MK: Ez jelentős siker, NB I-es csapatot ejtettünk ki! – Fülöp

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.12.04. 11:43
A Magyar Kupa 8. fordulójában az MTK hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Diósgyőrt hosszabbítás után. A mérkőzést követően az MTK-ból Fülöp Noel és Palincsár Martin, a DVTK-ból Bacsa Patrik értékelt.

„Nagyon örülünk, hogy továbbjutottunk és sikerült a hosszabbításban megnyernünk a mérkőzést. A második félidőben már kezdtünk föléjük nőni, a végén volt egy lesgólunk is. Nagyon kevesen múlt, hogy nem szereztünk gólt előbb, de a végére már jöttek a helyzetek – kicsit ki is kellett nyílniuk a gól után – és örülök, hogy nullára lehoztuk a meccset”– mondta Fülöp Noel.

Az MTK vezeti az NB II-t, s minden esélye megvan, hogy jövőre az élvonalban induljon. Fülöp szerint ez a meccs még nem volt megfelelő erőfelmérő az NB I-hez, ennek ellenére jelentős sikert aratott a fővárosi alakulat.

„Nehéz összehasonlítani egy bajnokit egy kupameccsel. A DVTK nem is ugyanazzal a kezdővel állt fel, mint a Fehérvár ellen, de ez mégiscsak jelentős siker, hiszen NB I-es csapatot ejtettünk ki” – tette hozzá az MTK védője.

A Diósgyőr támadója, Bacsa Patrik szerint ilyen játékkal borítékolható volt a vereség.

Nem játszottunk jól, nem sikerült megvalósítani azt, amit elképzeltünk. Keveset tettünk hozzá a játékhoz, hátul sokat hibáztunk, középen sok labdát adtunk el, elől pedig nem rúgtunk gólt – így borítékolható volt a vereség – nyilatkozta csalódottan Bacsa.

Az MTK fiatal tehetsége, Palincsár Martin is megszólalt a mérkőzés után. Elárulta, nehéz meccsre számított a Disógyőr ellen, valamint beszélt arról is, milyen érzés számára most sikereket elérni azok után, hogy tavaly a Monorral kiesett az NB II-ből.

Számoltunk azzal, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen NB I-es a Diósgyőr. Az első félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, viszont a szünet után nagyon jól jöttünk ki, sok helyzetet alakítottunk ki és föléjük nőttünk – mondta Palincsár.

Nagyon örülök, hogy most a tabella másik végén vagyok és győzelmi sorozatokat élek át. Úgy gondolom, hogy kellett a karrieremnek a sikertelenség – előbb-utóbb ez minden játékos pályafutásában eljön, nekem hamar jött el. Kíváncsi voltam, hogy reagálok rá, de egy percig sem adtam fel, mindig csináltam a dolgom és hittem abban, hogy ideérhetek az MTK-hoz – tette hozzá a 20 éves támadó középpályás.

MAGYAR KUPA
8. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 3. FORDULÓ), A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
MTK–DVTK 1–0 (0–0,0–0,1–0)– hosszabbítás után
Hidegkuti Nándor Stadion, 1882 néző. Vezette: Barna Gábor (Becséri Gergely, Kovács II Gábor)
MTK:Varga B. – Fülöp N., Varju, Nagy Zs., Deutsch – Kata, Mezei (Cseke B., 102.), Palincsár (Kanta J., 78.) – Katona M., Lencse (Simon A., 112.), Szatmári I. (Schön, 62.).Vezetőedző:Michael Boris
DVTK:Antal – Orosz D., Polgár, Tamás K., Vági (Orosz M., 106.), – Iszlai, Márkvárt (Haszani, 16.) – Korbély (Bacsa, 63.), Szabó B., Prosser (Zsolnai, 81.) – Ivanovszki.Vezetőedző:Feczkó Tamás
Gólszerző:Schön (99.)

A TOVÁBBI PROGRAM
DECEMBER 3., KEDD
Szeged-Csanád-GA (NB II)–Mol Fehérvár FC 0–1
DECEMBER 4., SZERDA
12.00:Monor (NB III)–Budapest Honvéd
12.00:
Ózdi Kohász (NB III)–Kaposvári Rákóczi
12.00:Pécsi MFC (NB III)–Kisvárda
12.00:Vác FC (NB II)–Újpest FC
12.00:Dorogi FC (NB II)–Debreceni VSC
12.00:Szarvasi FC 1905 (Békés megyei I.)–ZTE FC
12.00:Dabas-Gyón FC (NB III)–Puskás Akadémia
12.00:Mosonmagyaróvári TE (NB III)–Paksi FC
12.00:Lipót Pékség SE (NB III)–Gyirmót FC Győr (NB II)
12.00:III. Kerületi TVE (NB III)–Vasas FC (NB II)
18.00:ETO FC Győr (NB II)–Mezőkövesd
18.00:
Dunaújváros (NB III)–BFC Siófok (NB II)
18.00:Szombathelyi Haladás (NB II)–Budafoki MTE (NB II)
20.00:Békéscsaba (NB II)–Ferencváros(Tv:M4 Sport)
Vastag betűvel az élvonalbeli csapatokat jelöltük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik