hollandia), Henrik Moisander (FC Lahti)
Védők: Kari Arkivuo (BK Häcken – Svédország), Jarkko Hurme (Odd Grenland – Norvégia), Veli Lampi (HJK), Niklas Moisander (Ajax – Hollandia), Juhani Ojala (Tyerek Groznij – Oroszország), Sebastian Sorsa (HJK), Joona Toivio (Molde – Norvégia), Jere Uronen (Helsingborg – Svédország)
Középpályások: Roman Eremenko (CSZKA Moszkva – Oroszország), Markus Halsti (Malmö FF – Svédország), Kaspar Hämäläinen (Lech Poznan – Lengyelország), Perparim Hetemaj (Chievo – Olaszország), Joni Kauko (FSV Frankfurt – Németország), Sakari Mattila (Aalesund – Norvégia), Tim Sparv (Midtjylland – Dánia), Teemu Tainio (HJK)
Támadók: Eero Markkanen (Real Madrid Castilla – Spanyolország), Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf – Németország), Teemu Pukki (Bröndby – Dánia), Riku Riski (Rosenborg – Norvégia)

EB 2016, SELEJTEZŐK
AZ F-CSOPORT NOVEMBERI JÁTÉKNAPJÁNAK PROGRAMJA

November 14.:
Magyarország–Finnország, 20.45

Görögország–Feröer 20.45
Románia–Észak-Írország 20.45

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 3 3 6–1 +5 9
2. Románia 3 2 1 4–1 +3 7
3. Finnország 3 1 1 1 4–4 0 4
4. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 3–3 0 4
5. Görögország 3 1 2 1–4 –3 1
6. Feröer 3 3 1–6 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik