Öt gól, három piros, rengeteg fordulat – kövesdi győzelem a ZTE ellen

DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.08.07. 17:32
Öt gólt, három piros lapot és rengeteg fordulatot hozott a Mezőkövesd és a ZTE találkozása a labdarúgó NB I 2. fordulójában. A meccsen a hazaiak szereztek kétgólos előnyt, amelyet a ZTE szívós munkával ledolgozott, de mégsem örülhetett, mert a slusszpoén Pintér Attila csapatáé volt (akárcsak az 1. fordulóban).
Cseri Tamás (balra) magabiztosan értékesítette tizenegyesét (Fotó: Földi Imre)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Cseri Tamás (balra) magabiztosan értékesítette tizenegyesét (Fotó: Földi Imre) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

Mezőkövesd–ZTE 3
–2 (Jurina 15., Cseri 45+9. – 11-esből, Besirovic 86., ill. Koszta M. 67., Szerafimov 69.)

Mezőkövesd,
Városi Stadion.Vezette:Pillók
Kiállítva:
Drazsics (81., Mezőkövesd), ill. Kálnoki-Kis (83., ZTE), Bobál D. (88., ZTE)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Vegyes volt a kép: 1–1, 0–3, 2–0 – az eredménysor az előző bajnokságban lejátszott Mezőkövesd–Zalaegerszeg találkozók mérlege. Kiderül belőle, hogy mindkét fél azonos pontszerzési mutatót produkált, s mivel játékerőben nincs jelentős különbség a felek között, kiélezett csatára lehetett számítani. Pintér Attilának fejtörést okozott, kit állítson a balhátvéd posztjára. Vadnai Dániel és Vajda Sándor sérülés miatt egyaránt kidőlt a sorból, így az edző a kényszerhelyzetben Matija Katanecnek szavazott bizalmat, míg a védő elárvult helyére Kocsis Gergőt vezényelte. A Mezőkövesd a Paks elleni, idegenbeli sikere után saját pályán is bizonyítani szeretett volna, ugyanakkor ez nem volt könnyű feladat, mert jól rajtolt a ZTE is, a Mol Fehérvártól szerzett pont erősíthette az önbizalmát.

A kezdést megelőzően néhány perccel bejelentették, hogy technikai okok miatt nem lesz VAR, de a kezdés után két perccel közölték, hogy a rendszer megjavult – nos, szükség is volt rá, ugyanis az 5. percben a játékvezető szerint Nikola Szerafimov lerántotta a zalai kapu előterében Dino Besirovicot. A játékvezető sárga lappal jutalmazta a légióst, és tizenegyest ítélt a hazaiaknak, mígnem az öt percig (!) tartó videózást követően visszavonta a büntetőt...

Az első negyedóra végén Marin Jurina határozottsága meghozta a hazaiak boldogságát, a csatár fejes góllal vezetéshez juttatta csapatát – egy hete Pakson is betalált, jobb kezdésről támadó aligha álmodhat. S aztán megint jöttek a VAR-percek: Koszta Márk szabadrúgás után fejelte a labdát a kapu jobb oldalába, de hiába örült, az újabb kiadós videózás kiderítette, hogy a fejelés előtt könyökölt, a felvételek megtekintése után sárga lap lett a jutalma, ráadásul a gólját visszavonta a bíró.

A félidő hajrájában a vendégek veszélyeztettek többet, ám a hosszabbításban újabb gólt kaptak. Dino Besirovic tört be a tizenhatoson belülre, felvágták, és a videózás engedélyezte a tizenegyesrúgást, amelyet Cseri Tamás gólra váltott. Az első félidő lefújását követően Waltner Róbert nem hagyta szó nélkül a VAR-döntések tükrében igencsak bizonytalankodó játékvezető ténykedését, heves vita zárta le a félidőt.

A második félidőt Waltner már nem is kísérhette figyelemmel a kispadról, a játékvezető piros lappal elküldte a kispadról. A vendégek próbálkoztak, mezőnyfölényt harcoltak ki, a Mezőkövesd megelégedett előnye őrzésével. A 66. percben aztán eredmény kísérte Koszta Márk fáradozását, bal oldalról érkező beadás után közelről fejelt a hálóba, életben tartva a zalai pontszerzési reményeket. Alig telt el három perc, jött az egyenlítés is, Nikola Szerafimov 13 méterről, laposan lőtt a hálóba.

Ezután Sztefan Drazsics hozta nehéz helyzetbe csapatát, mert a második sárga után megkapta a pirosat, igaz, a létszámfölény egy perc múlva elolvadt, mert a másik oldalon Kálnoki-Kis Dávid ugyanúgy járt. A hajrában a hazaiak erőfeszítéseit kísérte siker, Dino Besirovic szabadrúgása visszapattant a sorfalról, másodszorra azonban kíméletlenül bombázott a jobb alsó sarokba. A Mezőkövesd idénybeli második bajnoki mérkőzését is 3–2-re nyerte meg, ugyanakkor ezen a bajnokin (is) a VAR-ítéletek játszották a főszerepet: az öt gól mellett négy kiállítás (ebből egy Waltneré), s a videós visszajátszások miatt percekig tartó ítélkezési szünet tette rendhagyóvá a jóval több mint kilencven percet.

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

 

AZ NB I ÁLLÁSA
1. Mezőkövesd 2 2 6–4 +2 6
2. Kisvárda 2 2 4–2 +2 6
3. MTK Budapest 2 1 1 2–1 +1 4
4. Debreceni VSC 1 1 4–1 +3 3
5. Puskás Akadémia 1 1 2–1 +1 3
6. Mol Fehérvár 1 1 1–1 0 1
7. Zalaegerszegi TE 2 1 1 3–4 –1 1
8. Gyirmót FC Győr 2 1 1 2–3 –1 1
9. Paksi FC 1 1 2–3 –1 0
10. Újpest FC 1 1 1–2 –1 0
10. Ferencvárosi TC 1 1 1–2 –1 0
12. Budapest Honvéd 2 2 1–5 –4 0

 

NB I, 2021–2022, 2. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
AUGUSZTUS 6. (péntek)
Kisvárda–Gyirmót FC Győr 2–1
Kisvárda, Várkerti StadionPintér Csaba
2022
AUGUSZTUS 7. (szombat)
Mezőkövesd–ZTE FC 3–2
Mezőkövesd, Városi StadionPillók Ádám
1455
MTK Budapest–Budapest Honvéd 1–0
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionKarakó Ferenc
2831
AUGUSZTUS 8. (vasárnap)
17.45: DVSC–Újpest FC
Debrecen, Nagyerdei Stadion
20.00: Puskás Akadémia FC–Paksi FC
Felcsút, Pancho Aréna
SZEPTEMBER 22. (szerda)
20.00: Mol Fehérvár FC–Ferencvárosi TC
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik