Puskás–Suzuki-kupa: a Puskás a Bayernt, a Honvéd a Realt verte meg

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2019.06.06. 17:38
Jobban nem is kezdődhetett volna a 12. alkalommal kiírt Puskás–Suzuki-kupa: a nívós nemzetközi U17-es torna első meccsén a Puskás Akadémia leiskolázta a Bayern München fiataljait, míg a Budapest Honvéd a Real Madridot győzte le.
A hangulatra nem lehetett panasz Felcsúton – GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Koncz György)
A hangulatra nem lehetett panasz Felcsúton – GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Koncz György)

A torna nyitó meccsére azért is érdemes volt figyelni, mert a felcsúti együttesben öt olyan fiatal – Vaits Marcell, Komáromi György, Ominger Gergő, Kalmár Benedek, Posztobányi Patrik – kapott helyet, aki májusban az U17-es Európa-bajnokságon 5. helyet és ezzel világbajnoki részvételt elérő korosztályos válogatottban is szerepet kapott. Bár az első félidőben a német együttes (amelyben a Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidzic fia, Nick volt a jobbhátvéd) birtokolta és járatta többet a labdát, a kaput egyszer sem találta el, és jó volt látni, hogy a felsőtestben erősebb és magasabb játékosok ezúttal a magyar oldalon futballoztak.

Ennek megfelelően a felcsúti fiatalok bátran vállalták a párharcokat, s a fordulás után állva hagyták ellenfelüket. Előbb Ominger lőtt ajtó-ablak helyzetben a léc fölé, majd a szünetben pályára lépő Nagy Lorenzó tévesztette el a felső sarkot. Nem sokkal később aztán góllá érett a hazai fölény, Berekali Márk remek bal oldali beadása után Komáromi György a kapunak háttal állva csúsztatott a hálóba.

„Az első félidőben kissé megilletődötten futballoztunk, nem találtuk a ritmust – mondta a Puskás Akadémia első góljának szerzője. – A szünetben megbeszéltük, min kell változtatni, a második játékrészben változtattunk a játékunkon, ami eredményre vezetett. Ami a fejesemet illeti, kissé túlfutottam a labdán, próbáltam korrigálni, ám meg kellett fordulnom ahhoz, hogy kapura csúsztathassak. Szerencsére sikerült a mozdulat, a gól hitet és lendületet adott a folytatásra.”

Nem kellett sokat várni az újabb felcsúti gólra, öt perccel később Vizler László büntetőtől duplázta meg az előnyt, a kiütéses győzelmet Suciu Toni-Iustinian gólja tette teljessé.

A nap másik magyar érdekeltségű mérkőzésén a kispestiek már a negyedik percben vezetést szereztek, gyönyörű akció végén László Dávid talált a kapuba. Bár a folytatásban a spanyolok játszottak mezőnyfölényben, a honvédos fiatalok állták a sarat, igaz, ellentámadásra csak elvétve futotta erejükből. Az utolsó percekben megítélt tizenegyesnél úgy tűnt, a Realnak sikerül egyenlítenie, ám Megyeri Gábor bravúrral védte Israel Salazar Piriz lövését, így a magyar fiatalok ünnepelhettek a lefújás után.

„Általában a játékos nekifutásából próbálom kiolvasni, melyik sarkot választja – mondta a lefújás után a meccs hősévé váló kispesti kapus. – Mivel jobblábas srác állt a labda mögé, arra számítottam, hogy megpróbálja visszahúzni a labdát a jobb sarokra, és szerencsére bejött a megérzésem. A sikert a csapategységnek köszönhetjük, végig stabil volt a védelmünk, így hiába birtokoltuk kevesebbet a labdát, a madridiak nem tudták feltörni a védelmünket.”

PUSKÁS AKADÉMIA–BAYERN MÜNCHEN (német) 3–0 (0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 1007 néző. Vezette: Bogár
PUSKÁS AKADÉMIA: Vaits – Kucsván, Szujó (Suciu, 11.), Vita, Berekali – Sipos, Posztobányi – Komáromi, Ominger, Kalmár (Nagy L., a szünetben) – Vizler (Győri, 57.). Edző: Szélesi Zoltán
BAYERN MÜNCHEN: Barakat – N. Salihamidzic (Pfausel, 44.), Yigit, Marusic (Monthe, 9.), Breknek – Auerhammer, Krätzig – Aitamer, Lore, Baffoul (Djeukam, 57.) – Madogou. Edző: Danny Schwarz
Gólszerző: Komáromi (42.), Vizler (47. – 11-esből), Suciu (61.)
MESTERMÉRLEG
Szélesi Zoltán: –
A végeredmény sima győzelmet mutat, a második félidővel is elégedett vagyok, de az első játékrészben mutatott produkció nem tetszett. A játékosok remegő lábbal léptek pályára, márpedig harminc percig akkor sem futballozhatunk megilletődötten, ha a Bayern München az ellenfél. A szünetben biztattuk a játékosokat, rendet tettünk a fejükben. A fordulás után bátran játszottunk, irányítottuk a meccset, az ellenfélnek helyzetet sem engedtünk. Bízom benne, hogy a győzelem lendületet ad a folytatáshoz.

BUDAPEST HONVÉD–REAL MADRID (spanyol) 1–0 (1–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző. Vezette: Szőts
BUDAPEST HONVÉD: Megyeri – Buna, Fazekas L., Horváth M., Sikorszki – Szabó A. – Török K. (Eördögh, 45.), Kovács D. (Csaba D., 57.), Bocskay – László D. (Csányi, 54.), Molnár R. (Németh D., 54.). Edző: Farkas Tibor
REAL MADRID: Casillas Ramírez – Ruiz Martí, C. Sánchez, Garzón, Bonilla – Rey, Nakai – D. Keita, Lois, Jiménez – Piriz. Edző: Tristán David Celador Rodriguez
Gólszerző: László D. (4.)
MESTERMÉRLEG
Farkas Tibor: –
Végig egységesen futballoztunk, nagyon motiváltak voltunk, igaz, játékban elmaradtunk az elvárásoktól. A győzelemhez kis szerencsére is szükségünk volt, a tizenegyesnél Megyeri Gábor bravúrral védett. Ha a Real Madrid legyőzése nem ad lökést a továbbiakra, akkor semmi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik