NB I: Kruscsics büszke, Csercseszov visszakapta a megbeszélteket

Vágólapra másolva!
2022.01.31. 13:03
null
Kruscsics (balra) és Csercseszov első fővárosi derbijük előtt (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 18. fordulójában három mérkőzést rendeztek vasárnap, lássuk, hogyan értékelték a találkozókat a szakvezetők a lefújás után!

ÚJPEST–FERENCVÁROS 0–1

Milos KRUSCSICS, az Újpest vezetőedzője

– Hogyan értékelné első újpesti mérkőzését?
– Kikaptunk, de büszke vagyok a csapatra, a játékosokra. Az első félidőben egyértelműen kiderült, mekkora különbség van a két csapat között, a Ferencvárosnak több nagy lehetősége is akadt és a kapusunk bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányba. Időnként szerencsével úsztunk meg egy-egy helyzetet, ezért is kellett már a szünet előtt cserélnünk, és ezt követően már sokkal stabilabb volt a játékunk.

– Kívülről úgy tűnt a második félidőben már egy másik Újpest jött ki a pályára.
– Átbeszéltük a problémákat, sokkal többet birtokoltuk a labdát, még azt is mondhatom, hogy ekkor már mi voltunk a jobbak, de még hiányzott a csapatunkból az a minőség, amely ahhoz kellett volna, hogy a kidolgozott helyzetekből gólt szerezzünk. Lendületesen játszottunk, a mérkőzés ezen szakaszával kimondottan elégedett lehettem.

– Mégis ekkor kapták a gólt.
– A futball ilyen, nagyon erős volt az ellenfelünk. Szerintem jól védekezett a csapat, a srácok megfelelően küzdöttek, hajtottak, egyetlen rossz szót sem szólhatok, és talán az eredmény nem ezt mutatja, én mégis azt mondom, hogy jó úton indultunk el.

Sztanyiszlav CSERCSESZOV, a Ferencváros vezetőedzője

– Győzelem a rangadón!
– Természetesen ez volt a célunk. Egy ilyen ütközetet megnyerni mindig fontos, de különösen az, néhány nappal egy vereséget követően. Sok helyzetünk volt, de fontos tanulság, ha ezekből nem tudunk gól szerezni, a saját helyzetünket nehezítjük meg.

– Mi történt a felcsúti vereséget követően?
– Alaposan elemeztük a történeteket, és amennyire lehetett, próbáltuk kizárni ebből az érzelmeket. Ezen a mérkőzésen már azt kaptuk vissza a játékosoktól, amit előzetesen megbeszéltünk. A világ minden futballcsapata kikap olykor, a kérdés az, miként tud a kudarcból kijönni, és most jól játszott a csapat.

– Feltűnő volt Tokmac Nguen új szerepköre.
– Egyelőre még mindig ismerkedünk a csapattal, a játékosokkal, látnunk kell, ki, mire képes, és bizony lehet, hogy néhányan sokkal hasznosabbak olyan pozícióban, ahol eddig nem próbálták ki őket.

 

MEZŐKÖVESD–MTK 1–1

SUPKA Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője

– Ilyen meccsre számított?
– Győzni akartunk, s noha voltak lehetőségeink, a siker elmaradt, így nem lehetek teljes mértékben elégedett. De ha arra gondolok, milyen viszontagságos időszakon vagyunk túl, rengeteg problémával és gonddal, azt mondhatom, értékes pontot szereztünk. Talán ha valamivel jobban koncentrálunk a mérkőzés hajrájában, nyerhettünk volna.

– Az első félidőben uralták a pályát, aztán fordult a kocka, gondolt rá, hogy ebből baj is lehet?
– Nem, hiszen jól játszottunk, és egy rövidebb időszakot leszámítva mi kezdeményeztünk többet, irányítottuk a játékot. Amikor kellett, cseréltünk, a frissítés jól jött, az utolsó negyedórában az adódó helyzetek kihasználásával megszerezhettük volna a győzelmet.

– Összesen öt mezőnyjátékos ült a kispadon… Nem okozott ez zavart?
– Nem, mert mostanság úgyis csak ötöt lehet cserélni, mi pedig még ezt sem használtuk ki… Dicséretes, hogy a játékosok mindent megtettek, végig harcoltak, és ha Fortuna mellénk áll, most három pontnak örülhetnénk.

MÁRTON Gábor, az MTK vezetőedzője

– Aligha ilyen nyitányról álmodott…
– Kicsit csalódott vagyok, mert győzni akartunk. Helyzetünkben csak az idegenbeli sikernek, illetve az érte járó három pontnak van igazi értéke. Az első félidőben kicsit bátortalanok voltak a játékosaink, igaz, akkor is adódtak lehetőségeink.

– Mit kért a szünetben?
– Hogy ne idegeskedjenek, hanem futballozzanak nyugodtan, azt hozzák felszínre, amit a felkészülési időszakban többször is megmutattak. A fordulás után meg is változott a mérkőzés képe, sokkal többet támadtunk, voltak olyan helyzetek is, amelyekből gól születhetett volna.

– Milyen tanulságokat szűrt le a mérkőzésből?
– A nyitányon pontot szereztünk, ez adhat némi lendületet a folytatáshoz. Megérdemeltük volna a győzelmet is, mert szerintem a hazai gól előtt szabálytalanság történt, a játékvezetőnek meg kellett volna állítania a játékot. Igyekszünk a folytatásra még több erőt gyűjteni.

 

PUSKÁS AKADÉMIA–MOL FEHÉRVÁR FC 1–0

HORNYÁK Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője

– Négy nap alatt legyőzték a Ferencvárost és a Fehérvárt, ez jelentős fegyvertény.
– Köszönöm a csapatnak a hozzáállást. Négy nehéz napon vagyunk túl, két erős ellenfelet sikerült legyőznünk, mindenki a maximumot nyújtotta. Amit hiányolok, hogy a szélről érkező beadásokra nem volt középen érkező, aki góllal zárta volna az akciókat. A második félidő elején kicsit elfáradtunk, de erőre kaptunk, s megtartottuk egygólos előnyünket. Szeretném kiemelni még egyszer a csapat hozzáállását, fontos hat pontot szereztünk a héten.

– Ki lehet már mondani, hogy a bajnoki címre hajt a Puskás Akadémia?
– A tabella elején vagyunk, fontos, hogy folytassuk a jó szériát. Stabilan kell teljesítenünk a jövőben. A bajnokság vége felé lehet aktuális a téma, most nem foglalkozom vele, egyelőre a következő, Mezőkövesd elleni meccsre figyelünk.

– Mi a titka a csapat kiváló formájának?
– Egymást húzzák a fiúk a csapaton belül, nagy a konkurencia a kezdőbe kerülésért. Erősek vagyunk, s ha felépülnek a betegek és mindenkire számíthatok, még erősebbek leszünk.

SZABICS Imre, a Mol Fehérvár FC vezetőedzője

– Aligha ilyen tavaszi rajtról álmodott.
– Csalódottak vagyunk, hiszen jó eredménnyel akartuk kezdeni az évet, sajnos nem sikerült. Jól indítottuk a meccset, Dárdai Pálnak volt egy hatalmas helyzete, könnyen megszerezhettük volna a vezetést. Negyedóra után veszélyesebb volt már a Puskás Akadémia, ám a második félidőben változtattunk, s három gólszerzési lehetőségünk is volt. Összesen négy helyzetből egyet-kettőt ki kell használni, csak így lehet a rangadókat megnyerni.

– Hogyan értékeli a két új szerzemény, Peter Zulj és Bohdan Lednev teljesítményét?
– Mindkét játékos későn csatlakozott a csapathoz, ráadásul a felkészülésünk sem volt hosszú, nyilván jobb lett volna, ha többet készülnek velünk. Elégedett voltam velük, ám mind a ketten többet tudnak, amit be is bizonyítanak majd.

– A mérkőzés végén a Vidi-szurkolók kemény kritikát fogalmaztak meg a csapattal és önnel szemben. Hogy érintette?
– A szívük joga véleményt formálni, én a mérkőzéssel voltam elfoglalva, nem hallottam.

NB I, 2021–2022, 18. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Január 29., szombat
Paksi FC–ZTE FC 3–2
Paks, Paksi FC StadionAntal Péter
1212
Debreceni VSC–Kisvárda 0–0Debrecen,Nagyerdei StadionAndó-Szabó Sándor
2570
Budapest Honvéd–Gyirmót 0–1
Budapest,Bozsik ArénaFarkas Ádám
2000
Január 30., vasárnap
Puskás Akadémia–Mol Fehérvár1–0
Felcsút,Pancho ArénaVad II István
1520
Mezőkövesd–MTK Budapest1–1Mezőkövesd,Városi StadionBogár Gergő600
Újpest FC–Ferencvárosi TC 0–1
Budapest,Szusza Ferenc StadionBerke Balázs5523

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 18 12 2 4 33–13 +20 38
2. Puskás Akadémia 18 11 4 3 27–18 +9 37
3. Kisvárda 18 10 5 3 31–17 +14 35
4. Mol Fehérvár 18 8 5 5 23–19 +4 29
5. Paksi FC 18 7 3 8 45–38 +7 24
6. Mezőkövesd 18 6 5 7 20–28 –8 23
7. Zalaegerszegi TE 18 6 5 7 27–36 –9 23
8. Budapest Honvéd 18 6 2 10 30–33 –3 20
9. Debreceni VSC 18 4 7 7 30–29 +1 19
10. Újpest FC 18 4 5 9 24–31 –7 17
11. Gyirmót FC Győr 18 4 5 9 18–28 –10 17
12. MTK Budapest18441014–32–1816
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik