NB I: Jó lenne már, ha a mi javunkra vennének valamit észre – Horváth a VAR-ról

Vágólapra másolva!
2022.01.30. 11:33
null
Farkas Ádám játékvezető videózás után ítélt tizenegyest a Gyirmót javára a Honvéd ellen (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 18. fordulójában három mérkőzést rendeztek szombaton, lássuk, hogyan értékelték a találkozókat a szakvezetők a lefújás után!

BUDAPEST HONVÉD–GYIRMÓT FC GYŐR 0–1

HORVÁTH Ferenc, a Budapest Honvéd vezetőedzője

– Aligha így képzelte a tavaszi rajtot…     
– Nagyon nehéz bármit is mondani egy ilyen meccs után. Nem játszottunk jól, lassúak voltunk, pontatlanok voltak a passzaink, nem volt dinamika a játékunkban. Nagyon sok hiba kijött, aminek nem kellett volna. A cserék sem tudtak hozzátenni sokat a játékunkhoz.

– Nagyon görcsösnek tűnt a csapat. Mi lehetett ennek az oka? 
– Inkább azt láttam, hogy egyszerűen nem merik azt megcsinálni a játékosaim, amiket edzésen bátran megtesznek. Senki nem mert kockáztatni, többen is nagyon bizonytalanok voltak. Hiányzott a támadójátékunkból a futball sava-borsa. Ma nem kaptam meg a játékosaimtól, amit kértem tőlük.

– Eddig sem volt nagy barátja a videobírónak. Gyanítjuk, nem most kedvelte meg…    
– Vissza kell még néznem az esetet, nem tudom pontosan, mi történt, de ha tizenegyes volt, akkor tizenegyes volt. De egyszer jó lenne már, ha a mi javunkra vennének valamit észre a videofelvételek alapján.

CSERTŐI Aurél, a Gyirmót FC Győr vezetőedzője

– Ennél jobban nem is kezdhették volna a tavaszi szezont.     
– Nem kezdtük jól a mérkőzést, az első félidőben a támadásainkat nem tudtuk végigvinni. A második félidőben már sokkal többet mutattunk, úgy érzem, a győzelmet teljesen megérdemelte a csapat. Nagyon fegyelmezetten játszottak a fiúk, jobbak voltunk a Honvédnál.

– Minek köszönhető, hogy a második félidőre több játékos egyéni teljesítménye is sokat javult?     
– Ehhez hozzátartozik, hogy több teret adott nekünk a Honvéd, jobban fellazult hátul, így könnyebb volt játszanunk. De az is igaz, hogy javult a passzjátékunk és többet is szereltünk.

– A sok megbetegedés miatt erőnlétileg mikor érheti utol magát a csapat?     
– Néhány játékosnál kiütköztek az erőnléti gondok, szerencsére ez ma nem volt döntő. Fizikailag nagy lemaradásunk van, legalább két hét kell még, mire visszanyerjünk a legjobb erőnlétünket. Nem lehetünk elégedetlenek, annak fényében, hogy több sebből is véreztünk, csúcsteljesítményt nyújtottunk. Ugyanakkor a játékunk nem volt a legjobb, nem bántam volna, ha a ziccereink közül valamelyiket be tudtuk volna lőni a végén.

DEBRECENI VSC–KISVÁRDA 0–0
     
Joan CARRILLO , a DVSC vezetőedzője

– Elégedett az eredménnyel?
Nagyon kemény meccs volt. Az első félidő nagy taktikai csatát hozott, ebben a periódusban a Kisvárda megnyerte a párharcokat, ezért fölénybe került. A második játékrészben feljöttünk, de sajnos nem volt folyamatos a támadójátékunk, így elégedett lehetek a pontszerzéssel.

– Hogy értékeli Hrabina Alex teljesítményét?
– Örülök neki, hogy kiválóan védett, mint ahogy a kényszerből balhátvédet játszó Charleston Silva játékával is elégedett vagyok. Visszatérve Alexre, akkor sem nehezteltünk volna rá, ha hibázik, de szerencsére nem történt meg.

– A védelem hosszú ideje jól áll a lábán, ezúttal sem kaptak gólt.
– Ez nagyon fontos, persze elégedett is vagyok a védelmünkkel. Ezúttal is szervezettek voltunk, viszontláttam, amit az edzéseken gyakoroltunk. Azon dolgozunk, hogy a támadójátékunk is javuljon.

 RÉVÉSZ Attila, a Kisvárda sportigazgatója

– Ilyen meccsre számított?
– Mindkét csapat óvatosan kezdett, tizenöt-húsz percig tapogatózó volt a játék, illetve nehéz volt a talaj, ezért a keresztlabdáink nem ültek. Az első félidő második felében kezdeményezőbbek lettünk, a szünet előtt beszorítottuk a hazaiakat.

– A legnagyobb helyzetüket a második félidőben hagyták ki.
– A szünet után kiegyenlítettebb volt a játék, de ekkor is megvoltak a lehetőségeink, ezek közül Jasir Asanié volt a legnagyobb. Úgy érzem tehát, hogy közelebb álltunk a győzelemhez, bár a hosszabbításban a Debrecennek is volt egy ígéretes lehetősége.

– Mennyire furcsa, hogy a szurkolók már a bajnoki címről álmodoznak?
– Nem nyomasztó számunkra, inkább a befektetett munkánknak szóló dicséretnek érezzük. Tudatosan lépünk napról napra előre. Minden cselekedetünket az előrelépés szándéka vezérli.

PAKSI FC–ZTE FC 3–2

BOGNÁR György, a Paksi FC vezetőedzője a meccs utáni sajtótájékoztatón

A várakozásomtól elmaradt a színvonal, mert három olyan középpályással kezdtük a mérkőzést, akinek elsősorban a labdaszerzés volt a feladata, hogy minél feljebb tartsuk a labdát a kapunktól, de ezt nem sikerült megoldanunk. A szünetben másik megoldáson gondolkodtam, de az sem működött sokáig. Összességében a győzelem ellenére sem vagyok maradéktalanul elégedett. A mezőnyben a Zalaegerszeg egyenrangú ellenfél volt ugyan, de a helyzetek számát tekintve mi játszottunk jobban, és a győzelmünk megérdemelt, de lehetett volna pontosabb is a játékunk. Vas Gábor fiatal, tehetséges játékos, de nem jobb oldali hátvéd, inkább belső középpályás, sajnos Lorentz Márton és Lenzsér Bence is sérült, ezért kényszerből játszott a védelem jobb oldalán, és a kelleténél kevesebb segítséget kapott a belső védőktől.

WALTNER Róbert, a ZTE FC vezetőedzője

– A vereség ellenére elégedett lehet csapata játékával…
– Az is lehetnék, de bosszantó a vereség, mert jól játszottunk, és idegenben szereztünk két gólt. Sajnos többször is hibáztunk, elsősorban a védelemben, és ez nagy előny volt a hazaiaknak.

– A védelmi hibák jobban bosszantják, mint a vereség?
– Egyértelműen, mert szabadrúgásból és szöglet után kaptunk gólt. Ha esetleg az ellenfél szép vagy távoli lövéssel szerez gólt, azt elfogadom, de így baromi bosszantó az egész mérkőzést tekintve. Ha ezek a taktikai hibák nincsenek, talán a győzelmet is megszerezhettük volna.

– Mi hiányzott a győzelemhez?
– Talán, hogy ne kapjunk hármat, illetve hogy a taktikai utasításokat mindenki betartsa, különösen azokat a játékhelyzeteket, amelyekre készültünk a mérkőzés előtt. Ádám Martin vezeti a góllövőlistát, nagydarab erőcsatár, de az ötösön belülről ne fejeljen ennyire szabadon, és talán a kapus is kiléphetett volna, illetve a harmadik kapott gól előtt Bognár István éppen úgy passzolt, ahogyan az edzéseken felhívtam a játékosaim figyelmét, mégsem léptek ki rá. Ettől függetlenül a játékunk biztató a jövőre nézve.

NB I, 2021–2022, 18. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Január 29., szombat
Paksi FC–ZTE FC 3–2
Paks, Paksi FC StadionAntal Péter
1212
Debreceni VSC–Kisvárda 0–0Debrecen,Nagyerdei StadionAndó-Szabó Sándor
2570
Budapest Honvéd–Gyirmót 0–1
Budapest,Bozsik ArénaFarkas Ádám
2000
Január 30., vasárnap
13.00: Puskás Akadémia–Mol Fehérvár (Tv: M4 Sport)
Felcsút,Pancho ArénaVad II István
15.15: Mezőkövesd–MTK Budapest (Tv: M4 Sport+)
Mezőkövesd,Városi StadionBogár Gergő
20.00: Újpest FC–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport)
Budapest,Szusza Ferenc StadionBerke Balázs

 

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 17 11 2 4 32–13 +19 35
2. Kisvárda 18 10 5 3 31–17 +14 35
3. Puskás Akadémia 17 10 4 3 26–18 +8 34
4. Mol Fehérvár 17 8 5 4 23–18 +5 29
5. Paksi FC 18 7 3 8 45–38 +7 24
6. Zalaegerszegi TE 18 6 5 7 27–36 –9 23
7. Mezőkövesd 17 6 4 7 19–27 –8 22
8. Budapest Honvéd 18 6 2 10 30–33 –3 20
9. Debreceni VSC 18 4 7 7 30–29 +1 19
10. Újpest FC 17 4 5 8 24–30 –6 17
11. Gyirmót FC Győr 18 4 5 9 18–28 –10 17
12. MTK Budapest17431013–31–1815

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik