SOMOGYI ZSOLT, HATÁR DÁVID (KÖZVETÍTÉS) 2017.08.05 17:50 Frissítve: 2017.08.17 15:18

Megvan az első NB I-es siker – a Balmazújváros kiütötte a DVTK-t

A labdarúgó NB I 4. fordulójának nyitó mérkőzésén az újonc Balmazújváros 4–0-ra kiütötte a listavezető Diósgyőri VTK-t, így megszerezte története első élvonalbeli győzelmét.

Rus Adrián (jobbra) és a diósgyőri Szarka Ákos párharca (Fotó: Dömötör Csaba)

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Balmazújváros–Diósgyőri VTK 4–0 (Haris 40., Andrics 61., Rácz F. 85., 92)
Balmazújváros, Városi Stadion. Vezette: Pintér Cs.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Ivószünet.

Az előírások szerint az első félidő közepén rendelte el a játékvezető – de az sem lett volna túlzás, ha ötpercenként megáll a játék a folyadékpótlás érdekében.

 
Menetrend –  NB I-es adatbank
Időpontok, NB I-es tv-műsor
A legfrissebb magyar vonatkozású átigazolási hírekről itt olvashat!
Az NB I-es csapatok összes átigazolását itt találja meg!
Tekintse át az NB I-es csapatok nyári felkészülési programját!

Tényleg érthetetlen, hogy ha már az MLSZ kötelezővé tette az élvonalbeli csapatok számára a villanyvilágítást, miért kell délután 36 fokos hőségben futballozni? Ezúttal minden kritikai észrevétel idézőjeles, mert az árnyékos lelátón ülni sem volt kellemes, nemhogy futkározni a rekkenő hőségben…

Akárhogy is: a Balmazújváros a második hazai élvonalbeli meccsén a listavezető Diósgyőrt fogadta, de az újonc egy pillanatig sem tűnt megilletődöttnek. Sőt azt is mondhatjuk, Horváth Ferenc (az előző szezont még a Diósgyőr kispadján kezdte) csapata kezdte jobban a meccset, a vendégek nem mutatkoztak igazán frissnek a találkozó első szakaszában. Pedig a DVTK ugyanabban a felállásban kezdett, mint egy héttel ezelőtt Sopronban a Haladás ellen: a 4–4–2-es hadrendben az úgynevezett rombusz alakú középpályás-sorral indult csatába a borsodi együttes. Ez azt jelentette, hogy a pálya közepén Tóth Barnabás inkább a védősorhoz, Busai Attila a támadókhoz helyezkedett közelebb. A két ék sem egymás mellett futballozott: Szarka Ákos volt legelöl középen, míg a görög Nikolaosz Joannidisz oldalirányban elmozogva próbálta befutni az üressé váló területet.

Mégis Vajda Sándor került először ziccerbe. Az első három fordulóban az NB II-ből felkerülő balmazújvárosiak középpályása kétszer a meccs legjobbja volt, és a harmadik meccsen Kispesten is sokat tett ezért a címért, góllal és gólpasszal járult hozzá a bajnok Honvéd otthonában elért 2–2-es döntetlenhez. Most azonban nagyot hibázott. A gyorsan végigvezetett kontra végén teljesen egyedül maradt, de elkapkodta a lehetőséget. Nem sokkal később Nemanja Andrics cselezte be magát három védőn keresztül a tizenhatoson belülre, de ebből sem lett gól, ám e két jelenet elég volt ahhoz, hogy felébredjenek a miskolciak. A görög légiós vezetést szerezhetett volna, aztán Szarka Ákos fejelt a kapu fölé, majd Óvári Zsolt lépett ki a balösszekötő helyén, de gyengén lőtt – három kecsegtető helyzettel végződő támadás jelezte, hogy a vendégek is elkezdtek futballozni. Az iram egyáltalán nem volt rossz – és ezt azért érdemes ezúttal hangsúlyozni, mert ebben a melegben lassabb tempót is tolerálták volna a nézők…

A félidő végén Vajda Sándor ismét rosszul találta el a labdát, de ezen akkor nem bosszankodtak a hazaiak, a hozzá visszapattanó labdát ugyanis Haris Attila elé tolta, aki megszerezte a vezetést a házigazdának.

Akárcsak egy héttel ezelőtt Sopronban, ezúttal is kettőt cserélt Bódog Tamás, akkor bejött a dupla váltás, ritmust tudott váltani a DVTK – most hátrányban különösen szüksége lett volna erre. Az egyenlítéshez egészen közel került a vendégcsapat: Szarka Ákos három méterről, senkitől sem zavartatva nem találta el rendesen fejjel a labdát, pedig ennél nagyobb helyzetet nem kívánhatott volna magának. Ha pedig hozzávesszük, hogy ő éppen a fejjátéka miatt tagja a csapatnak, még inkább bosszankodhattak a diósgyőriek. A csatár hibája súlyosnak bizonyult: a fegyelmezetten védekező Balmazújváros a kinyíló DVTK-védelem tagjai között egyre-másra vezethette a lendületes kontrákat, és szinte mindegyik akciója gólveszélyes volt. Előbb egyetlen támadás alatt Andrics és Kovács Ádám is gólt lőhetett volna, aztán a grúz Bacsana Arabuli lépett ki, de eltévesztette a sarkot, néhány pillanattal később Kovács Ádám nyugodtan megnézhette, három társa közül ki van a legjobb helyzetben, és ő Andricsot választotta, aki megduplázta a hazaiak előnyét.

A főlelátón helyet foglaló balmazújvárosiak körében innentől kezdve fesztiválhangulat uralkodott, a helyiek nagyon élvezték a mérkőzést – nem is csoda, hiszen a balmazújvárosi csapat története első élvonalbeli győzelmét szerezte meg, amelyet a csereként beálló Rácz Ferenc duplája kiütésessé tett.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

AZ ÁLLÁS 
  1. Budapest Honvéd 4 2 2 8–4 +4  8
  2. Diósgyőri VTK 4 2 1 1 7–6 +1  7
  3. Vasas FC 3 2 1 3–2 +1  6
  4. Mezőkövesd Zsóry FC 3 2 1 5–8 –3  6
  5. Ferencvárosi TC 3 1 2 8–3 +5  5
  6. Balmazújváros 4 1 2 1 7–4 +3  5
  7. Videoton FC 3 1 2 6–4 +2  5
  8. Paksi FC 4 1 2 1 7–6 +1  5
  9. Szombathelyi Haladás 4 1 3 1–7 –6  3
10. Újpest FC 3 3 6–6 0 3
11. Debreceni VSC 3 1 2 2–4 –2  1
12. Puskás Akadémia FC 4 1 3 2–8 –6  1

NB I, 2017–2018, 4. FORDULÓ
AUGUSZTUS 5., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Balmazújváros–DVTK 4–0
Balmazújváros, Városi Stadion Pintér Csaba
Paks–Haladás 2–0 Paks, Városi Stadion Vad II István
Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 0–2Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
AUGUSZTUS 6., VASÁRNAP
  
18.00: DVSC–Ferencváros (Tv: M4 Sport) Debrecen, Nagyerdei Stadion  Szabó Zsolt
20.00: Mezőkövesd–VideotonMezőkövesd, Városi Stadion Andó-Szabó Sándor
20.00: Újpest–VasasBudapest, Szusza Stadion (zárt kapuk mögött)
 Solymosi Péter
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.