Dinamo: megerősítették, a Lazio bejelentkezett Dzsudzsákért

Vágólapra másolva!
2015.01.15. 13:35
null
A magyar légiós Hollandia és Oroszország után újabb külföldi bajnokságban próbálhatná ki magat (Fotó: Szport-Ekszpressz)
A Dinamo Moszkva sportigazgatója, Guram Adzsojev elmondta, a Lazio bejelentkezett nála Dzsudzsák Balázsért. A moszkvai sportvezető erről még nem beszélt a magyar légióssal. A Nemzeti Sport Online úgy értesült, a felek egyelőre távol vannak a megegyezéstől.

 

MILYEN HATÁSA LEHET A RUBELNEK A KLUBVÁLTÁSRA?

„A jelenlegi pénzügyi helyzetben és a rubel leértékelődése miatt konfliktus alakulhat ki a klubtulajdonosok és a játékosok között. Az orosz élvonalbeli csapatok szeretnék fixálni az árfolyamot, ám természetesen alacsonyabb értéken, mint a jelenlegi. Azok a játékosok, akiknek a szerződése euróban vagy dollárban van meghatározva, de rubelben kapják a bérüket, valószínűleg nem egyeznek bele ebbe, mivel csökken a fizetésük értéke – vázolta az aktuális oroszországi gazdasági helyzetet a Nemzeti Sport Online-nak Alekszandr Bobrov, a Szport-Ekszpressz sportnapilap újságírója. –

Jelenleg nem lehet tudni, mi lesz, a klubok azonban minden bizonnyal megpróbálnak új megállapodásokat kötni, és a futballistákon múlik, elfogadják-e azokat. De sokuk szembesül azzal, hogy nem találnak más országban olyan egyletet, amelyik kifizeti a magas bérüket. Ezért lehet, hogy elfogadják a klubok új ajánlatát, viszont olyanok is lesznek, akik inkább elhagyják Oroszországot."

A szakíróval kedden Dzsudzsák Balázsról is beszéltünk, akivel kapcsolatban szóba került múlt heti elemzésünk, mely szerint a Lazio lehet az a klub, amelyik szerződteti a magyar szélsőt. Orosz kollégánk cikket is írt felvetésünkről, amely szerdán bejárta a helyi és a magyar sajtót. A Dinamo-sportigazgató mai nyilatkozata alapján pedig igaznak is bizonyult.

„Igen, jött egy megkeresés, de még nem beszéltem a játékossal. Nem csoda, hogy érdeklődnek iránta, mert nagyszerű fél éve volt a Dinamóban és a válogatottban is” – nyilatkozta Guram Adzsojev arra a kérdésre, hogy a Lazio valóban érdeklődik-e Dzsudzsák iránt.

A magyar válogatott csapatkapitánya a múlt héten a Nemzeti Sportnak adott interjújában azt mondta, napokon belül új klubhoz igazolhat.

Múlt heti elemzésünkben előrevetítettük: a Laziónak jó esélye lehet a magyar szélső megszerzésére, mivel számára erősítést jelentene, és megfelelő koncepció mellett talán finanszírozni is tudná a szerződtetését (bár úgy tudjuk, egyelőre még távol vannak a felek a megállapodástól.)

Dzsudzsákot korábban az olasz egylet mellett többek között hírbe hozták Németországból a Dortmunddal, míg Angliából a Liverpoollal is.

Válogatottunk csapatkapitánya 2008 januárjában csapott fel légiósnak, majd sikeres eindhoveni időszak után 2011 júliusában hagyta ott a PSV-t a nagy terveket szövögető, azóta viszont gazdaságilag megrendült Anzsi kedvéért.

Utóbbiban – amelynél 14 millió eurót adtak érte – nem is töltött sok időt, fél évvel később már a Dinamo légiósa lett 19 millió euróért. Az előző idényben elmaradt a vele szemben támasztott szakmai elvárásoktól, nem úgy a most zajló szezonban – tizenöt bajnokin öt gól és hat assziszt –, ami növeli eladásának esélyét. Csakúgy, mint az orosz gazdaságot sújtó válság, amely a helyi futballra is hatással van, valamint maga a szélső vágya, hogy szakmai fejlődését előtérbe helyezve más futballkultúrában próbálja érvényesíteni a képességeit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik