Újabb pofont kapott a Nyíregyháza, folytatta döntetlenszériáját a Vasas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.26. 15:57
null
Nem bírt egymással a Vác és a ZTE (Fotó: Szabó Miklós)
A keddi Békéscsaba–ETO FC Győr (1–0) mérkőzés után szerdán kilenc meccset rendeztek a labdarúgó NB II 9. fordulójában. A Soroksár hazai pályán maradt alul a Budaörssel szemben, így Lipcsei Péter együttese visszacsúszott a negyedik helyre. A Mosonmagyaróvár elleni biztos diadalával már második a Gyirmót, a Siófokot verő újonc Kaposvár pedig a dobogó harmadik helyére ugrott előre. Továbbra sem megy a Nyíregyházának, a Csákvár ellen már a szezonbeli harmadik hazai vereségét gyűjtötte be Bozsik József gárdája, és immár nyolc kör óta képtelen nyerni.   

 

A labdarúgó NB II 9. fordulójának szerdai játéknapján ismét nem tudott nyerni a Vasas. Kis Károly együttese a szünet után Vaskó Tamás fejesével hamar vezetést szerzett Tiszakécskén, az újoncnak azonban mindössze nyolc percre volt szüksége az egyenlítéshez. Ekkor a Kelemen Dávid szabálytalansága miatt megítélt büntetőt Kardos Norbert értékesítette. Így az angyalföldi piros-kékek sorrendben hatodik bajnokija végződött döntetlenre, s a szurkolóik legfeljebb azzal vigasztalódhatnak, hogy a veretlenségüket azért továbbra is őrzik Hrepka Ádámék.

Ugyancsak 1–1-es eredménnyel zárult a Vác–Zalaegerszeg találkozó. Óbudán, a Duna-partiak ideiglenes otthonában a harcos, színvonalas meccs második félidejének közepén Kákonyi Dániel egy kényszerítőzést követően talált be a zalaiak kapujába. Ezt követően a vendégcsapat nagy erőket mozgósított az iksz kiharcolása érdekében, ám a Vác kapusa, Halasi Péter többször is bravúrral hárított. Öt perccel a rendes játékidő letelte előtt azonban már ő sem tudott segíteni, s végül egy ide-oda pattogó labdát követően Balázs Zsolt combjáról a váciak kapujába került a labda. A döntetlennek köszönhetően a ZTE immár három, a Vác négy meccs óta őrzi a veretlenségét.

A hajrára maradt az izgalom a Dorog–Cegléd összecsapáson, hiszen mindhárom gól az utolsó tíz percben esett. A sereghajtó vendégek egy büntetőből a 88. percben egyenlítettek, ám alig telt el egy perc és Sitku Illés a kapu torkából befejelte a dorogiak győztes gólját. A házigazdák így két vesztes mérkőzés után tudtak újra diadalmaskodni, míg a ceglédiek továbbra is nyeretlenek.

Meglepetést hozott a Soroksár–Budaörs meccs, hiszen a fordulót a második helyről kezdő hazaiak 1–0-s vezetésükről szenvedtek vereséget az esélytelenebbnek ítélt vendégektől. Az eredmény alakulásában jelentősen közrejátszott, hogy a soroksári Albert Ádám a 63. percben begyűjtötte második sárga lapját, ezért csapata a hátralévő időt emberhátrányban volt kénytelen végigjátszani. A mérkőzés embere a budaörsi Tányéros Ádám volt, aki nemcsak duplázott, de az utolsó pillanatokban góltól mentette meg együttesét.

Az esti mérkőzéseken a Nyíregyháza folytatta mélyrepülését, s képtelen volt talpra állni azután, hogy hazai pályán már az 1. percben hátrányba került a Csákvárral szemben, A szabolcsi gárda az őszi idényben mindössze egyszer – a nyitó fordulóban a Kazincbarcika ellen – tudott nyerni, miközben már a 17. helyre zuhant vissza a táblázaton.

Ugyancsak egy gól döntött a Balmazújváros–Monor összecsapáson, azzal a különbséggel, hogy itt nem az elején, hanem a legvégén született a győztes találat. Bár a tavaly még NB I-es hazai gárda csupán a 10. helyen tanyázik, edzője,Horváth Ferenc arra lehet büszke, hogy a szezont két vereséggel indító csapata immár hét forduló óta nem talált legyőzőre.

Ha már két bekezdéssel feljebb a Barcika került szóba, érdemes megemlíteni, hogy sikeresen mutatkozott be a másodosztályban a borsodiak múlt héten kinevezett vezetőedzője, Gálhidi György, hiszen alakulata gól nélküli döntetlennel tért haza az egykori csepeli játékos által korábban irányított Budafok otthonából.

Két megyei derbit rendeztek a fordulóban, a somogyi párharcot Rajczi Péter találatával az újonc Kaposvár nyerte a Siófok ellen, míg a Győr-Moson-Sopron megyei párharcban a Gyirmót ha nem is látványos játékkal, de végül kétgólos különbséggel megverte a Mosonmagyaróvárt.

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 2–0 (1–0)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 550
néző. Vezette: Solymosi Péter (Király Zsolt, Szabó Péter)
GYIRMÓT:
Rusák – Varga P., Szilvási, Lázár P., Széles – Nagy P., Kontár – Herjeczki (Krebsz, 78.), Strestík (Villám, 85.), Heffler N. (Sandal, 73.) – Szarka. Vezetőedző: Szepessy László
MOSONMAGYARÓVÁR:
Heinrich – Kovács B., Vágó, Bakos B., Katona K., Forgács A. – Zsirai – Stieber A. (Jelena, 77.), Kapacina V. (Bartos, 62.), Winkler – Szabó V. (Kovács Á., 62.). Vezetőedző: Várhidi Péter
Gólszerző:
Varga P. (1–0) a 39., Szarka (2–0) az 57. percben
Kiállítva:
Bakos B. (a játékvezető megsértéséért) a 91. percben
MESTERMÉRLEG

Szepessy László:
– Nehezen törtük fel a vendégek védekezését, viszont ha nem is szép játékkal, de megérdemelt győzelmet arattunk. A következő fordulókban is szeretnénk győzelmi esélyekkel pályára lépni.
Várhidi Péter:
– Gól nélküli állásnál két ziccert rontottunk, vagyis máshogyan is alakulhatott volna a mérkőzés eleje. Később fölénk nőtt a Gyirmót.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–BFC SIÓFOK 1–0 (0–0)
Kaposvár, 800
néző. Vezette: Molnár Attila (Horváth Zoltán, Legeza László)
KAPOSVÁR:
Pogacsics – Nagy J., Hegedűs D., Szabó A., Hadaró – Szakály A., Nagy K. (Godzsajev, 54.) – Zsiga (Nagy R., 76.), Beliczky, Bíró D. (Tömösvári, 60.) – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert
SIÓFOK:
Tajti N. – Gál M., Fehér Zs., Lorentz, Csibra – Réti (Kiss B., 83.), Horváth A. (Zamostny, 67.) – Nagy D. (Petneházi, 67.), Bolla, Medgyes – Elek B. Vezetőedző: Mihalecz István
Gólszerző:
Rajczi (1–0) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
Waltner Róbert:
– Nehéz mérkőzés volt, igazi rangadó. Örülök, hogy amit kértem félidőben a játékosoktól, azt megcsinálták. Elégedett vagyok, megpróbálunk ezen az úton továbbmenni.
Mihalecz István:
– A Kaposvár a második lehetőségét gólra váltotta. A vereség ellenére a csapat mentalitásával és játékával elégedett vagyok.

BUDAFOKI MTE–KAZINCBARCIKAI SC 0–0
Promontor utca, 400
néző. Vezette: Barna Gábor (Becséri Gergely, Kiss Balázs)
BUDAFOK:
Szabó B. – Vég B. (Margitics, 62.), Khiesz, Lakatos Cs., Oláh B. – Veszelinov, Vass M., Kovács D. – Vankó, Boros (Fekete M., 72.), Kercsó. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
KAZINCBARCIKA:
Somodi – Palmes, Heil, Tóth L. (Vajda R., 89.), Mikló – Oltean – Krausz, Toma, Kanalos (Gábor L., 67.), Tóth L. – Lukács R. (Olasz D., 75.). Vezetőedző: Gálhidi György
MESTERMÉRLEG

Vitelki Zoltán:
– A három pont megszerzésére készültem, ebből a szempontból csalódott vagyok, annak ellenére is, hogy a játékosok mindent megtettek a győzelemért.
Gálhidi György:
– Jó iramú, közepes színvonalú mérkőzés volt, talán kicsit több helyzetet dolgoztunk ki. A döntetlen igazságos, de egyik csapat sem örülhet igazán.

BALMAZÚJVÁROS–BSS MONOR 1–0 (0–0)
Balmazújváros, 500
néző. Vezette: Oláh Gábor (Máyer Gábor, Punyi Gyula)
BALMAZÚJVÁROS:
Szécsi G. – Szalai A., Jagodics B., Papucsek, Farkas N. – Kóródi (Bíró Á., 65.), Patvaros (Balázs R., 78.), Domokos (Peszmeg, 65.), Erdei, Óvári – Berki. Vezetőedző: Horváth Ferenc
MONOR:
Bozsó – Sági, Tóth F., Karacs, Fülöp N. – Balogh M. (Hunya, 71.), Ficsor (Tóth Á., 90.), Szerencsi, Bori, Palincsár (Szabó D., 80.) – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid
Gólszerző:
Óvári (1–0) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Ferenc:
– Minden elismerésem a csapaté, amely hét mérkőzésen keresztül veretlen maradt, ez óriási elismerés mindenkinek.
Horváth Dávid:
– Megvoltak a lehetőségeink, hogy előnybe kerüljünk, ám ezekkel sajnos nem éltünk, és ahogy az lenni szokott, a végén jött a kegyelemdöfés.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–AQVITAL FC CSÁKVÁR 0–1 (0–1)
Nyíregyháza, 650
néző. Vezette: Takács Tamás (Buzás Balázs, Csatári Tibor)
NYÍREGYHÁZA:
Jova – Polényi G., Fodor F., Rubus, Forró – Ötvös B. (Dragóner, 67.), Nagy T. – Gyurján B. (Rezes, 67.), Bakos Sz. (Kártik, 67.), Starosta – Daru. Vezetőedző: Bozsik József
CSÁKVÁR:
Tóth B. – Csilus Á., Kiprich D., Dulló, Baranyai Á. – Mészáros D., Farkas A. – Tamás N. (Falusy, 70.), Daróczi (Nándori, 70.), Simon M. (Nagy Zs., 76.) – Bobál G. Vezetőedző: Szijjártó István
Gólszerző:
Tamás N. (0–1) az 1. percben
MESTERMÉRLEG

Bozsik József:
– Nehéz mit mondani arra, hogy mi kezdjük a mérkőzést, és az első labdavesztésből gólt kapunk. Csak a cserék után nyújtottunk elfogadható teljesítményt.
Szijjártó István:
– Sokat gyakoroltuk az olyan szituációt, amelyből gólt szereztük, persze nem azt, hogy már a tizenkilencedik másodpercben... Az első félidőben nem talált rajtunk fogást a Nyíregyháza, a másodikban beszorultunk, de a szívünk és a lelkesedésünk meghozta a sikert.

DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE VSE–VASAS SC 1–1 (0–0)
Tiszakécske, 900
néző. Vezette: Németh Ádám (Medovárszki János, Kormányos II. Gábor)
TISZAKÉCSKE:
Molnár M. – Oláh, Kardos, Csáki, Sváb – Károly B. (Gréczi G., 70.), Tölgyesi, Kocsis G., Horváth A., Stoiacovici (Gréczi M., 46.) – Batizi-Pócsi (Puskás, 80.) Vezetőedző: Szabó István
VASAS:
Bese – Vaskó, Szilágyi Z., Kelemen, Hinora (Talabér, 37.) – Szatmári L., Murka (Bévárdi, 81.), Rokszin, Hajdú Á. (Király B., 81.) – Balajti, Hrepka. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző:
Vaskó (0–1) a 47., Kardos (11-esből, 1–1) az 55. percben
MESTERMÉRLEG
Szabó István:
– Sikerült meglepnünk a Vasast, különösen az első félidőben játszottunk jól, a középpályán felülmúltuk ellenfelünket, és helyzeteket is kialakítottunk. A második félidő már kiegyenlítettebb volt, s akár a Vasas is megnyerhette volna a mérkőzést.
Kis Károly:
– Az első félidőben gyengén futballoztunk, és nemcsak a játék minőségére gondolok, de szerencsére a kapusunk jól védett. A vezetés megszerzése után ki kellett volna használnunk az előnyünket.

DOROG FC–CEGLÉDI VSE 2–1 (0–0)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 450 néző. Vezette: Kovács Gábor (Baghy Csaba, Kepe Arnold)
DOROG:
Zima – Fürjes, Berkó, Nagy Zs., Papp M. – Mészáros Á., Nagyházi (Kitl M., 30.) – Faragó (Paudits, 71.), Nagy I. (Sitku, 64.), Szedlár – Hegedűs M. Vezetőedző: Miskei Attila
CEGLÉD:
Mursits – Wild, Nánási, Preklet, Farkas A. – Albert I., Nagy T. (G. Bíró, 70.) – Rétyi, Nyilas (Csirmaz, 77.), Ágoston (Tímári, 58.) – Oldal. Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző:
Mészáros Á. (1–0) a 83., Oldal (11-esből, 1–1) a 88., Sitku (2–1) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Miskei Attila:
– A mérkőzés elején több időre volt szükségünk, hogy felvegyük a ritmust. A második játékrészben már valódi csapatként futballoztunk, ezért megérdemelt a győzelmünk.
Nagy Tibor:
– Két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, elöl pedig pontatlanok voltunk, s ez megbosszulta magát. Egy hete vagyok a csapat élén, idő kell, hogy összeszokjunk, de biztos vagyok benne, hogy kiharcoljuk a bennmaradást.

SOROKSÁR SC–BUDAÖRSI SC 1–2 (1–1)
Szamosi Mihály Sporttelep, 300
néző. Vezette: Karakó Ferenc (Szert Balázs, Szilágyi Norbert)
SOROKSÁR:
Kovács D. – Gárdos, Gyömbér, Szpirulisz, Valencsik – Huszák, Derekas (Pál A., 91.) Tamási Zs. (Lőrinczy, 73.) – Albert Á., Orosz (Lakatos I., 73.), Kundrák. Vezetőedző: Lipcsei Péter
BUDAÖRS:
Demjén – Menyhárt, Fényes, Tányéros, Ódé – Czvitkovics, Kesztyűs, Lengyel B. (Fejős, 80.) – Sajbán Máté, Végh G. (Fodor, 61.), Csiki (Csobánki, 91.).Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző:
Tamási Zs. (1–0) a 18., Tányéros (1–1) a 40., Tányéros (1–2) a 88. percben
Kiállítva:
Albert (második sárga lap után) a 63. percben
MESTERMÉRLEG

Lipcsei Péter: –
Vezetésünk után három hiba előzte meg a vendégek egyenlítő gólját. A második félidő nagyon kiegyenlített volt, Albert Ádám kiállítása után pedig már elfogadtam volna a döntetlent.
Bognár György:
– Szoros mérkőzésre, döntetlen körüli eredményre számítottam. A kiállítás révén nagy előnyt kaptunk, s ezzel éltünk is. Sérülése után Czvitkovics Péter, Lengyel Béla és Csiki Norbert lassan visszanyeri a megfelelő erőnlétét, s ez meg is látszik a játékunkon.

VÁC FC–ZTE FC 1–1 (0–0)
Hévízi út, 350 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
VÁC: Halasi – Görgényi, Dlusztus, Szabó N., Földi M. – Szekszárdi (D'Urso, 57.) – Varga Sz. (Csillag D., 90.), Tóth G., Zsolnai R., Kákonyi – Murai (Borvető, 83.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
ZTE: Zöldesi – Kónya K., Lesjak, Devecseri, Gergényi – Bedi (Madarász, 81.), Hudák M. – Gajdos, Barczi (Balázs Zs., 81.), Babati – Novák Cs. (Popin, 57.). Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Kákonyi (1–0) a 63., Balázs Zs. (1–1) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak:
– Szervezetten játszottunk, stabilak voltunk és nagyon közel álltunk a győzelemhez. Sajnálom, hogy ez végül nem jött össze, ugyanakkor el kell ismernem, a ZTE bizonyította, mennyire felkészült csapat.
Dobos Barna:
– Megérdemeltük volna a győzelmet, uraltuk is a mérkőzést, de egy védelmi hiba miatt futnunk kellett az eredmény után. A hajrában megmutattuk az akaraterőnket.


AZ ÁLLÁS
1. Békéscsaba Előre 9 6 2 1 16–7 +9 20
2. Gyirmót FC Győr 9 6 3 19–8 +11 18
3. Kaposvári Rákóczi FC 9 5 3 1 17–13 +4 18
4. Soroksár SC 9 5 1 3 18–11 +7 16
5. ZTE FC 9 4 4 1 15–11 +4 16
6. Vasas FC 9 3 6 17–14 +3 15
7. Budaörs 9 4 2 3 15–10 +5 14
8. FC Csákvár 9 3 5 1 15–13 +2 14
9. Dorogi FC 9 4 1 4 14–15 –1 13
10. Balmazújváros 9 3 4 2 10–8 +2 13
11. Vác FC 9 3 4 2 7–9 –2 13
12. ETO FC Győr 9 3 2 4 15–11 +4 11
13. Mosonmagyaróvár 9 2 4 3 7–11 –4 10
14. Budafoki MTE 9 2 3 4 7–12 –5 9
15. BFC Siófok 9 2 2 5 7–12 –5 8
16. Tiszakécske VSE 9 1 5 3 4–13 –9 8
17. Nyíregyháza Spartacus FC 9 1 4 4 7–12 –5 7
18. Kazincbarcika 9 1 4 4 9–15 –6 7
19. Monor 9 1 2 6 10–14 –4 5
20. Ceglédi VSE 9 4 5 6–16 –10 4

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik