Új edzőjével szerezte meg első győzelmét az ETO a Szpari ellen

Vágólapra másolva!
2020.08.26. 18:50
null
A hazaiak csapatkapitánya, Priskin Tamás fejelte a győriek győztes gólját (Fotó: Nagy Gábor, Kisalföld)
A labdarúgó NB II 6. fordulójában az eddig még nyeretlen ETO FC Győr a Nyíregyházát fogadta. A végig kiélezett, jó iramú mérkőzésen az utolsó pillanatokig kellett várni a győztes találatra. Priskin a hosszabbításban fejelt gólt, ezzel csapata megszerezte idénybeli első győzelmét.

 

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ
WKW ETO FC GYŐR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–0 (0–0)
GYŐR,
ETO Park, 1037 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Mohos Milán, Bognár László)
ETO:
Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Vári – Szimcsó (Vankó, 89.), Vaskeba, Bagi, Kerkez (Sipőcz B., 69.) – Májer (Berki, 66.), Priskin. Megbízott vezetőedző: Király József
Nyíregyháza:
Fejér – Svedjuk, Fodor F., Papucsek (Végső, 37.), Galambos – Farkas A., Papp M. – Hamed (Györgyi, 63.), Kalocsai, Ötvös (Kártik, 78.) – Hornyák. Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző:
Priskin (91.)
MESTERMÉRLEG

Király József:
– Rövid időnk volt a felkészülésre és egy negatív spirál után mélyről indultunk, de sikerült felrázni a csapatot. A győzelem az előző stáb, Tuifel Péter és Herczeg Miklós érdeme is, de örülünk, ha mi is hozzá tudtunk ehhez tenni. A fiúk végig hittek a győzelemben, és az utolsó pillanatig látszott a tűz a szemükben. Örülünk a sikernek, mert nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, de már készülünk a hétvégi fontos mérkőzésre. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy kitartottak mellettünk.
Gálhidi György
: – Mindkét csapatnak kellett a három pont. Jól kezdtük a mérkőzést, többször az ETO védelme mögé kerültünk, de nem sikerült kihasználni a helyzeteinket. A védelmünk, úgy gondolom, rendben volt, jól zártunk hátul, és kihúztuk az ETO méregfogait. Több játékosomra sem számíthattam, Papucseket sérülés miatt le kellett cserélnem, Hamed sincs még megfelelő fizikai állapotban, a cserék viszont nem tudták tartani a színvonalat. Bánt, hogy az utolsó percekben szenvedtünk vereséget, és a végén néhány játékosom nem tette oda magát.

ÖSSZEFOGLALÓ

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, és mindkét oldalon akadtak helyzetek. A második percben már egy Májer szabadrúgásával veszélyeztettek a győriek, majd egy kontrát követően a Nyíregyháza szerezhetett volna vezetést, de Gundel-Takács hárított. Közel negyedóra telt el a mérkőzésből, amikor Szimcsó labdája már a kapuson is túljutott, de azt Farkas Aurél másfél méterrel a kapu előtt szögletre vágta. Ez volt a játékrész legnagyobb helyzete. A folytatásban többet volt a labda a győrieknél, ám valódi kiharcolt helyzet egyik oldalon sem akadt. Főleg szabadrúgásból próbáltak veszélyeztetni a felek, de gól nem született, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején sokkal aktívabban kezdett a vendég Nyíregyháza, amely Ötvös révén negyedórán belül kétszer is veszélyeztetett. A hatvanadik percet követően újból magára talált az ETO, amely kitartóan ostromolta a vendégek kapuját, akik itt egy-egy kontrából próbáltak veszélyeztetni. A győri nyomás a találkozó végén érett góllá: a hosszabbításban Priskin megszerezte a mindent eldöntő találatot.

A találkozó összképét tekintve megérdemelten szerezte meg első idénybeli győzelmét az ETO. 1–0

AZ ÁLLÁS
1. Debreceni VSC641111–2+913
2. Szolnoki MÁV FC64117–5+213
3. FC Ajka64214–4+1012
4. Gyirmót FC Győr64210–6+412
5. Szombathelyi Haladás632112–6+611
6. Dorogi FC63217–70 11
7. Nyíregyháza Spartacus63125–3+210
8. Békéscsaba 1912 Előre6247–5+210
9. Budaörs6339–8+19
10. Vasas FC623112–9+39
11. Pécsi MFC62317–4+39
12. BFC Siófok621310–15–57
13. Szentlőrinc62137–12–57
14. Kazincbarcika SC61326–7–16
15. ETO FC Győr61326–8–26
16. Soroksár SC61233–6–35
17. Kaposvári Rákóczi FC6427–10–34
18. Debreceni EAC6154–10–63
19. FC Csákvár6334–13–93
20. Szeged-Csanád Grosics Akadémia6243–11–82

6. FORDULÓ
Augusztus 26. (szerda)
Budaörs–Vasas FC 3–1
Szentlőrinc–Kaposvári Rákóczi FC 3–1
DVSC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3–0
Szolnoki MÁV FC–DEAC 1–0
BFC Siófok–Gyirmót FC Győr 2–1
Szombathelyi Haladás–FC Ajka 1–0
Aqvital FC Csákvár–PMFC 0–0
Békéscsaba 1912 Előre–Soroksár 1–1
Kazincbarcika SC–Dorogi FC 1–1
ETO FC Győr–Nyíregyháza Spartacus 1–0

A megbízott szakvezető, Király József meghozta az első sikert a zöld mezes győriek számára (Fotó: Nagy Gábor, Kisalföld)
A megbízott szakvezető, Király József meghozta az első sikert a zöld mezes győriek számára (Fotó: Nagy Gábor, Kisalföld)


PERCRŐL PERCRE

94. perc: A játékvezető lefújja a mérkőzést. Az ETO 1–0-ra legyőzi a Nyíregyházát, ezzel megszerzi első győzelmét a bajnokságban.

91. perc: GÓÓÓL!!!! Megszerzi a vezetést az ETO! Egy labdaszerzést követően balról érkezett középre a labda, amit Priskin fejelt a kapus mellett a kapu jobb oldalába. 1–0

89. perc: Szimcsót Vankó váltja az ETO-nál.

86. perc: Farkas Aurél lövését Gundel-Takács ütötte mezőnybe, ami Hornyákhoz került, de nem találta el jól a labdát a támadó.

83. perc: Berki végezhetett el szögletet a bal oldalon. Labdáját egy védő kifejelte, ám az ismét hozzá került, lövését azonban Fejér könnyedén fogta.

78. perc: Ötvös kapott görcsöt. A Nyíregyháza játékosát lecserélik, Kártik váltja őt a pályán.

75. perc: Végső veszélyesen rúgta haza a labdát Fejérnek, de a kapus megmentette csapatát az öngóltól.

A első félidei ETO-fölényt követően a második játékrészben már többet birtokolta a labdát a vendég Nyíregyháza. (Fotó: Nagy Gábor Kisalföld)
A első félidei ETO-fölényt követően a második játékrészben már többet birtokolta a labdát a vendég Nyíregyháza. (Fotó: Nagy Gábor Kisalföld)

 

69. perc: Kerkez hagyja el a pályát, a helyére Sipőcz Bence érkezik.

67. perc: A most beállt Berki ívelt egy szabadrúgást a védők mögé, amit Priskin fejelt fölé 14 méterről.

66. perc: Májer helyett Berki érkezik a győrieknél.

64. perc: Szimcsó indult meg a jobbszélen, majd a tizenhatoson belül az alapvonal közeléből ívelt középre, de Fodor felszabadított.

63. perc: Hamed helyett Györgyi érkezik a pályára a vendégeknél.

58. perc: A győri védők fejeltek ki egy labdát, amit Ötvös lőtt kapura. Labdája megpattant egy védőn, így szögletet végezhetett el a Nyíregyháza, ám a középre ívelt labdát könnyedén lehúzta Gundel-Takács.

Az első félidővel ellentétben most sokkal többet van a labda a vendég Szparinál.

48. perc: Ötvös középről, 26 méterről lőtt szabadrúgást, ami nem sokkal a jobb felső mellett hagyta el a játékteret.

47. perc: Bagi kapott sárgát Hornyák buktatásáért.

46. perc:Kezdődik a második félidő.

45. perc: Szilasi játékvezető egy percet hosszabbított, majd lefújta a játékrészt. Gól nélkül ér véget az első félidő.

43. perc: Galambos Ádám rúgott oda Lipták Zoltánnak. A játékvezető sárga lappal honorálta a durva megmozdulást.

40. perc: Vaskeba kap sárgát labdaelrúgásért a hazaiaktól.

37. perc: Kényszerű csere. Papucsek Barna helyére Végső Előd érkezik.

34. perc: Papucsek Barna kapott sárga lapot Vaskeba buktatásáért.

19. perc: Egy bedobást követően Priskinhez került a labda, aki középen 23 méterről lőtt laposan, de erőtlen labdáját Fejér fogta meg.

16. perc: Ötvös 28 méteres szabadrúgását könnyedén fogta az ETO kapusa.

12. perc: Szimcsó Viktort ugratták ki a győriek, aki 15 méterről jobbal lőtt. A labda átjutott a kapuson, azonban Farkas Aurél másfél méterrel a gólvonal előtt ki tudta vágni a labdát.

8. perc: Egy előre rógott labdáért ment a győri kapus, Gundel-Takács, aki 23 méterre saját kapujától ütközött Várival. Szerencsére nem lett sérülés a vége.

2. perc: Májer szabadrúgását öklözte a mezőnybe Fejér, majd a vendég kontrát követően Hamed lőtt a tizenhatoson belülről, amit Gundel-Takács ütött szögletre.

 

A csapatok üdvözlik egymást a meccs előtt  az ETO Parkban. (Fotó: Nagy Gábor, Kisalföld)
A csapatok üdvözlik egymást a meccs előtt  az ETO Parkban. (Fotó: Nagy Gábor, Kisalföld)

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

A Rába-parti együttes és a Nyíregyháza mérkőzései rendre eseménydúsra sikerültek az elmúlt években. Tavaly ősszel ugyanezen párosítás alkalmával szenvedett horrorsérülést a zöld-fehérek játékosa,Szimcsó Viktor, aki felépülését követően ma ott lehet a pályán a szabolcsiak ellen. Szintén érdekesség, hogy 2019 márciusában pont egy nyíregyházi vereséget követően mondott le az ETO-nál Király József vezetőedző, aki ezúttal megbízott szakvezetőként irányítja a győrieket a Szpari és a DEAC elleni találkozókon.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Az eddig még nyeretlen ETO FC Győr – új edzővel, Király Józseffel a kispadon – a tabellán negyedik Nyíregyházát fogadja első győzelme reményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik