nemzetisport.hu
2018.05.29 14:24 Frissítve: 2018.05.29 14:45

NB II: „A jelen helyzetben nem tudunk fizetni” – reagált a Sopron

Rendkívüli elnökségi ülést tartott a Soproni VSE. Az elnökség megbízta az egyesület tulajdonában álló Soproni Vasutas Futball Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a törvényes előírásoknak megfelelően tegye meg a szükséges intézkedéseket az NB II-es labdarúgócsapattal kapcsolatban. A klub honlapján megjelent közleményben leszögezik azt is, hogy a gazdasági társaság a jelen helyzetben nem tudja kifizetni a játékosok és a szakmai stáb, valamint a klub dolgozóinak járandóságát.

 

Az elnökségi ülésen megvitatták a Soproni Vasutas Futball Kft. működését. A kft. megkezdte annak vizsgálatát, hogy a törvényes lehetőségekkel élve milyen formában tud megfelelni a jövőbeni működésnek.

A klub honlapján megjelent közleményben leszögezik, hogy az egyesület elnöksége kiemelt fontosságúnak tartja az elmaradt fizetések rendezését, ezért a Soproni Vasutas Futball Kft. keresi a lehetőségeket a bérek rendezésére.

Azonban a gazdasági társaság a jelen helyzetben nem tudja kifizetni a játékosok és a szakmai stáb, valamint a klub dolgozóinak járandóságát, ezért végső esetben a Bérgarancia Alap fogja számukra kifizetni a pénzeket.

„Rendkívül sajnálatosnak tartom a jelenlegi helyzetet. Mindent megpróbáltunk annak érdekében, hogy egy tőkeerős szponzor bevonásával biztosítsuk az NB II-es csapatot működtető kft. finanszírozását. Ez egyelőre nem sikerült, ennek ellenére a bérek rendezését elsődlegesnek tekintjük, ezért hoztuk meg a szükséges intézkedéseket. Természetesen az új helyzetben is vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a minőségi labdarúgás megmaradjon Sopronban” – mondta Skála János, az SVSE elnöke.

Mint beszámoltunk róla, a vezetőség többhavi bérrel tartozik a játékosoknak és a szakmai stábnak, emiatt pénteken hatalmas veszekedés volt az öltözőben a labdarúgók és Pöltz Róbert ügyvezető között.

2023.02.03 19:10:30

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

ALAPVONAL. „A foci segít visszaidézni a szabadon töltött időt, kicsit kinti embernek érezhetjük magunkat. A szürke zárkából kilépve felszabadultságot ad.” Miután megjelent a cikk, egy online hozzászóló megjegyezte: „Inkább mezítláb, vasgolyóval a bokájukon kéne nyomniuk...”

2023.01.30 15:19:10

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Megint nem kaptak ki idegenben a győriek, bár a hazai csapat az egyenlítés után még a keresztlécet is eltalálta.

2023.01.29 00:08:03

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Kétgólos hátrányából az utolsó percekben állt fel a Tisza-parti együttes.

2023.01.29 00:35:06

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Megszakadt a zöld-fehérek győzelmi sorozata, de az MTE végül nem tudott nyerni.

2023.01.29 00:44:15

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A kiesés ellen küzdő Budafok volt az első, amely saját erődjében tudta legyőzni a második helyen telelő PMFC-t.