Légiósok: „Nagy kihívás lesz” – Szoboszlai a Lipcsébe szerződéséről

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.12.17. 16:18
null
Szoboszlai Dominikkal együtt három magyar válogatott játékosa lesz az RB Leipzignek (Fotó: TheSixYard)
Gulácsi Péter és Willi Orbán személye sem volt mellékes, amikor eldőlt, hogy Szoboszlai Dominik az RB Leipzigben folytatja a pályafutását. Legalábbis a középpályás, illetve a Magyar Labdarúgó-válogatott kispadján ülő Marco Rossi szavaiból is erre lehet következtetni. A szövetségi kapitány és Gulácsi Péter is az MLSZ hivatalos honlapján gratulált Szoboszlainak a lipcsei szerződéshez.

 

Furcsa ez most...

„Kicsit furcsa ez most, mert sok dolgot átéltem itt, sokat kaptam ettől a klubtól – idézte Szoboszlait a redbull.com Nem lesz egyszerű, de ilyen a foci, muszáj megtennem a következő lépést. Tizenhat évesen jöttem ide barátok, a családom nélkül. Nem tudtam angolul, főleg nem németül, de segítettek a csapattársak, németórára jártam. Sok barátot találtam, és átvészeltem az első év nehezét.”


Az elején kicsit furcsa volt a viszonyunk, mert fiatal voltam, nem értettük meg egymást (Marco Rose akkori szakvezetővel – a szerk.), hogy mit is vár el tőlem. Én meg azt hittem, hogy fejlődtem a Lieferingben és minden rendben lesz, aztán rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van. Sokat segített. Néha azt éreztem, nem mentem volna edzésre sem, de muszáj volt, és megbirkóztam ezzel a feladattal is.

Sokat kaptam a csapattól. A RedBull Salzburg tizenkét éve nem jutott be a selejtezőből a BL-be, én pedig szerettem volna, ha együtt történelmet írunk.”

„Nagyon örülök, hogy a pályafutásom újabb fejezetébe lép, ráadásul a Bundesliga egyik topcsapatánál, amely tavaly BL-elődöntős volt – idézte Szoboszlai Dominikot a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja. – Nagy kihívás lesz itt is helytállni, de természetesen mindent meg fogok tenni azért, hogy ez minél jobban sikerüljön, és minél hamarabb a német bajnokságban is bizonyítsak. Remélem, a válogatott is profitál majd abból, hogy két válogatottbeli csapattársammal, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal is egy klubcsapatban játszom mostantól.”

Az MLSZ Gulácsi Pétert, az RB Leipzig magyar kapusát is megszólaltatta Szoboszlai klubváltásának apropóján.

„Gratulálok Dominiknek, és nagyon örülök, hogy mellettünk döntött – mondta Gulácsi. – Nem is kérdés, hogy az RB Leipzig erősödik majd vele, de a válogatott szempontjából is nagyon fontos, hogy a csapatból hárman is napi szinten együtt fogunk edzeni, és remélhetőleg minél több mérkőzésen együtt fogunk játszani.”

Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya szerint Szoboszlai jó döntést hozott azzal, hogy a lipcseiekhez szerződik.

„Az RB Leipzig topklub Európa egyik topbajnokságában, így egyértelmű, hogy Dominik ismét előrelépett egyet a pályafutásában. Bízom benne, hogy minél több játékpercet kap majd új csapatában, és ahogy Salzburgban, úgy Lipcsében is alapember lesz minél hamarabb” – idézte Rossit a szövetség weboldala.

SZOBOSZLAI A SPORT TV-N
A Sport Tv a két ünnep között exkluzív kétrészes dokumentumfilmet mutat be „Szoboszlai Dominik – Egy átigazolás története” címmel. A filmben Szoboszlai Dominik első lipcsei napjáról is láthatóak lesznek majd felvételek, és a Bundesliga mérkőzéseit közvetítő csatorna minden vele kapcsolatos kérdésre próbál választ adni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik