A Paks mindössze öt perc alatt elintézte a Haladást

Vágólapra másolva!
2017.08.05. 19:48
null
Szabó Jánosnak itt már nem volt nehéz dolga (Fotó: Makovics Kornél)<br />
Gól nélküli első félidőt követően a második játékrészben öt perc alatt két gólt szerezve eldöntötte a három pont sorsát a Paks a Haladás ellen, a labdarúgó NB I 4. fordulójában. A hazaiak már a mérkőzés elején elvesztették a megsérülő Szakály Dénest, azonban kis megilletődést követően átvették az irányítást, és megérdemelten nyertek.

 

Negyedórával a kezdés előtt a locsolóberendezés teljes erővel pumpálta a vizet a gyepszőnyegre. Pakson este nyolc órakor is 32 fokot mutatott a hőmérő, a felsorakozó játékosok aligha bánták volna, ha a spriccelő vizet nem zárják el a kezdőrúgás előtt.

A hideg zuhany a paksiakat így sem kerülte el: a 2. percben Szakály Dénes első labdaérintését – s egy fejest – követően balszerencsésen ért földet, s fájdalmai miatt sírva kísérték az öltözőbe, majd mentő vitte a helyi kórházba.

Az első félidő miatt később nekünk is lefelé konyult a szánk…

A lényeget röviden, tömören össze lehet foglalni: a paksi Bartha László félfordulatos ollózásán és a szombathelyi Myke Bouard Ramos kapufáján kívül nem akadt helyzet. Rengeteg volt a pontatlanság, a felesleges hátrapassz, pedig a pályára nem foghatták a futballisták, az elmúlt idényben még sokat szidták a gyepszőnyeget, most az ellenfél edzője, Mészöly Géza is elismerően beszélt a talajról.

Semmi kétség, a rossz rajtot vevő két együttestől sokkal több kockázatot vártunk volna, a forduló előtt a Paksnak kettő, a Haladásnak három pontja volt, márpedig ilyenkor fennáll a veszélye, ha egy-két eredménytelen mérkőzés még becsúszik, olyan negatív spirálba kerülhet egy együttes, amelyből csak vért izzadva lehet kikecmeregni. S bár három forduló telt el a bajnokságból, megdöbbentő volt hallgatni, hogy a lelátón máris számolgattak a hazai drukkerek.

Kétségtelen, jövő héten a Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzés következik, majd a legutóbbi bajnokság dobogós csapatai közül kettő, a Vasas és a Bp. Honvéd elleni találkozó. Michael Oenning, az angyalföldi együttes mestere vette is a fáradtságot, és felült a paksi lelátóra.

A hazaiak a fordulást követően felpörgették a játékot, és öt perc alatt eldöntötték a bajnokit. Előbb Szabó János pöccintett a kapuba – örömében a labdát a meze alá dugva integetett a lelátón üldögélő állapotos párjának –, majd Bartha László passzolt az üresen maradt kapuba. A Haladás játéka ellenben semmit sem változott, a vasi együttes továbbra is vérszegényen futballozott.

Ha negatív spirált emlegettünk korábban, ez a veszély egyre inkább a szombathelyieket fenyegeti, a Hali legutóbbi nyolc mérkőzésén (az elmúlt bajnokság utolsó négy és a mostani első négy fordulójában) mindössze négy pontot gyűjtött – finoman fogalmazva is gyatra teljesítmény. Mélyülhetnek Mészöly Géza ráncai, az eredmények nem jönnek, az önbizalom ellenben egyre inkább elszáll.

A vendégek szakmai stábja cserékkel próbálta felrázni az együttest, a hajrában akadt is egy-két lehetőség, de ekkor már késő volt hajtani, a hazaiak nyugodtan őrizték az eredményt, a négy védő elé másik négy-öt futballista zárkózott vissza a tizenhatos előterébe, elzárva az utat a kapu irányába.

Megszerezte tehát szezonbeli első győzelmét a Paks, a lefújást követően Csertői Aurél nem véletlenül bokszolt nagyot örömében a levegőbe.

FÁJDALMAK UTÁN OPERÁCIÓ
Nem akármilyen kálvárián lehet hamarosan túl Haraszti Zsolt. A paksiak középpályása az elmúlt bajnokságban, még a szeptemberi (!), azaz lassan egy évvel ezelőtti Mezőkövesd ellen 3–1-re megnyert találkozón sérült meg. A lábfeje azóta hol jobban, hol kevésbé fáj, próbálták pihentetéssel helyrehozni, ám kiderült, az operáció nem kerülhető el. Haraszti Zsolt bütykét muszáj megműteni…

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Paks–Haladás 2–0 (Szabó J. 57., Bartha L. 62.)
Paks, Városi Stadion, 1073 néző. Vezette: Vad II István

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Budapest Honvéd 4 2 2 8–4 +4 8
2. Diósgyőri VTK 4 2 1 1 7–6 +1 7
3. Vasas FC 3 2 1 3–2 +1 6
4. Mezőkövesd Zsóry FC 3 2 1 5–8 –3 6
5. Ferencvárosi TC 3 1 2 8–3 +5 5
6. Balmazújváros 4 1 2 1 7–4 +3 5
7. Videoton FC 3 1 2 6–4 +2 5
8. Paksi FC 4 1 2 1 7–6 +1 5
9. Szombathelyi Haladás 4 1 3 1–7 –6 3
10. Újpest FC 3 3 6–6 0 3
11. Debreceni VSC 3 1 2 2–4 –2 1
12. Puskás Akadémia FC 4 1 3 2–8 –6 1
NB I, 2017–2018, 4. FORDULÓ
AUGUSZTUS 5., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Balmazújváros–DVTK 4–0
Balmazújváros, Városi StadionPintér Csaba
Paks–Haladás 2–0 Paks, Városi StadionVad II István
Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 0–2Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
AUGUSZTUS 6., VASÁRNAP
18.00: DVSC–Ferencváros (Tv: M4 Sport) Debrecen, Nagyerdei Stadion Szabó Zsolt
20.00: Mezőkövesd–VideotonMezőkövesd, Városi Stadion Andó-Szabó Sándor
20.00: Újpest–VasasBudapest, Szusza Stadion (zárt kapuk mögött)
Solymosi Péter
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik