Cseri tizenegyest hibázott, megvan az újonc Kecskemét első győzelme!

BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.13. 17:45
Katona Bálint korai fejes góljával az újonc Kecskemét 1–0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet a labdarúgó NB I 3. fordulójában. A hátralévő időben a vendégek sokat támadtak, de még tizenegyesből sem tudtak betalálni.
Varga Bence nemcsak kivédte, hanem meg is fogta Cseri tizenegyesét! 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Kovács Péter)
Varga Bence nemcsak kivédte, hanem meg is fogta Cseri tizenegyesét! A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Kovács Péter)

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC 1–0 (Katona B. 13.)
Kecskemét, Széktói Stadion, 1719 néző. Vezette: Zierkelbach

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Első győzelmére készült mindkét csapat az új idényben, noha az újonc Kecskemét az eddigi két meccsen szerzett két pontjával sem lehetett elégedetlen. Azt már láthattuk a több mint egy félidőn át emberelőnyben játszó Vasas, illetve a Debrecen elleni mérkőzésen is, hogy remekül védekezik a Szabó István edzette KTE. A kecskeméti szakvezető a papírformának megfelelően ezúttal is ötvédős rendszerben küldte pályára a csapatát, és előzetesen azt lehetett várni, hogy a Mezőkövesd is öt védővel áll fel. Ám mivel az eddigi meccseken a KTE minden erejével a védekezésre koncentrált, Supka Attila úgy gondolhatta, felesleges öt játékost hátul tartania, így a 3–4–3-as hadrend mellett döntött.

A mérkőzés elején a vendégek birtokolták többet a labdát, ők próbáltak támadni, de mivel a kecskeméti védők a tizenhatos előtt nagyon leszűkítették a területet, járatniuk kellett a labdát, kicsalogatni a hazaiakat. Ez a labdajáratása a kövesdieknek azonban túl lassú volt, ritmusváltások nélküli, így pedig a helyzetkidolgozás eleve halálra volt ítélve. A Kecskemét mind bátrabban jött ki, megpróbálkozott néhány kontrával, Zeke Máriónak a bal szélre többször is sikerült kitenni a labdát, hogy középre ívelhesse. Ezek egyikéből sem lett ugyan igazi veszély, ám nagy védelmi hiba révén mégis vezetést szerzett a hazai csapat, Nagy Krisztián előre ívelésekor a belső védő, Bobál Dávid lehúzta a fejét, a kapus, Riccardo Piscitelli pedig borzalmasan jött ki, ezt a kommunikációs űrt kihasználva Katona Bálint az üresen maradó kapuba fejelt.

Katonát köszöntik a társak a gól után (Fotó: Kovács Péter)
Katonát köszöntik a társak a gól után (Fotó: Kovács Péter)

Tíz perccel később meg is duplázhatta volna a kecskeméti előnyt Uros Djuranovics, közeli lövését azonban védte a kövesdi kapus, a gyors ellentámadásból pedig tizenegyeshez jutott a Mezőkövesd. Az óriási lehetőséggel viszont nem éltek a vendégek, Cseri Tamás büntetőjét nagy bravúrral védte Varga Bence. A „talált” gól ellenére is megérdemelten vonult előnnyel a szünetre a lila-fehér csapat, mivel jól védekezett és sokkal sikeréhesebbnek is tűnt a Mezőkövesdnél, amelynek játékosai olykor egészen hajmeresztő megoldásokkal (mint Molnár Gábor csúnyán eladott labdája vagy Sztefan Drazsics borzalmas lövése) borzolták Supka Attila és a mintegy negyven vendégdrukker idegeit.

A második félidő rendkívül laposan indult, csendes mezőnyjáték folyt, még a szurkolók is némák voltak, egyik csapat sem rángatta az istrángot, ami a kecskemétiek részéről érthető volt, de a vereségre álló vendégektől meglepő – mi több, fásultnak és ötlettelennek tetszett a borsodi együttes. Feltűnően ez jellemezte azokat a játékosokat is, akik máskor húzóemberek szoktak lenni, úgyhogy több mint fél órával a vége előtt Molnár Gábort és Cseri Tamást is lehozta a pályáról Supka Attila.

Cserinek ezúttal szinte semmi sem jött össze (Fotó: Kovács Péter)
Cserinek ezúttal szinte semmi sem jött össze (Fotó: Kovács Péter)

Kicsit többet volt ugyan a labda a vendégeknél, de semmit sem tudtak kezdeni vele. Amikor pedig megindított egy kontrát a KTE, máris gólveszélyt teremtett, a csereként beálló Banó-Szabó Bence például a 69. és a 71. percben is betalálhatott volna, egyik helyzete nagyobb volt, mint a másik.

Az utolsó negyedórát meghajtotta a Mezőkövesd, és a 84. percben egyenlíthetett is volna, amikor Marin Jurina gyönyörű ollózó mozdulattal kapura lőtt, és Varga Bence nagy védése kellett ahhoz, hogy ne legyen belőle gól, ugyanakkor a hátul fellazuló Mezőkövesd ellen a Kecskemét is szerezhetett volna újabb gólt.

Ám a hazaiaknak az egy gólja is három pontot hozott a konyhára, így 2015. március 21. (1–0 a Pécsi MFC ellen) után, vagyis 2702 napot követően nyert újra NB I-es mérkőzést a Kecskemét, amely így továbbra is veretlen újoncként. 1–0

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 2 2 5–0 +5 6
2. Paksi FC 3 1 2 7–5 +2 5
2. Kisvárda 3 1 2 7–5 +2 5
4. Kecskeméti TE 3 1 2 2–1 +1 5
5. Puskás Akadémia 3 1 1 1 3–2 +1 4
6. Zalaegerszegi TE 2 1 1 2–1 +1 4
7. Mol Fehérvár 3 1 2 4–6 –2 3
8. Debreceni VSC 3 3 4–4 0 3
9. Vasas FC 3 3 3–3 0 3
10. Újpest FC 3 2 1 2–4 –2 2
11. Mezőkövesd 3 1 2 3–6 –3 1
12. Budapest Honvéd 3 1 2 3–8 –5 1
NB I, 2022–23, 3. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 12., péntek
DVSC–Vasas FC 1–1Nagyerdei Stadion
Bogár Gergő
5665
Augusztus 13., szombat
Kecskemét–Mezőkövesd 1–0Kecskemét, Széktói Stadion Zierkelbach Péter
1719
Újpest FC–ZTE FC 1–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Vad II István
3219
Augusztus 14., vasárnap
Kisvárda–Puskás Akadémia 1–1Kisvárda, Várkerti Stadion Pintér Csaba
2217
Ferencvárosi TC–Mol Fehérvár FC 4–0 Budapest, Groupama Aréna Berke Balázs
9795
Budapest Honvéd–Paksi FC 3–3Budapest, Bozsik Aréna
Karakó Ferenc1500

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik