NB III: úrrá lett a csapatokon a hollandozási kedv

Vágólapra másolva!
2013.10.12. 17:42
Gólzáporos mérkőzések tarkították a labdarúgó NB III 9. fordulójának szombati játéknapját: a Cigánd hetet vágott háromra, az Andráshida ötöt négyre Győrben (!) az ETO II-nek, míg a nyugati listavezető Budaörs úgy ütötte ki 6–0-ra a Veszprémet, hogy a szünetben már négy góllal vezetett – akárcsak a péntek esti vb-selejtezőn Hollandia a mieink ellen.

KELETI CSOPORT. Mivel rendkívül tömör a táblázat első fele, több mérkőzés is „rangadószagú" volt ezen a szombaton. Ezek egyikén az éllovas Létavértes az Ebest fogadta, és mivel Bereczki Dániel korai lövésével, valamint Kertész Tamás hajrábeli fejesével győzött, megőrizte az első helyet. A héten edzőt váltó Hatvan tartja jó pozícióját, miután Bárkányi Arnold, Mundi Zoltán és Surányi Gábor első félidei góljaival okította a Jászapátit, amely az utolsó húsz percben emberelőnyben sem tudott szépíteni. A Putnok és a Felsőtárkány csatája négy gólt és pontosztozkodást hozott, míg a Hajdúböszörmény egy korai góllal legyűrte a tizenegyest hibázó Kazincbarcikát. Hosszú idő után újra nyert a negyedik fordulóig százszázalékos Tiszaújváros, míg az Eger sorozatban negyedszer is pontot szerzett – Varga Dominik a 92. percben egyenlített szabadrúgásból a Ferencváros második csapata ellen. Az egrieknek egyszer, a kis Fradinak kétszer villant a piros. Az esti meccsen a REAC és a DVSC-DEAC nem bírt egymással.KELETI CSOPORT. Mivel rendkívül tömör a táblázat első fele, több mérkőzés is „rangadószagú" volt ezen a szombaton. Ezek egyikén az éllovas Létavértes az Ebest fogadta, és mivel Bereczki Dániel korai lövésével, valamint Kertész Tamás hajrábeli fejesével győzött, megőrizte az első helyet. A héten edzőt váltó Hatvan tartja jó pozícióját, miután Bárkányi Arnold, Mundi Zoltán és Surányi Gábor első félidei góljaival okította a Jászapátit, amely az utolsó húsz percben emberelőnyben sem tudott szépíteni. A Putnok és a Felsőtárkány csatája négy gólt és pontosztozkodást hozott, míg a Hajdúböszörmény egy korai góllal legyűrte a tizenegyest hibázó Kazincbarcikát. Hosszú idő után újra nyert a negyedik fordulóig százszázalékos Tiszaújváros, míg az Eger sorozatban negyedszer is pontot szerzett – Varga Dominik a 92. percben egyenlített szabadrúgásból a Ferencváros második csapata ellen. Az egrieknek egyszer, a kis Fradinak kétszer villant a piros. Az esti meccsen a REAC és a DVSC-DEAC nem bírt egymással.

S ha már kiállítások! A csoport tíz gólt hozó meccsén a Cigánd úgy verte meg 7–3-ra a sereghajtó Veresegyházat, hogy az első játékrész derekán még a vendégek vezettek 2–1-re. Fontos adalék, hogy a vendégektől a 34. és a 60. perc között három játékost is kiállítottak, és közülük kettő kapus volt: az onlajnok.com beszámolója szerint Csurgai Dominik ütésért (48.), a rövid játékideje alatt büntetőt is védő Benkovits Márk a 16-oson kívüli kezezésért kapott pirosat (60.)... Onnantól mezőnyjátékos állt a vendégek kapujában. Gnandt-Németh Erik és Ur László egyaránt két gólt szerzett a hazai csapatban.

KÖZÉPCSOPORT. A csoportelső Soroksár a Monor vendége volt, és ebben a szezonban először nem tudott gólt szerezni, igaz, a megszerzett egy ponttal is az élen maradt. A Gyulán „lakó" Szeged és a Gyula derbijén hat gól született, a szegediek Kis Róbert duplájára alapozva nyertek, és visszaszerezték a második helyet legyőzött riválisuktól. Tartja jó formáját a Rákosmente, amely Kocsis Dávid és Mohácsi Péter góljával a hajrában fordított a Dunaharaszti ellen – megvan zsinórban a negyedik győzelme. A Videoton II Lupeta és Havasi Dániel góljával úgy nyert Bölcskén, hogy a hazaiaktól az utolsó fél órában három játékost is kiállított a játékvezető.

NYUGATI CSOPORT. Az Andráshida 3–0-s vezetésnél az első félidő legvégén emberhátrányba került Győrben, de még így is képes volt 5–1-re elhúzni. Bár az ETO II erősen hajrázott, egy gól megmaradt a vendégek előnyéből. Vittman Ádám mesterhármassal járult hozzá a győzelemhez. Az éllovas Budaörs Molnár Zoltán öngóljával és Bárányos Zsolt találatával a 6. percben már 2–0-ra vezetett a Veszprém ellen, a szünetig termelt négyeshez Tüske Roland és Jovánczai Zoltán szólt hozzá a második félidőben. A Budaörs következő ellenfele az NB III-as mezőny két veretlen csapatának egyike, a Csepel lesz, amelyben Juhász László két góllal járult hozzá az Újbuda elleni magabiztos sikerhez. A Csákvár Varga Zoltán első félidei duplájával alapozta meg a Körmend elleni sikerét, az idénybeli legnagyobb különbségű diadalát arató Dorogban Skita Tamás duplázott.

LABDARÚGÓ NB III, 9. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Hatvan–Jászapáti 3–0
Nyírbátor–Tiszaújváros 1–2
Létavértes–Ebes 2–0
Putnok–Felsőtárkány 2–2
Eger–Ferencváros II 1–1
Cigánd–Veresegyház 7–3
Hajdúböszörmény–Kazincbarcika 1–0
REAC–DVSC-DEAC 0–0
TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Szeged–Gyula 4–2
Maglód–Dabas 2–2
Rákosmente–Dunaharaszti 2–1
Bölcske–Videoton II 1–2
Komló–Baja 0–0
Monor–Soroksár 0–0
TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Dorog–Nagyatád 4–0
Győri ETO II–Andráshida 4–5
Budaörs–Veszprém 6–0
Újbuda–Csepel 0–3
Csákvár–Körmend 3–0
TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik