A Gyirmót kiütötte a Szentlőrincet az évadnyitón

KUN ATTILAKUN ATTILA
Vágólapra másolva!
2022.07.30. 17:20
null
Ritka pillanat: lépéselőnyben a Szentlőrinc
A labdarúgó NB II 2022-2023-as idényének nyitó mérkőzésén a tavasszal az élvonalból utolsóként kieső Gyirmót FC Győr a másodosztályban legutóbb 16. helyen végző Szentlőrincet látta vendégül, és végig hatalmas fölényben futballozva 4–0-ra kiütötte.

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ
GYIRMÓT FC GYŐR–SZENTLŐRINC 4–0 (3–0)
Győr-Gyirmót,
Alcufer Stadion, 1042 néző. Vezette: Takács Tamás (Belicza Bence Péter, Mohos Milán)
GYIRMÓT: Hársfalvi – Szegi, Csörgő V., Hajdú, Helembai (Nahirnij, 82.) – Vass Á. (Kovács D., 78.) – Medgyes (Mayer, 82.), Kovács M., Nagy P., Soltész (Herjeczki, 62.) – Pethő (Simon A., 62.). Vezetőedző: Csertői Aurél
SZENTLŐRINC: Prokop – Erdélyi, Lénárt, Tamás, Kiss-Szemán (Farkas M., 63.) – Rétyi, Török (Csilus, a szünetben), Németh E., László (Csörgő R., a szünetben) – Bányai (Mervó, a szünetben), Daróczi (Vidnyánszky M., 75.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő
Gólszerző: Pethő (7., 29.), Kovács M. (22.), Csörgő (52.)
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél:
– Jól indítottuk a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, amelyből az első félidőben hármat is értékesítettünk. Nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de a mérkőzés végén pontatlanok voltunk.Úgy gondolom, nem kezdtük rosszul a bajnokságot.
Jeremiás Gergő: – A Gyirmót egypercnyi kétséget sem hagyott afelől, hogy sokkal jobb csapat, a futballistáimtól azonban bátrabb játékot vártam.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az élvonalból kieső, de a másodosztályú bajnokságnak kimondva is a visszajutás szándékával nekivágó Gyirmót a bennmaradást célul kitűző Szentlőrincet látta vendégül az NB II 1. fordulójának nyitó meccsén. A hazai csapat hamar bebizonyította, hogy jóval nagyobb játékerőt képvisel, mint ellenfele, és fél óra alatt három gólt szerezve el is döntötte a mérkőzést. A frissen igazolt Pethő Bence kiemelkedő teljesítményt nyújtott, két gólja mellett egy gólpasszt is adott.

A szünetben hiába cserélt hármat Jeremiás Gergő, a játék képe semmit sem változott, sőt, még nagyobb fölényben játszott a Gyirmót. A hazaiak középen és a széleken is rendre megbontották a vendégek védelmét, akik elvétve jutottak át a felezővonalon. Kisebb fajta csoda, hogy a Szentlőrinc megúszta egy kapott góllal a második játékrészt, bár a gyirmótiak koncentrációja láthatóan lanyhult az utolsó fél órára. Ettől függetlenül ezen az estén osztálykülönbség volt a két csapat között, az eredmény a négygólos különbség ellenére is a vendégekre nézve hízelgő. 4–0

 

PERCRŐL PERCRE

Itt a vége, a Gyirmót kiütötte a Szentlőrincet. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+2. perc: Simon a balösszekötő helyéről tekert a vendégkapu mellé.

Két perc lesz a ráadás.

A vendégek küzdenek a becsületgólért, eddig sikertelenül.

88. perc: Rétyi 13 méterről lő kapura, Hársfalvi véd.

86. perc: a kevés vendégtámadás egyike végén Csörgő Raul fejel mellé.

83. perc: egy vendégszöglet után a hazaiak indíthatnak kontratámadást, Tamás László azonban lerántja a kilépni igyekvő Kovács Milánt. Mindezt egy sárgáért.

82. perc: kettős csere a hazaiaknál Helembai Márk és Medgyes Zoltán le, Artem Nahirnij és Mayer Ádám fel.

81. perc: ápolás, a vendégek kapusa fájlalja a bal kezét.

78. perc: Vass Ádámot Kovács Dominik váltja a hazaiaknál.

77. perc: Medgyes balról keresztbe lövi a kapu előtt a labdát.

76. perc: Csörgő Raul mellel hazatett labdájára lecsap Helembai, de éles szögből leadott lövését védi Prokop.

75. perc: ismét cserél a Szentlőrinc, Daróczi Zoltán helyére Vidnyánszky Mátyás áll.

73. perc: Medgyes lép meg abal oldalon, aztán csúnyán mellé lő. Simon középen várta a labdát. Az ellentámadásnál Csörgő Raul jobbról leadott lövését fogja Hársfalvi.

68. perc: Hajdú Ádám és Mervó Bence kakasokdik, sárga lap a jutalmuk.

66. perc: szépen megkomponált hazai támadás végén Herjeczki lövését védi Prokop.

63. perc: csere a vendégeknél is: Kiss-Szemán Pétert Farkas Marcell váltja.

62. perc: kettős csere a hazaiaknál: Soltész Dominik helyére Herjeczki Kristóf, a két góllal bemutatkozó Pethő Bence helyére pedig Simon András áll.

58. perc: Nagy passzol be balról egy szabadrúgást, az érkező Hajdú fölé lő. Ez sem a vendégvédelmen múlt...

Folymatos támadásban a vendéglátó, osztálykülönbség van a két csapat között.

52. perc: 4–0!

Medgyes és Nagy kényszerítője után utóbbi lövése egy vendévédőn irányt változtatva vágódott az oldalhálóba. Nagy balról beívelt szögletét Csörgő Viktor fejelte a kapu jobb oldalába.

50. perc: Soltész remek csellel ment el a bal oldalon, majd 17 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.

A hazaiaknem változtattak, igaz, nem is volt okuk rá...

Hármat is cserélt a Szentlőrinc: Bányai Péter helyére Mervó Bence állt, Török Lászlót Csilus Ádám, László Dávidot pedig Csörgő Raul váltotta.

46. perc: elkezdődött a második félidő.

A szünetben a hazaiak U15-ös csapatát köszöntötték, amely megnyerte a Nyugati csoport kiemelt régiós bajnokságát.

Nincs ráadás, vége az első félidőnek. Eddig nagyon sima a mérkőzés, ha nem szedi össze magát a Szentlőrinc, kiadós verésbe szaladhat bele a remekül játszó Gyirmót ellen.

38. perc: Rétyi lő kapura 20 méterről, középről, kevéssel téveszti el a jobb alsó sarkot. Hársfalvi rajta volt a labdán.

33. perc: kétszer is veszélyeztet a Szentlőrinc, de Hársfalvi mindkétszer véd, majd Soltész lő fölé ajtó-ablak helyzetben.

A Gyirmót (sárgában) lefutballozza a Szentlőrincet (Fotók: Nagy Gábor)
A Gyirmót (sárgában) lefutballozza a Szentlőrincet (Fotók: Nagy Gábor)

 

29. perc: itt a harmadik is! 3–0!

Jobb oldali akció végén Soltész Dominik lövése Pethő Bencét találta el, akiről a vendégek kapujába pattant a labda.

Jól játszik a Gyirmót, a Szentlőrinc egyelőre nem tudja felvenni a hazaiak ritmusát.

22. perc: újabb hazai gól, 2–0!

A remekül játszó Pethő Bece balról passzol középre, az érkező Kovács Milán pedig öt méterről a kapuba lő.

21. perc: Daróczi vállalkozik a túloldalon, Hársfalvi is a helyén.

20. perc: Medgyes szép csellel játsza magát tisztára a jobb oldalon, majd 20 méterről kapura lő, Prokop magabiztosan véd.

19. perc: jobb oldali vendégszöglet után Tamás fejel fölé.

13. perc: Pethő tüzel 18-ról, Prokop nagyot véd. Nagyon él a Gyirmót középcsatára!

Eddig minden a Gyirmót tervei szerint alakul...

9. perc: Pethő készíti le a labdát a bal oldalon érkező Soltésznak, aki nem sokkal téveszti el a bal alsó sarkot.

7. perc:Vezet a Gyirmót, 1–0!

Szegi Vince mintaszerű jobb oldali beadását Pethő Bence fejelte négy méterről a kapuba.

3. perc: az első kapuralövés, a hazaiak próbálkozását blokkolják a vendégvédők.

1. perc: a hazai csapat indítja útjára a labdát, elkezdődött a bajnokság!

A 70. születésnapját ünneplő Gyirmót-szurkoló, Kálmán Bertalan végezte el a kezdőrúgást.

Egyperces gyászünet Kardos József, Szilágyi György és Törőcsik András emlékére.

Érkeznek a csapatok, sárgában a hazaiak, piros-feketében a vendégek.

PERCRŐL PERCRE

– A felkészülésünkkel abszolút elégedett vagyok, amit terveztünk, azt el tudtuk végezni. A srácok nagyszerűen dolgoztak, büszkék vagyunk rájuk. Sok edzőmeccset játszottunk, amelyeken látszott, hogy mindenki igyekszik azt megvalósítani, amit kértünk tőle nyilatkozta a klub honlapjának a Szentlőrinc új vezetőedzője, a Gabala Krisztiánt váltó Jeremiás Gergő. Nehéz bajnokság előtt állunk, mindenképpen szeretnénk elkerülni az osztályozós pozíciókat is, úgyhogy egyértelmű a célunk: a 10–15. helyek valamelyikén akarunk végezni! Úgy érzem, ez abszolút világos, vállalható és teljesíthető feladat. Az első lépést szombaton Gyirmóton tehetjük meg, ahol biztosan nem lesz egyszerű dolgunk. A héten alaposan felkészültünk a leendő ellenfelünkből, nagyon bízom benne, hogy amit elterveztünk, amit gyakoroltunk, azt végre tudják hajtani a srácok a pályán, és persze abban is reménykedem, hogy mindez jó eredménnyel párosul majd!
A baranyaiaknál is majd' egy csapatra valójátékos érkezett (Bese Balázs - MTK, Csilus Ádám és Csörgő Raul - egyaránt Nyíregyháza, Daróczi Zoltán - III. Kerületi TVE, Filipovics Marko - BVSC, Kiss-Szemán Péter és Rétyi Róbert - egyaránt Vasas, kölcsön után végleg, Mervó Bence - Budafok, kölcsön után végleg, László Dávid - Bp. Honvéd, kölcsönbe, Németh Erik - ZTE, kölcsönbe, Vidnyánszky Ádám és Vidnyánszky Mátyás - egyaránt ETO FC, Szergej Vintonji - Fehérvár, kölcsönből vissza), illetve távozott (Biben Barnabás, Andrija Drljo, Nagy Barnabás, Törőcsik Péter - egyaránt MTK, kölcsönből vissza, Czuczi Péter - Majos,Harsányi István - PMFC, Mucsányi Márk - Újpest, Németh Barnabás - Bp. Honvéd).

Nagy volt a jövés-menés az elmúlt hetekben Gyirmóton: az élvonalból kieső klubtól 13 játékos (Gyenyisz Bezborodko - Gyeszna Csernihiv, Matej Cvetanovszki - FK Partizani, Cornel Ene - klub nélküli, Franke Ikic - Velezs Mosztar, Florent Hasani - KF Tirana, Karacs Dániel - Csákvár, kölcsönbe, Vladiszlav Klimovics - Nea Szalamina, Radics Márton - Puskás Akadémia, kölcsönből vissza, Széles Imre - Kisvárda, Varga Barnabás - Paks, Gino van Kessel - klub nélküli, Denis Ventura - Sigma Olomouc, Zeke Márió - Kecskemét) távozott és hat (Helembai Márk - MTK, Kovács Milán - Vasas, Artem Nahirnij - Puskás Akadémia, kölcsönbe, Pethő Bence - Paks, Polgár Kristóf - Diósgyőr, Soltész Dominik - Bp. Honvéd) érkezett.
A gyirmótiak célja az azonnali visszajutás az élvonalba. Ahogy Tamási Zsolt szakmai igazgató kiemelte a klub szezonnyitó sajtótájékozatóján, nem volt kérdés, hogy változatlan szakmai vezetéssel vágnak neki az előttük álló szezonnak, hiszen tisztességgel küzdöttek, a kiesés is csak nüanszokon múlt, elégedettek Csertői Aurél vezetőedző és stábjának munkájával. A szakmai igazgató hangsúlyozta, hogy szerinte most is nagy harc várható a dobogós, azon belül is a feljutó helyekért, de a középmezőnyben is óriási csatákra van kilátás, így nagyon keményen meg kell dolgozniuk azért, hogy a kitűzött célokat el tudják érni, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy kettővel több lesz a kieső is. A távozó magyar és külföldi játékosok helyére sikerült olyan sikerre éhes fiatalokat igazolni, akik az adott posztokra felmerülő hiányosságokat pótolni tudják. Céluk természetesen, hogy visszajussunk az élvonalba.

Csertői Aurél vezetőedző szerint az eltervezett munkát sikerült elvégezniük a felkészülési időszakban, az edzőmeccseken látható volt, hogy milyen hiányosságokat kell még pótolniuk a hátralévő napokban. Csertői reményét fejezte ki, hogy a bajnoki rajtra ezeket el tudják tüntetni és sikerre éhesen várhatják a szombati kezdő sípszót.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az NB I-be csak átszállójegyet váltó Gyirmót hazai pályán az előző évadban a kiesés ellen eredményesen küzdő Szentlőrinc ellen. A vendégeknél vezetőedzőként tétmérkőzésen most mutatkozik be az eddig Debrecenben dolgozó Jeremiás Gergő, aki tavaly ősszel két találkozón megbízott szakvezetőként a Loki első csapatát is irányította.

AZ 1. FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
Július 31.
17.30:
Tiszakécskei LC–Credobus Mosonmagyaróvár
17.30: Soroksár SC–HR-Rent Kozármisleny
17.30: Szombathelyi Haladás–Aqvital FC Csákvár
19.00: Kolorcity Kazincbarcika SC–Dorogi FC
19.00: Pécsi MFC–Békéscsaba 1912 Előre
19.00: FC Ajka–Budafoki MTE
19.00: BFC Siófok–Diósgyőri VTK
19.00: ETO FC Győr–Nyíregyháza Spartacus FC
Augusztus 1.
20.00: MTK Budapest–Szeged-Csanád Grosics Akadémia

A 2021–2022-ES BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Vasas FC382510380–22+5885
2. Kecskeméti TE38238775–36+3977
3. Diósgyőri VTK38219857–40+1772
4. Szeged-Csanád Grosics Akadémia381991064–34+3066
5. BFC Siófok381514942–37+559
6. Szombathelyi Haladás381691337–30+757
7. ETO FC Győr381681457–46+1156
8. Soroksár SC3814101467–61+652
9. FC Ajka381491549–49051
10. Nyíregyháza Spartacus3813111445–51–650
11. Pécsi MFC3812121438–39–148
12. FC Csákvár3810131552–57–543
13. Tiszakécske381262041–65–2442
14. Budafoki MTE381191839–50–1142
15. Békéscsaba 1912 Előre3810121653–69–1642
16. Szentlőrinc SE3810121639–57–1842
17. Dorogi FC381181935–60–2541
18. Szolnoki MÁV FC389111835–55–2038
19. Budaörs388141640–61–2138
20. III. Kerületi TVE389101936–62–2637

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik