NB III: botrány az ETO meccsén, 40 percig állt a játék

Vágólapra másolva!
2016.04.09. 19:19
A keleti éllovas Nyíregyháza és a Középcsoportot vezető Kozármisleny győzelemmel tett újabb lépést a feljutás felé a labdarúgó NB III 26. fordulójának szombati játéknapján. Az ETO FC Győrnek nem megy ilyen jól a Nyugati csoportban, Sárváron is pontokat vesztett (2–2) – amit szurkolói nehezen viseltek el.

NYUGATI CSOPORT NYUGATI CSOPORT

A Sárvár először a 16. percben, Sipos Bálint lövésével szerezte meg a vezetést, majd Vankó Imre egyenlítése után nem sokkal, a 38. percben Pupp Richárd fejese révén megint előnybe került.

A győriek Szabó Lukás megpattanó lövésével egyenlítettek a második félidő elején, sőt nem sokkal később Vankó a vezetést is megszerezhette volna a vendégeknek, csakhogy tizenegyesét Osvald Márkó kivédte.

Tíz perc múlva, a 65. percben kitört a balhé. A győriek hivatalos honlapja így fogalmazott: „Félbeszakad a mérkőzés, a győri szurkolók nem bírják a feszültséget. Vállalhatatlan a viselkedésük. Pont amikor lendületben vagyunk, a saját csapatotokat gátoljátok.”

Az online tudósítás szerint a csapatok bevonultak az öltözőbe, mintegy negyvenperces kényszerszünet következett – de aztán folytatódott a játék. Gól már nem született, a végjátékban az ETO még emberhátrányba is került Pongrácz Viktor kiállítása miatt.

A Kisalföld információi szerint a mérkőzésen többször is pirotechnikai eszközök kerültek elő, és a meccs után a rendőrség kísérte ki a városból a győri játékosok buszát.

A Vas Népe beszámolója szerint a kihagyott 11-es után a győri szurkolóknál elszakadt a cérna, füstbombák, hanggránátok, petárdák lepték el a pályát, ezért a játékvezető az öltözőbe parancsolta a csapatokat.

A győriek sorozatban ötödször játszottak döntetlent, és jelentős lépéshátrányba kerültek a feljutásért zajló harcban a Mosonmagyaróvárral szemben, amely három kiállítást hozó parázs megyei derbit nyert meg Csornán. A hazaiak a második félidő elejéig jól tartották magukat (3–3), de másodszor is emberhátrányba kerültek, és ezt a mosoniak két góllal kihasználták. A hazaiaknál Serfőző Bence, a Mosonmagyaróvárban Laki Balázs és Magasföldi József két gólt szerzett.

A másik riválisukkal, a Doroggal szemben nem nőtt a győriek hátránya, mivel a Tatabányán vívott esti „bányászrangadó” gól nélküli remivel ért véget.

KELETI CSOPORT

A Nyíregyháza Pölöskei Péter duplájára alapozva 3–0-ra megverte a Tállyát, és növelte az előnyét a tabellán, miután üldözője, a Cegléd csak egy pontot vitt haza a sereghajtó Tiszaújváros otthonából. A ceglédiek az első félidőben „belealudtak” a meccsbe, kevés helyzet alakult ki, és a fordulás után hiába kapcsoltak rá, a hazaiak lelkes védelmét nem tudták feltörni – pontosabban egyszer igen, de azt a gólt a játékvezető nem adta meg.

A nap rangadóján vendégsiker született, és a Cigánd nagy lépést tett a feljutás felé hatvani győzelmével. A Gheorghe Popescu két góljára építő vendégek jobban akarták a sikert, hatékonyabban futballoztak, mint sokat hibázó ellenfelük – igaz, egygólos vezetésüknél a játékvezető nem adott meg egy tizenegyest a Hatvannak.

KÖZÉPCSOPORT

A Szekszárd keményen ellenállt a tabellát óriási fölénnyel vezető Kozármislenynek, a vendégek – akik a 78. perctől emberelőnyben játszottak – Nagy Krisztián 93. percbeli góljával vitték el a három pontot.

A Budafok-Újbuda Skriba Máté két, valamint Margitics Andor és Kovács Dávid egy-egy góljával 4–1-re nyert Bölcskén, és folytatta a dobogó ostromát. Prukner László csapata sorozatban negyedszer győzött.

A Dunaharaszti a 89. percben mentett pontot Gyulán, míg a Dabas kikapott a három vereség után lábadozó Szentlőrinctől.

LABDARÚGÓ NB III, 26. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Nyíregyháza Spartacus–Tállya 3–0
Nyírbátor–Putnok 1–3
Tiszaújváros–Ceglédi VSE 0–0
Rákosmente KSK–REAC 3–1
Hatvan–Cigánd 2–4
Jászberény–Felsőtárkány 4–0

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Gyulai Termál–Dunaharaszti MTK 2–2
Szentlőrinc–FC Dabas 2–1
Szekszárdi UFC–Kozármisleny 0–1
Bölcske–Budafoki MTE-Újbuda 1–4

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Sárvár–ETO FC Győr 2–2
Csepel–Andráshida 0–4
Csorna–Mosonmagyaróvár 3–5
Tatabánya–Dorog 0–0

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik