NB III: Lisztesék hatalmas verést osztottak ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.23. 16:47
A Középcsoportot vezető Soroksár nyolc, a mögötte haladó Szeged hét gólt szerezve győzött a labdarúgó NB III 15. fordulójának szombati játéknapján. A Keleti csoportban a legutóbbi hat fordulóban nyerő – és egyetlen gólt sem kapó – Kazincbarcikáé lett az őszi elsőség, míg nyugaton a korábbi listavezető Budaörs ötfordulónyi nyeretlenség után ezúttal győzni tudott. Az őszi idény véget ért, de egy tavaszról előrehozott fordulót még lejátszanak a jövő héten.

KÖZÉPCSOPORT. A csoportot magabiztosan vezető Soroksár soraiban Lisztes Krisztián, Lovrencsics Balázs és Márkus Tibor egyaránt kétszer talált be a rendkívül gyenge napot kifogó Dunaharasztinak, Kincses Péter és Kocsis Ferenc is hozzátette a magáét a nyolcashoz. Csak eggyel maradt le a csoportelsőtől a Szeged, amely a szünetben már hatnál járt – Germán Tamás mesternégyese a 39. percre készen volt –, és végül 7–1-re győzött az utolsó fél órában emberhátrányban már egy gólt sem kapó Maglód ellen. Múlt heti hazai veresége után Szénási Zoltán duplájára alapozva idegenben nyert a harmadik helyezett Rákosmente. Három meccs is a végjátékban dőlt el: a Dabas a 90. és a 92. percben szerzett gólokkal győzött a novemberben eddig százszázalékos Szekszárd otthonában; a Bölcske egy 88. percbeli öngólnak köszönhetően nyújtotta négymérkőzésesre győzelmi sorozatát; a Baja a játékos-edző, Zsók József 91. percbeli góljával nyert 3–2-re Monoron.KÖZÉPCSOPORT. A csoportot magabiztosan vezető Soroksár soraiban Lisztes Krisztián, Lovrencsics Balázs és Márkus Tibor egyaránt kétszer talált be a rendkívül gyenge napot kifogó Dunaharasztinak, Kincses Péter és Kocsis Ferenc is hozzátette a magáét a nyolcashoz. Csak eggyel maradt le a csoportelsőtől a Szeged, amely a szünetben már hatnál járt – Germán Tamás mesternégyese a 39. percre készen volt –, és végül 7–1-re győzött az utolsó fél órában emberhátrányban már egy gólt sem kapó Maglód ellen. Múlt heti hazai veresége után Szénási Zoltán duplájára alapozva idegenben nyert a harmadik helyezett Rákosmente. Három meccs is a végjátékban dőlt el: a Dabas a 90. és a 92. percben szerzett gólokkal győzött a novemberben eddig százszázalékos Szekszárd otthonában; a Bölcske egy 88. percbeli öngólnak köszönhetően nyújtotta négymérkőzésesre győzelmi sorozatát; a Baja a játékos-edző, Zsók József 91. percbeli góljával nyert 3–2-re Monoron.

KELETI CSOPORT. A Kazincbarcika Szabó Viktor és Nyitrai Dávid egy-egy góljával korán megnyugtató előnyt szerzett az Ebes ellen, és végül győzött is, amivel biztossá tette, hogy a telet a tabella élén, feljutóhelyen tölti. A barcikaiak őszi elsőségéhez az is kellett, hogy a Létavértes ne nyerjen Cigándon – a jobbára védekezésre kényszerülő létaiak alkalmasint a döntetlennek is örülhetnek, hiszen gólzsákjuk, Kertész Tamás a 93. percben lőtte az egyenlítő gólt. Détári Lajos csapata, a Felsőtárkány az utolsó negyedórában szerzett három góllal győzött Egerben, és ugyancsak az utolsó negyedórában született gólok hozták meg a lendületbe jött Nyírbátor hatvani győzelmét. A kis Fradi tovább bukdácsol, ezúttal a Tiszaújváros vitte el a három pontot a zöld-fehérektől, míg a messze leszakadó sereghajtó, a Veresegyház emberhátrányban, az utolsó pillanatokban mentett pontot egy büntetővel Hajdúböszörményben. Az esti mérkőzésen a REAC otthon tartott egy pontot a Putnok ellen – a vendégek a második félidő nagy részében emberhátrányban játszottak –, és három helyet előrelépett a tabellán.

NYUGATI CSOPORT. Véget vetett öt forduló óta tartó nyeretlenségének a Budaörs: bár a zöld-fehérek egy öngóllal korán hátrányba kerültek hazai pályán, Tüske Roland duplájával és Sabján Máté góljával fordítottak a fiatalokkal felálló ETO II ellen a fejes gólok meccsén. A Veszprém többek között a korábbi válogatott Molnár Zoltán találatával gyűrte le a Nagyatádot, amely az 56. perctől – az onlajnok.com beszámolója szerint egy könyöklés és azt követő reklamálás miatt gyors egymásutánban kiosztott két piros következtében – kettős emberhátrányban játszott. A Tökölt nem törte meg a 18. percbeli kiállítás, nagy csatában győzni tudott Dorogon. Egymás után másodszor is nyert a sereghajtó Körmend.

LABDARÚGÓ NB III, 15. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Hatvan–Nyírbátor 1–3
Ferencváros II–Tiszaújváros 1–2
Kazincbarcika–Ebes 2–0
Eger–Felsőtárkány 1–4
Cigánd–Létavértes 1–1
Hajdúböszörmény–Veresegyház 2–2
REAC–Putnok 1–1
TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Szeged–Maglód 7–1
Videoton II–Gyula 0–0
Szekszárd–Dabas 1–3
Soroksár–Dunaharaszti 8–0
Bölcske–ESMTK 1–0
Komló–Rákosmente 0–3
Monor–Baja 2–3
TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Dorog–Tököl 1–2
Veszprém–Nagyatád 3–0
Mosonmagyaróvár–Haladás II 2–2
Körmend–Balatonfüred 1–0
Budaörs–Győri ETO II 3–1
TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik