Egy félidőt játszott emberelőnyben, a 93. percben egyenlített az Újpest

Vágólapra másolva!
2022.08.13. 20:00
Az Újpest hazai pályán 1–1-et játszott a Zalaegerszeggel a labdarúgó NB I 3. fordulójában.
Nagy csata, döntetlen (Fotó: Dömötör Csaba)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Nagy csata, döntetlen (Fotó: Dömötör Csaba) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

Újpest FC–ZTE FC 1–1 (Tallo 90+3., ill. Németh D. 32.)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3219 néző. Vezette: Vad II
Kiállítva: Gergényi (45+1., ZTE)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Volt kire emlékezni – gyászszünet előzte meg a két csapat újpesti mérkőzését. Lapunk is beszámolt arról, hogy ezen a héten a Szusza Ferenc Stadiontól néhány száz méterre kísérték utolsó útjára Törőcsik Andrást, Kardos József és a napokban Tóth József is elhunyt – fájó szívvel, könnyes szemmel emlékeztek legendáikra az újpestiek.

Talán a tisztelet miatt, mindenesetre a megszokottnál nagyobb tempóban kezdődött a mérkőzés. A házigazda három belső és két szélső védővel, de három támadóval kezdte a mérkőzést, igaz, Matia Ljujics a két éknél kissé hátrébb helyezkedett, és az első lövés is az ő nevéhez fűződött, ám Demjén Patrik látványos mozdulattal menteni tudott. Az egerszegi védelemben Kálnoki-Kis Dávid, a csapatkapitány előtt Bojan Szankovics szűrt – nekik nem volt ismeretlen a környezet, hiszen mindketten voltak korábban az Újpest játékosai. A fedezetsorban Tajti Mátyás feladata volt összeszedni a labdákat, az irányító sokszor egészen visszament a védőkhöz, hogy onnan indítsa el az akciókat. Úgy tűnt, az Újpest arra apellál, hogy némileg átadja a területet ellenfelének, hogy aztán gyors játékosai révén kontratámadásokkal okozzon veszélyt a vendégek kapuja előtt.

Bedobás az Újpest javára – jelezte a partjelző: a momentumra senki sem figyelt a stadionban, pedig ez volt az első alkalom, hogy a huszonhét esztendős Belicza Bence az első osztályban segíthette az oldalvonalon a mérkőzést vezető kollégáját. Azt is hozzá lehet tenni, hogy jó hangulatban zajlott a mérkőzés, hiszen a fehér pólóba öltözött újpesti szurkolók végig hangosan biztatták csapatukat, a túloldalon a vendégek hívei kevesebben voltak, de ők is hallatták a hangjukat, vagyis tényleg futballmeccsen érezhette magát, aki ott volt ezen az összecsapáson.

Fél óra telt el a bajnokiból, amikor a kispesti szurkolók örülhettek – kiderült, hogy nagyon ügyes játékosok kerülnek ki a klub akadémiájáról –, az eset szépséghibája, hogy a 18 esztendős Németh Dániel nem a Honvédban, hanem Zalaegerszegen játszik, és megérezte, hogy az újpesti védők egymásra várnak, s kihasználva a hazaiak tétovaságát, becsúszva a hálóba pöckölte a labdát. Felforrtak az indulatok, lökdösődés, füttyszó jellemezte a következő perceket, sőt, Gergényi Bence két sárga lapot is begyűjtött a szünet előtt, így emberelőnybe került az Újpest. A ZTE védője két kézzel visszahúzta ellenfelét, ez a világon mindenhol egyértelműen sárga lap, és nehezen hihető, hogy elfelejtette volna, hogy néhány perccel korábban már kapott egyet, és garantáltan kiállítják, ha szabálytalankodik – mégis megrángatta riválisa mezét… A második félidőt pedig ez határozta meg: mihez kezd a létszámfölénnyel az Újpest?

Ahogy arra számítani lehetett, a szünet után szinte folyamatosan a zalaegerszegi térfélen zajlott a játék. A vendégek zártabb hadrendben sorakoztak fel a tizenhatosuk előterében, Kálnoki-Kis Dávid irányította a védekezést, csereként Huszti András érkezett és foglalta el Gergényi Bence helyét. Csongvai Áron fejjel gyorsan egyenlíthetett volna, aztán Jack Lahne ígéretes gólhelyzetet puskázott el, majd Matija Ljujics életerős lövését ütötte oldalra Demjén Patrik.

Ment előre becsülettel az Újpest, a lila-fehérben játszók próbálkoztak jobbról, beadtak balról, lőttek középről, de a ZTE stabilan állt a lábán, de ellentámadásokra semmilyen energiája sem maradt. Mind a két edző cserélt, Junior Tallo beküldésével tovább akarta fokozni a nyomást a ZTE védelmén a hazai együttes, és ez a döntés nyerőnek bizonyult, mert a támadó néhány másodperccel a lefújás előtt egyenlíteni tudott.

Hősiesen küzdött a ZTE FC, és bár egészen közel került az újabb idegenbeli győzelemhez, ezúttal meg kellett elégednie a döntetlennel. 1–1

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

(Fotó: Dömötör Csaba)
(Fotó: Dömötör Csaba)

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 2 2 5–0 +5 6
2. Paksi FC 3 1 2 7–5 +2 5
2. Kisvárda 3 1 2 7–5 +2 5
4. Kecskeméti TE 3 1 2 2–1 +1 5
5. Puskás Akadémia 3 1 1 1 3–2 +1 4
6. Zalaegerszegi TE 2 1 1 2–1 +1 4
7. Mol Fehérvár 3 1 2 4–6 –2 3
8. Debreceni VSC 3 3 4–4 0 3
9. Vasas FC 3 3 3–3 0 3
10. Újpest FC 3 2 1 2–4 –2 2
11. Mezőkövesd 3 1 2 3–6 –3 1
12. Budapest Honvéd 3 1 2 3–8 –5 1
NB I, 2022–23, 3. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 12., péntek
DVSC–Vasas FC 1–1Nagyerdei Stadion
Bogár Gergő
5665
Augusztus 13., szombat
Kecskemét–Mezőkövesd 1–0Kecskemét, Széktói Stadion Zierkelbach Péter
1719
Újpest FC–ZTE FC 1–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Vad II István
3219
Augusztus 14., vasárnap
Kisvárda–Puskás Akadémia 1–1Kisvárda, Várkerti Stadion Pintér Csaba
2217
Ferencvárosi TC–Mol Fehérvár FC 4–0 Budapest, Groupama Aréna Berke Balázs
9795
Budapest Honvéd–Paksi FC 3–3Budapest, Bozsik Aréna
Karakó Ferenc1500

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik