Légiósok: a Bild szerint Szoboszlai lehet a Leipzig Paul Pogbája

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.12.17. 15:18
null
Szoboszlai Dominik a Salzburg szerelését hamarosan a Leipzigére válthatja (Fotó: Török Attila)
Szoboszlai Dominik várható lipcsei bejelentése apropóján a Bild azt a kérdést feszegeti, vajon hol találhat a magyar középpályás számára helyet Julian Nagelsmann vezetőedző. A német szaklap emlékeztet, a középpálya bal szélén kifejezetten jó helyzetben van az RB Leipzig, emiatt arra számítanak, Szoboszlai elsődlegesen nem is ott, hanem a pálya tengelyében kaphat majd szerepet.

A Bild emlékeztet, a sajtóhírek szerint 20 millió euróért, plusz a későbbi klubváltás esetén a vételár 20 százalékos jutalékáért cserébe érkező magyar labdarúgó a Leipzig legnagyobb fogása lehet a télen.

A sportlap hozzáteszi, bár Salzburgban sokszor 4–4–2-es hadrendben a középpálya bal szélén kapott helyet, ez a pozíció Nagelsmann három- és négyvédős rendszerében a balszélsővel érhet fel, ahol az ősszel Justin Kluivert, Dani Olmo, Emil Forsberg és Christopher Nkunku is lehetőséget kapott nemegyszer.

Ez azonban közel sem jelenti azt, hogy Szoboszlainak a fenti négyessel kellene megküzdenie a csapatba kerülésért. Az ok, hogy Kluivert kivételével a másik három játékos remekül megállja a helyét a középpálya közepén, amolyan játékszervező karmesterként.

A Bild szerint mindez kellemes nehézséget teremt Nagelsmann számára, aki jó eséllyel szeretné kamatoztatni Szoboszlai relatíve magas, 186 centis testmagasságát. A 33 éves német tréner Szoboszlairól adott korábbi jellemzése alapján a lap arra számít, box-to-box középpályásként építené be a Leipzig rendszerébe őt Nagelsmann. Tömören: a magyar játékosból lehetne a Leipzig Paul Pogbája.

„Dominik rendkívül tehetséges, óriási gólveszélyt sugároz a középpályáról. Magas színvonalon lő, testalkata ideális kombinációját adja a sebességnek és az állóképességnek. Képes hosszú ideig nagy intenzitással futballozni” – idézték a szakvezető szavait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik