Légiósok: „Még erősebb és jobb lesz” – menedzsere Szoboszlai Dominikról

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2020.12.17. 17:41
null
Szoboszlai Dominik menedzsere, Esterházy Mátyás (Fotó: Tumbász Hédi)
A Red Bull Salzburgtól az RB Leipzighez szerződő Szoboszlai Dominik menedzsere hosszú távú projektben és az edző személyében gondolkodott a klubváltásnál. Esterházy Mátyás a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban kijelentette, biztos a játékos töretlen fejlődésében.

– A téli átigazolási időszak még nem kezdődött el. Miért döntöttek úgy, hogy most jelentik be a klubváltást?     
– A napokban mindenben megállapodtunk az RB Leipziggel, így nem volt okunk arra, hogy húzzuk a bejelentést – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban Esterházy Mátyás, a lipcseiekhez csütörtökön aláíró Szoboszlai Dominik menedzsere. – Dominiknek lesz még egy utolsó mérkőzése a Salzburg színeiben, szeretne szépen búcsúzni, hiszen rengeteg szál köti a városhoz, a szurkolókhoz és a klubhoz.

– Az utóbbi hónapokban több európai topcsapat érdeklődéséről hallani lehetett. Akadt olyan pillanat, amikor bizonytalanná vált a lipcsei szerződés?     
– Hosszú ideje tárgyalunk a klubbal, nem új keletű az érdeklődése. Miután Dominik is beszélt a klub vezetőivel és a vezetőedzővel, egyértelművé vált, hogy mit szeretne. Rengetegszer hangsúlyoztuk, hogy edzőben és projektben gondolkodunk, Lipcsében mindkettő adva van, hiszen Európa egyik legjobb edzője és Európa egyik legizgalmasabb kihívása vár minket. Amit a csapat hétről hétre a pályán mutat, azt hiszem nem szorul magyarázatra. Úgy érzem, hogy Dominik tökéletesen illeszkedik a klub filozófiájába.

– Bár a pontos átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, biztosra vehető, hogy ennyi pénzt magyar labdarúgóért még sosem fizettek.     
– A pontos átigazolási összegről nem beszélhetek, annyit viszont nyugodtan mondhatok, hogy sok szempontból rekord ez az átigazolás. Sok türelemre és rengeteg munkára volt szükség, hogy létrejöjjön ez az üzlet. Nagyon büszke vagyok Dominikre, a családjára és az egész stábomra.

– Mennyit számított az üzletnél a Salzburg és az RB Leipzig közötti szoros szakmai kapcsolat?     
– Semennyit. Szerencsére abban a helyzetben voltunk, hogy mi választhattunk a lehetőségek közül. Dominikkel és az édesapjával leültünk, Domi csak annyit mondott, hogy „ezt akarom”. Innentől annyi volt a feladatom, hogy összerakjam a részleteket. Intenzív karácsonyunk lesz, elvégre január másodikán folytatódik a Bundesliga.

– Több klub érdeklődéséről is hallani lehetett, de hány egyesülettel jutottak el személyes tárgyalásig, esetleg részletek egyeztetésig?     
– Öt olyan egyesület volt, amellyel nagyon komolyan tárgyaltam az esetleges átigazolásról, az elmúlt hetekben azonban már konkrétan az RB Leipzig volt a fókuszban. Örülök, hogy megtaláltuk azt a klubot, amellyel elindulhat Dominik karrierjének új fejezete.

– A játékos fejlődése szempontjából mit várnak a lipcsei évektől?     
– Töretlen fejlődést. Ismeri a nyelvet, a kultúrát, a csapattársak egy részével vagy Salzburgban játszott együtt, vagy a válogatottban ért el nagy sikereket. Minden adva van tehát ahhoz, hogy beilleszkedjen és fejlődni tudjon.

–  Szoboszlai Dominik készen áll a Bundesligára, Európa egyik legerősebb bajnokságára?     
– Úgy érzem, hogy igen. Hatalmas motiváció van benne, fontos, hogy újabb kihívásokkal találkozzon, őt ezek a feladatok viszik előre. Európa egyik legjobb csapatába igazol, időt kell adni neki a beilleszkedésre, de nagyon bizakodó vagyok a jövőjét illetően.

– A menedzser szemén keresztül miben kell a legtöbbet fejlődnie a labdarúgónak, hogy idővel a legszűkebb európai elit klubjainak egyikében is megállja a helyét?     
– Ha ugyanúgy áll a munkához, ahogyan eddig, akkor biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül az új klubjában is meghatározó játékossá válhat. A magam részéről nagyon bizakodó vagyok. Dominik karaktere rendkívül erős, ráadásul mindenki láthatta, hogy a nagy kihívások csak erősebbé és jobbá teszik őt. Továbbra is alázattal kell dolgoznia, ugyanúgy, ahogy eddig is.

– Nem tart attól, hogy sokan támadják majd a munkáját és a döntését, amiért nem a Real Madriddal vagy a Barcelonával egyeztek meg?     
– A munkámat Dominik karrierjének végén lehet majd igazán értékelni, az én megítélésem most másodlagos. Azon vagyok, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a pályafutásából, hogy minden célja, amiért gyerekkora óta tudatosan dolgozik, megvalósuljon. Ha az emberek az átigazolást látva csalódottak, és úgy gondolják, hogy már most a Real Madridban kellene játszania, akkor valamit nagyon jól csináltunk az elmúlt években. Bízzanak abban, hogy megfontoltan, Dominik és a magyar futball érdekeit szem előtt tartva döntöttünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik