nemzetisport.hu 2016.02.03 08:06 Frissítve: 2016.02.03 09:43

Nürnberg: Nem a Bayernnel játszunk, nem lesz 8–0 – Stieber

Szombaton az 1860 München ellen mutatkozik be a Nürnbergben tétmérkőzésen Stieber Zoltán, a Bundesliga 2. harmadik helyén álló csapat egyetlen januári szerzeménye. A Bild a debütálásról kérdezte a magyar válogatott középpályást.

„Az első tétmeccs nagyon fontos. Még nem vettem fel a ritmust, de ez nem lehet kifogás. Régi ismerőssel is találkozom Münchenben, Goran Sukalóval még Koblenzben játszottam együtt – idézi a Bild Stiebert, akinek nem sok szerencséje volt eddig a müncheni Allianz Arenában. – Nem akarom túl hangosan mondani, de mindig vesztes csapat tagja voltam ebben a stadionban. Ezen most változtatni kell. A legutóbbi mérkőzésemen a Fürthtel nyolcat kaptunk a Bayerntől, de most nem a Bayernnel játszunk, és nem lesz nyolc nulla. Tisztelnünk kell a »farkasokat« is, a Fürthtel kettő nullára kaptunk ki itt.”

Stieber a Schalkéhoz szerződő Alessandro Schöpf pótlására érkezett Nürnbergbe.

„Alessandrónak jó őszi idénye volt, ne hasonlítsanak hozzá. Másik játékos vagyok. Tudom, hogy van különbség, de igyekszem csökkenteni. Emiatt nem érzek nagyobb nyomást a szokásosnál. Az megvan az összes edzésen, az összes találkozón – mondta Stieber, akinek fel kell vennie a szezon ritmusát, Hamburgban ugyanis kiesett belőle, hiszen alig nevezték bajnokira. – Régóta nem vagyok meccsben, hiányzik a ritmusa. A felkészülési mérkőzéseim jól sikerültek, de ez természetesen nem ugyanaz. Gyorsan százszázalékos állapotba kell kerülnöm, még van rá néhány napom.”

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.