A Nyíregyháza nyerte meg a közvetlen riválisok csatáját

MOLNÁR KRISZTIÁNMOLNÁR KRISZTIÁN
Vágólapra másolva!
2021.02.21. 13:50
null
<strong> </strong>Itt is gyorsabbnak bizonyult a Szpari (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)
A labdarúgó NB II 25. fordulójában a Nyíregyháza a fordulót vele azonos pontszámmal váró ETO-t látta vendégül. A Győr aktívabban kezdte a mérkőzést, de a Spartacus idővel átvette az irányítást és Gresó Mátyás találatával megérdemelten győzött.

LABDARÚGÓ NB II

25. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–ETO FC GYŐR 1–0 (00)
Nyíregyháza, Városi Stadion, zárt kapuk mögött.Vezette:Farkas Tibor (Kovács II Gábor, Márkus Péter)
NYÍREGYHÁZA: Fadgyas – Szokol, Papucsek, Jánvári, Galambos – Paku, Márkus (Papp M., 64.) – Kalocsai, Gresó (Végső, 86.), Hamed (Zamostny, 64.) – Hornyák (Györgyi, 67.). Vezetőedző: Gálhidi György
GYŐR: Gundel-Takács – Kovács K. (Vári, 56.), Lipták, Temesvári, Fejes – Kiss M., Egerszegi (Sipos Z., 85.) – Hanzli (Múcska, 69.), Berki (Vitális, 85.), Májer (Horváth O., 69.) – Priskin. Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Gresó (52.)
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György:
– Az öltözőben maradtunk és szinte tálcán kínáltuk a lehetőségeket a mérkőzés elején. Később észhez tértünk, elkezdtünk racionális futballt játszani, a legegyszerűbb megoldásokra törekedtünk. A második félidőben szinte végig a vendégek kapuja előtt folyt a játék. Nagyot küzdöttek a fiúk, amiért dicséretet érdemelnek. Nagyszerű Győrt vertünk meg, helyenként jó játékkal.
Csató Sándor: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első húsz percet uraltuk, voltak is helyzeteink, amik kimaradtak. Ezután kiegyenlített lett a játék, a második félidőben egy kontrát elnéztünk, amiből gólt kaptunk. Onnantól kezdve futottunk az eredmény után, sajnos nem tudtak azok sem segíteni, akik bejöttek a kispadról. Fájó vereséget szenvedtünk, de az előző mérkőzésekhez képest előrébb léptünk.

Egy érdekes mozdulat a Szpari futballistájától (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)
Egy érdekes mozdulat a Szpari futballistájától (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)


ÖSSZEFOGLALÓ

Egyenlő erők csatájára lehetett számítani, hiszen a Nyíregyháza és a Győr egyaránt 33 ponttal várta a fordulót, ráadásul az új évet is hasonló eredményekkel kezdte a két gárda. Ennek megfelelően mindkét együttes törekedett a jó futballra.

Az első tíz-tizenöt perc egyértelműen a ETO-é volt – a vendégeknél a középpályától felfelé mindenki veszélyesen játszott ekkor –, Fadgyas Tamásnak már az első percben is védenie kellett egy lövést. Idővel a Spartacus is magához tért, elsősorban Jaszin Hamed és Kalocsai László gyorsaságára épített a hazai csapat, előbbi jól helyezett lövését nagy bravúrral hárította Gundel-Takács Bence, de ezen kívül is voltak lehetőségei a nyírségieknek.

A második játékrészben már inkább a Szpari irányította a játékot, mégis egy pontosan végigvezetett kontrával szerzett gólt Gresó Mátyás révén. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, a Győr nem tudott egyenlíteni, így a Nyíregyháza egymás után másodszor győzött.

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet!

Véget ért a mérkőzés, győzött a Nyíregyháza.

92. perc: Sipos beadását kifejelte egy védő, majd Papucsek rárúgta a labdát Priskinre, így a Szpari jött kirúgással.

Három perc a ráadás.

90. perc: Györgyi ment el ismét az alapvonalon, a beadása nem talált csapattársat, résen volt egy védő.

86. perc: Gresót Végső váltotta.

85. perc: Berki helyett Vitális,Egerszegi helyett Sipos Z. érkezett.

83. perc: Gresó passzával Györgyi indult, a 16-os előtt beérte őt Vári és szerelt.

81. perc: az alapvonal előtt, bal oldal Györgyi élesen középre passzolt, Zamostny a bal kapufa irányába fejelt, a labda mellément.

A Pécs után holtversenyben a Nyíregyháza, a DVSC, a Gyirmót és a Szolnok kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban (21). A Szpari meccsin született a legkevesebb találat (42).

77. perc: Kalocsai az alapvonal előtt megverte a védőjét, a kapu elé érkező labdáját kirúgta egy védő.

74. perc: győri szöglet után Fejes lövése talán meg is pattant, úgy jutott a lécre a labda, ami a mezőnybe visszapattanva veszélyes pillanatokat okozott a Spartacus kapuja előtt.

Egy nyíregyházi akció (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)
Egy nyíregyházi akció (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)

 

72. perc: Paku 14 méteres bombáját öklözte ki Gundel-Takács.

Továbbra is kiegyenlített a játék, de a második félidőben a Spartacusé a kontrolláltabb futball.

69. perc: cserék az ETO-nál is: Hanzli helyett Múcska, Májer helyett Horváth Olivér érkezett.

68. perc: Temesvári fejesét fogta Fadgyas.

67. perc: rögtön a helyzet után le is jött Hornyák, akit Györgyi váltott.

67. perc: Galambos beadását Hornyák csúsztatta meg fejjel, a labda centikkel gurult el a kapu előtt.

A beálló játékosok már korábban készültek, ám nem biztos, hogy a Szpari így tervezte a cseréket, ugyanis Márkus és Hamed is bicegve hagyta el a pályát.

64. perc: Márkus helyett Papp M.,Hamed helyett Zamostny érkezett.

60. perc: Priskin labdaszerzése után Májer 18 méterről lőtt, ez a labda is odaszállt, ahol Fadgyas állt.

59. perc: Májer szabadrúgását Temesvári 10 méterről fejelte kapura, a labda Fadgyas ölében kötött ki.

56. perc: először cserélt a Győr, Kovács K. helyett Vári érkezett.

52. perc: GÓL!kontrázott a Spartacus, Kalocsai szépen indította a keresztbe, üres területbe befutó Pakut, aki megelőzte a kapujából kifutó Gundel-Takácsot és középre passzolt, ahol az üresen érkező Gresó jobbal az üres kapu közepébe lőtt három méterről.1–0

Tizenegy csapatnak van jobb hazai mérlege, mint a saját otthonában 17 pontot gyűjtő Nyíregyházának. Ugyancsak tizenegy csapatnak jobb, négynek ugyanolyan a vendégmérlege, mint az idegenben 11 pontot szerzett Győrnek.

48. perc: szép támadást vezetett a Nyíregyháza, de Kalocsai nagyon rosszul találta el a labdát, passznak és lövésnek sem volt jó a megoldása.

46. perc: elkezdődött a második félidő.

Gól nélkül is kifejezetten élvezetes első félidőt játszottak a csapatok. Az első tíz perc egyértelműen az erősen kezdő Győré volt, később egyre aktívabb lett a Nyíregyháza is. Mindkét kapusnak volt feladata az első játékrészben.

45. perc: véget ért az első félidő!

43. perc:Gresó a második hullámban érkezett Galambos labdájára, lövése egy védőn felpattanva Gundel-Takács kezében kötött ki.

40. perc: szép akciót vezetett a Spartacus, Kalocsai a lövés pillanatában elcsúszott, csapata így is kapott egy szögletet. A korner veszélytelen volt.

37. perc: formás győri akció végén Fadgyas védte Májer lövését, másodpercekkel később Kiss M. próbálkozott, az ő labdája már veszélytelen volt a kapura.

31. perc: Kalocsai passzából Hamed 15 méterről lőtt volna a léc alá, Gundel-Takács elérte a labdát. Szép akció, nagy védés.

A Győr rengeteget tett a gólért az első tíz percben, azóta kiegyenlített a játék.

24. perc: Kalocsai nagyot kapott, ám előnyszabályt érvényesített a játékvezető, ugyanis Hamed ziccerben vezethette kapura a labdát, amit nagy helyzetben eltört. Kirúgás.

23. perc: a Győr szabadrúgásánál alaposan bealudt a hazai védelem, Priskin jó labdát kapott, de lövés helyett Májerhez passzolt, aki lesről lőtt a kapuba.

Paku Roland a nevelőegyesülete ellen futballozik.

20. perc: Galambos bal oldali beadását Paku félfordulatból, látványos mozdulattal lőtte jócskán fölé. Ugyan a próbálkozás nem ment kapura, megállapítható, hogy éledezik a Szpari.

19. perc: Gresó bal oldali szöglete az ötösön belül szállt keresztbe, senki nem tudott hozzáérni. Veszélyes pontrúgás volt.

 

Nem lett gól ebből a győri akcióból sem (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)
Nem lett gól ebből a győri akcióból sem (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)

Az imént említett 1980-as mérkőzésen Temesvári Miklós volt a Spartacus vezetőedzője. A nyíregyháziak legendás trénere most is a stadionban van is figyeli, miként szerepel unokája, Temesvári Attila, a Győr védője.

12. perc:Berki készített elő Kiss M.-nek, aki 16 méterről üresen lőhetett, a próbálkozása Jánváriról pattant szögletre. A Szpari a korner után is veszélyes pillanatokat élt át. Nagyon erősen kezdett az ETO.

A két együttes 34. alkalommal találkozik bajnoki mérkőzésen, az élvonalban 26 meccset vívtak a gárdák, az elsőt 1980-ban. A másodosztályban eddig hétszer találkoztak a felek, ebből hat alkalommal az ETO örülhetett a lefújás után, és csak egyszer győzött a Szpari, még 2019-ben.

5. perc: Hornyák középre adott passzáról lemaradt Hamed, aki a védője szorításában csak hozzáért a labdához, nem tudta a kapu irányába lőni.

3. perc: Kovács K. a 16-oson belül passzolt, a labda érintés nélkül keresztbe szállt a kapu előtt.

2. perc: Kiss M. passzából Berki lőtt közelről, a kapu jobb oldala felé tartó labdát Fadgyas védte.

1. perc: Májer 30 másodperc elteltével megkínálta Fadgyast egy lövéssel. A kellemetlenül, alacsonyan érkező labdát hárította a kapus.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés!

Az ETO a közvetlen riválisa otthonában játszik (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)
Az ETO a közvetlen riválisa otthonában játszik (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)

 

ELŐZMÉNYEK

A számok szerint egyenlő erők mérkőzésére lehet számítani.

A Nyíregyháza Spartacus és a ETO FC Győr egyaránt kilenc győzelmet, hat döntetlent és kilenc vereséget jegyez eddig a bajnokságban. Az ETO gólkülönbsége a tizenöttel több szerzett góljának köszönhetően jobb, emiatt áll a Szparinál eggyel előrébb, azaz a 9. pozícióban. Az új évben mindkét gárda négy pontot szerzett: a Nyíregyháza ikszelt a Soroksárral (0–0), kikapott Dorogon (1–0), és megverte a DEAC-ot (2–0), míg a Győr legyőzte a Pécset (2–1), vereséget szenvedett a Soroksár vendégeként (1–0), legutóbb döntetlent játszott a Doroggal (1–1).

A felek augusztus 26-i összecsapása is roppant kiegyenlített volt, de az ETO Priskin Tamás 91. percben szerzett találatával1–0-ragyőzött.

„Remélem, nemcsak én, hanem a játékosaim sem felejtették el, hogy egy teljesen egál meccsen az utolsó percekben kapott elkerülhető góllal szenvedtünk vereséget – fogalmazott aKelet-MagyarországnakGálhidi György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Ott egy labdavesztés után rosszul reagáltunk a beadásra, az eredményezte a találatot. Hasonló mérkőzésre, kiegyenlített erők küzdelmére számítok. Megnéztem a Dorog és a Soroksár elleni mérkőzésüket, nagy változást nem láttam szerkezetben és összeállításban sem. Priskin minden megmozdulása életveszélyes továbbra is. Bízom benne, hogy ugyanolyan frissek és aktívak leszünk, mint múlt hétvégén, akkor lesz esélyünk megverni a Győrt. Nem tudjuk, milyen állapotban lesz a pálya. Letakarították, amiért köszönet, de elképzelhető, hogy dagonyázás lesz. Ez esetben az akarat dönthet, nem a játéktudás.”

„Az elmúlt két mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük – ezek már Csató Sándor, a Győr vezetőedzőjének szavai, akia klub hivatalos honlapjánaknyilatkozott. – Megpróbáltunk a fejekben rendet tenni, kicsit más irányt próbálunk venni. A heti edzésmunkával elégedett vagyok, remélem, ez hétvégén a Nyíregyháza ellen vissza is köszön, meg tudjuk mutatni, hogy változott a csapat akár hozzáállásban, akár mutatott játékban. Egy olyan ellenféllel állunk szemben, amely nagy tervekkel indult a nyáron, akár még a feljutásban is reménykedett, de ehhez képest annyira nem szerepeltek jól. Az utóbbi mérkőzéseken náluk is elég sok volt a hiányzó, szinte nem is volt állandó kezdőcsapatuk. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy hazai pályán nagyon veszélyesek, vannak jó játékosaik, úgyhogy kemény meccsre készülünk. A pálya talaja minden bizonnyal nem lesz túl kedvező, ezt meg kell tudnunk oldani akár úgy, hogy más stílusban játszunk. Elsősorban játszani szeretnénk a futballt, de ha kell, akkor egy harcosabb, agresszívabb futballt alkalmazunk.”

TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők:Gresó Mátyás(Eger),Márkus Attila Márk(Baerum SK – Norvégia),Paku Roland(Nafta Lendva – Szlovénia),Szokol Zsolt(Sényő),Zamostny Balázs(FC Ajka)

Távozók:Fejér Béla(Sepsi OSK – Románia, három meccsre kölcsönből vissza),Gyurján Bence(Tiszakécske),Kártik Bálint(Puskás Akadémia, onnan Csákvár – kölcsönbe),Magyar Gábor(Sényő – kölcsönbe),Ötvös Bence(Kisvárda – kölcsönbe)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők:Erdei Milán, Szabados Attila, Szalka Máté(mindhárman Fehér Miklós-Akadémia – profi szerződést kaptak),Egerszegi Tamás(Paks, legutóbb kölcsönben DVTK – szabadon igazolhatóként),Horváth Olivér(MTK, legutóbb kölcsönben Haladás),Molnár Rajmund(Benfica U19 – kölcsönbe)Sipos Zoltán(Paks – kölcsönbe),Vincze Ádám(Ménfőcsanak)

Távozók: Dvorschák Gábor(Kaposvár),Kerkez Milos(AC Milan – Olaszország)

Idén négy pontot gyűjtött a Spartacus (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)
Idén négy pontot gyűjtött a Spartacus (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik