V. Á. 2022.01.12 16:24 Frissítve: 2022.01.12 22:11

Mol Fehérvár: osztrák válogatott középpályás érkezett – hivatalos

A 11-szeres osztrák válogatott Peter Zulj a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC-nél folytatja a pályafutását – írja a molfehervarfc.hu.

 

Peter Zulj Törökországból érkezik a fehérváriakhoz (Fotó: molfehervarfc.hu)
 
NB I: a Fehérvárt osztrák és spanyol játékossal hozták szóba – sajtóhír

A 28 éves középpályás tavaly nyáron igazolt a török Istanbul Basaksehirhez, ahonnan kölcsönbe érkezik a  Fehérvárhoz, melynek a nyáron opciós joga lesz a játékos megvásárlására.

Zulj korábban az osztrák válogatottnál és a Sturm Graznál is dolgozott együtt Szabics Imrével, a Mol Fehérvár vezetőedzőjével.

„Boldog vagyok, hogy egy ilyen remek klubhoz igazolhatok, már elsőre is nagyon tetszik a stadion, és látom, hogy a körülmények adottak a profi munkához. Gyorsan bizonyítani szeretném, hogy a Vidi erőssége leszek, de mivel számomra mindig a csapat a legfontosabb, az elsődleges célom, hogy eredményesek legyünk tavasszal. Szabics Imrét ismerem Ausztriából, és a csapattársak között is lesz ismerős arc, Makarenkóval az Anderlechtnél játszottunk együtt. A magyar bajnokság sem ismeretlen számomra, az erőviszonyokkal korábban is tisztában voltam és tudtam, hogy a Fehérvár nagy célokért küzdő klub” – nyilatkozta az aláírást követően Zulj.

A burgenlandi horvát felmenőkkel rendelkező labdarúgó 2017 és 2019 között szerepelt a Sturmban. Az osztrák nemzeti együttesben 2018-ban mutatkozott be és összesen 11-szer lépett pályára. Szabics Imre edzőként 2016 nyarától 2017 végéig dolgozott a grazi csapatnál, 2021 márciusáig pedig az osztrák válogatott szakmai stábjának tagja volt, azaz jól ismerheti Zuljt.

A korábban az Anderlechtben és a Göztepében is megforduló futballista tavaly nyáron a török Istanbul Basaksehirhez igazolt, amelynek színeiben a mostani idényben hét bajnoki meccsen játszott, összesen csupán 180 percet töltve a pályán. Zulj az osztrák Bundesligában 137 találkozón 27 gólt szerzett és 28 gólpasszt adott. 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: 
Kölcsönbe érkezők: Peter Zulj (osztrák, Istanbul Basaksehir– Törökország)
Kölcsönből visszatérők:
Evandro (brazil, Proleter – Szerbia), Géresi Krisztián (Puskás Akadémia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Horváth Barnabás
Kiszemeltek: Geor­gij Citaisvili
(FK Csornomorec Odessza – Ukrajna), Przemyslaw Wisniewski (Górnik Zabrze – Lengyelország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Halmai Ádám (budaörsi kölcsön után ZTE FC), Zsóri Dániel (ZTE FC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.