MK: a Budafok tovább írta saját kupatörténelmét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.05. 19:05
null
A Budafok tovább írta saját MK-történelmét (Fotó: Földi D. Attila)
A harmadosztályban viaskodó Budafok nagy bravúrt végrehajtva idegenben 2–0-ra legyőzte a másodosztályú Sopront a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így megfordította a párharcot, és 3–2-es összesítéssel továbbjutott a legjobb négy közé.

 

A harmadosztályú Budafok nehéz helyzetben várhatta a Sopron elleni párharc visszavágóját, hiszen az első mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett hazai pályán.

Prukner László gárdája ennek megfelelően mindent bevetve rohamozott, aminek korán meglett az eredménye – a 8. percben Kovács Dávid találatával megszerezték a vezetést a vendégek, sőt a 44. percben Csizmadia Csaba révén kétgólos előnybe kerültek!

A Sopron nem találta ellenfele védelmére az ellenszert, Supka Attila gárdája nem tudott gólt szerezni, aminek következtében nagy meglepetésre kiesett a Magyar Kupából – a harmadosztályú Budafok jutott be a legjobb négy közé!

A BMTE már azzal is klubtörténelmet írt, hogy a legjobb nyolc közé jutott az MK-ban, most az elődöntőbe jutással rátett még egy lapáttal.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Soproni VSE (NB II)–Budafoki MTE (NB III) 0–2 (0–2)
Sopron, 500 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor
SOPRON: Gelei V. – Nagy P., Fehér Z., Póti, Németh M. – Csordás – Kapacina, Deme (Eszlátyi, 56.) – Batizi-Pócsi (Garda, 83.), Erdélyi, Gyürki (Soós, 61.). Szakmai igazgató: Supka Attila
BUDAFOK: Abu – Margitics (Khiesz, 92.), Vaszicsku, Grúz, Vég – Kovács D., Csizmadia, Veszelinov, Vankó (Illés D., 80.) – Pölöskey P. (Ihrig-Farkas, 58.), Oláh L. Vezetőedző: Prukner László
Gólszerző: Kovács D. (0–1) a 8., Csizmadia (0–2) a 44. percben
Továbbjutott:
a Budafok, 3–2-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG

Supka Attila: – Saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Már hetek óta nem tudunk „felállni”. Olyan helyzetekből kapjuk a gólokat, amelyek elhárítására már az edzéseken felkészülünk. A korán kapott gól lendületet adott a Budafoknak, és sikerült a gödröt mélyebbre ásni. Ami a nézőtéren elhangzott a személyemre nézve, remélem, azok is meghallják és magukra veszik, akiknek ugyanakkora a felelőssége, mint nekem, és intézkednek. Velünk vagy nélkülünk, de sürgősen lépni kell.
Prukner László: – Történelmi siker a mai nap, gratulálok a srácoknak. Nagyot küzdöttünk, játékban jobbak voltunk. Szerencsénk volt, hogy hamar megszereztük a vezetést, és ez óriási lökést adott.

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
2017. március 28. (kedd)
Mezőkövesd–Szolnok (NB II) 3–1
2017. március 29. (szerda)
Budafok (NB III)–Sopron (NB II) 1–2
Ferencváros–DVTK 2–1
Újpest–Vasas 1–2

VISSZAVÁGÓK
2017. április 4. (kedd)
DVTK–Ferencváros 0–0
2017. április 5. (szerda)
Szolnok (NB II)–Mezőkövesd 3–4
Sopron (NB II)–Budafok (NB III) 0–2

KÉSŐBB
20.30 (Hidegkuti-stadion): Vasas–Újpest

Az elődöntő sorsolását pénteken tartják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik