A 94. percben egyenlített a Mezőkövesd a Mol Fehérvár ellen

DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.09.11. 19:50
A labdarúgó NB I 6. fordulójában a Mezőkövesd odahaza 2–2-es döntetlent játszott a Mol Fehérvár FC ellen, az utolsó pillanatokban kiegyenlítve.
A sárga mezes kövesdiek az utolsó pillanatokban harcolták ki az egy pontot maguknak (Fotó: Kovács Péter)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
A sárga mezes kövesdiek az utolsó pillanatokban harcolták ki az egy pontot maguknak (Fotó: Kovács Péter) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ

Mezőkövesd–Mol Fehérvár 2–2 (Nagy D. 37., Jurina 90+4., ill. Nikolics N. 69., Heister 81.)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 800 néző. Vezette: Bognár T.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az ígéretes kezdést nem követte hasonló folytatás, az idényt két győzelemmel kezdő Mezőkövesd három találkozón mindössze egyetlen pontot szerzett. Baj persze még nincs, de máris akadnak, akik félreverik a harangokat. Javítani kellene, ám egymás után sorjáznak a megoldandó, egyáltalán nem könnyű feladatok. A nyáron igazolt tizennégy játékos (egyelőre) nem hozott minőségi javulást, így szombaton nagy kérdés volt, sikerül-e jó eredményt elérni a vendég fehérváriak ellen.

A másik oldalon Szabics Imre három kulcsjátékosára nem számíthatott. Ivan Petrjak és Stopira koronavírustesztje is pozitív lett, kisebb sérülés miatt ugyancsak hiányzott a keretből a korábban Mezőkövesdről igazolt Budu Zivzivadze is. A vendégek megnyerték két előző bajnokijukat, így a jó sorozat folytatásában reménykedtek, igaz, a kispadon helyet foglaló hat mezőnyjátékos nem adott sok mozgásteret a fehérvári stábnak.

A kezdő sípszó után azonnal egymásnak estek a felek. A vendégek hosszú indításokkal kísérleteztek, a hazaiak a pozíciós játékot erőltették. Dino Besirovic végezhetett el kecsegtető helyzetből szabadrúgást, de 22 méterről az égbe lőtt. Aztán a kitörő Nagy Dánielt buktatták a tizenhatos előtt, ám ezért nem járt szabadrúgás. Többet és bátrabban támadott a Mezőkövesd, Szabics Imre játékosai szórványosan kísérleteztek, elsősorban a bal oldalon igyekeztek támadni, ahol Marcel Heister felfutásaival támogatta az akciókat. A kapuk egyik oldalon sem kerültek nagy veszélybe. Feltűnő volt, hogy a játékosok rengeteget csúszkáltak, és a gyeptéglák is csak úgy röpködtek ki a helyükről. Később Cseri Tamás lőhetett nyolc méterről, de próbálkozása fölé szállt.

Fél óra elteltével lanyhult az iram, ugyanakkor Sztefan Drazsics fordulásból leadott lövése jelezte, hogy a hazaiak továbbra is eltökélten hajtanak a győzelemért, és nemcsak igyekeztek, célba is értek: Nagy Dániel elvetődve, fordulásból jobbal nyolc méterről a kapu bal oldalába rúgta a labdát.

Ezzel nehéz helyzetbe került a Fehérvár, amely ebben az időszakban teljesen veszélytelennek bizonyult kapura. A félidő hajrájában a hazaiak egymás után négy szögletet is elvégezhettek, különösebb eredmény nélkül.

A második félidő hazai labdavesztésekkel kezdődött, de nem lett baj belőlük, mert a vendégek túlbonyolították a támadások befejezését. Drazsics viszont növelhette volna csapata előnyét, ám 12 méterről, ígéretes helyzetből a bal felső sarok fölé lőtt. Ez figyelmeztető jel volt a Fehérvár számára, amelynek játékából hiányzott az ötlet és a tervszerűség. A támadások érdekében nagy erőket mozgósítottak a Fejér megyeiek, de mintha elsiették volna az akciókat, és ezek a tizenhatos előtt rendre elhaltak.

A Mezőkövesd mélyen és zártan védekezett, ezzel magára húzta ellenfelét, védelme azonban határozottan és szervezetten rombolt, ám a 70. percben elég volt egy kihagyás, és Nikolics Nemanja egyenlített.

Húsz perc volt hátra, és kérdéses volt, melyik fél mozgósítja jobban erőtartalékait. Fokozódott a küzdelem hevessége, láthatóan mindkét fél győzelemre tört. Kilenc perccel a lefújás előtt fordult a kocka, ugyanis Marcel Heister lapos, húszméteres lövése után a labda utat talált a bal alsó sarokba. A vendégek már zsebükben érezhették mindhárom bajnoki pontot, ám a hosszabbítás utolsó pillanataiban a csereként beálló Marin Jurina közelről, fejjel kiegyenlített.

A Fehérvár így nem tudta folytatni győzelmi sorozatát, a Mezőkövesd azonban nagyon fontos ponthoz jutott hozzá. 2–2

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 5 4 1 9–5 +4 12
2. Paksi FC 6 3 1 2 17–13 +4 10
3. Ferencvárosi TC 4 3 1 10–5 +5 9
4. Puskás Akadémia 4 3 1 7–8 –1 9
5. Mol Fehérvár 5 2 3 8–6 +2 9
6. Debreceni VSC 6 2 2 2 17–12 +5 8
7. Mezőkövesd 6 2 2 2 9–12 –3 8
8. MTK Budapest 6 2 1 3 8–9 –1 7
9. Budapest Honvéd 6 2 1 3 8–9 –1 7
10. Zalaegerszegi TE 5 1 1 3 7–11 –4 4
11. Gyirmót FC Győr 6 3 3 3–10 –7 3
12. Újpest FC 5 2 3 6–9 –3 2
NB I, 2021–2022, 6. FORDULÓ
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Szeptember 10., péntek
Debreceni VSC–Gyirmót FC Győr 5–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Andó-Szabó Sándor
3089
Szeptember 11., szombat
Budapest Honvéd–Ferencváros 0–1
Budapest, Bozsik Aréna
Karakó Ferenc
4046
Paks–MTK Budapest 3–2
Paks, Paksi FC StadionBerke Balázs1175
Mezőkövesd–Mol Fehérvár 2–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Bognár Tamás800
Szeptember 12., vasárnap
17.30 Puskás Akadémia–Kisvárda (Tv: M4 Sport)
Felcsút, Pancho Aréna
Farkas Ádám
Szeptember 13., hétfő
20.00: Újpest FC–Zalaegerszegi TE (Tv: M4 Sport) Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik