MK: dráma és hosszabbítás Szegeden, a Fehérvár 11-est is rontott

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.12.03. 22:27
A labdarúgó Magyar Kupában a címvédő Mol Fehérvár hosszabbításban győzött az NB II-es Szeged-Csanád GA ellen, és a 16 közé jutott.
Túlórában győzte le a Mol Fehérvár a Szegedet (Fotó: Koncz György) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Túlórában győzte le a Mol Fehérvár a Szegedet (Fotó: Koncz György) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Az NB II-es Szeged szép számú nézőközönség előtt fogadta a Magyar Kupában a címvédő Mol Fehérvárt, és az első félidőben végig egyenrangú ellenfélnek bizonyult. Olyannyira, hogy két, kaput eltaláló lövése is volt – Kóródi Nándor előtt adódott a nagyobb helyzet, Kovács Dániel résen volt –, míg a vendégeknek csak egy, és nem tudtak olyan nyomást gyakorolni a hazai kapura, ahogy azt szurkolóik előzetesen várhatták.

Ráadásul még azt sem mondhatjuk, hogy különösebben tartalékos csapatot küldött volna pályára Joan Carrillo, mert – bár a kezdőcsapatból Kovács Dániel, Zsóri Dániel, Danilo Pantics és Adrian Rus sem nevezhető alapembernek – Elek Ákos, Juhász Roland, Pátkai Máté, Georgi Milanov vagy Ivan Petrjak személyében jó néhány rutinos válogatott labdarúgó is ott volt a pályán vendégcsapatban. Az első félidőben ötlettelenül futballozó vendégekről azt is el kell mondani, hogy két esetben is a kárukra tévedett Csonka Bence játékvezető, aki két túlzottan is kemény belépő után sem ítélt szabadrúgást a javukra.

A második félidő sem indult jól a Fehérvár számára, Milanov ugyanismegsérült, ami miatt le is kellett cserélni, Carrillo pedig rögtön kettős cserével próbált „belenyúlni” a meccsbe. A Milanovot váltó Kovács István és Loic Nego is lendületet hozott a vendégek játékába, de Zsóri a 69. percben kihagyta a Fehérvár addigi legnagyobb helyzetét, miután Kovács István kiugratásával egyedül vezethette a kapusra a labdát, de nem tudta ellőni mellette.

Ezután a Szeged erejéből ígéretes kontrákra is futotta, majd a 85. percben 11-eshez jutott a Fehérvár, amiért egy szögletnél Sergiu Moga a földre teremtette Futács Márkót, a hazaiak játékosa pedig második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott. Futács azonban nagyon gyengén lőtte a büntetőt, a balra vetődő Alekszics hárítani tudott.

Így jöhetett a hosszabbítás, amelyben egy ideig emberelőnyben sem találta a jól záró szegedi védelem ellenszerét a vendégcsapat. Egészen a 103. percig, amikor egy ápolás miatt rövid időre még egy fővel megfogyatkozott a hazai együttes, Kárász Krisztián pedig a saját kapujába fejelte Kovács István beadását. Ezzel 1–0-ra győzött, és továbbjutott a címvédő.

MAGYAR KUPA
8. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 3. FORDULÓ), A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
SZEGED-CSANÁD GA (NB II)
MOL FEHÉRVÁR 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)– hosszabbítás után
Szeged, Szent Gellért Fórum, 4500 néző. Vezette: Csonka Bence (Buzás Balázs, Vigh-Tarsonyi Gergő)
SZEGED-CSANÁD:
Alekszics – Kárász (Pongrácz, 105.), Tóth G. (Cigan, 65.), Moga, Deák, Mohl – Oláh, Zvara, Tóth M. – Gajdos (Andorka, 70.), Kóródi (Sóron, 74.). Vezetőedző: Joao Janeiro
FEHÉRVÁR: Kovács D. – Rus, Juhász R., Muszliu (Nego, 64.), Hangya – Pátkai, Elek Á. – Milanov (Kovács I., 63.), Pantics (Futács, 77.), Petrjak – Zsóri (Bamgboye, 95.). Vezetőedző: Joan Carrillo
Gólszerző: Kárász (103. – öngól)
Kiállítva: Moga (85.)

KORÁBBAN
MTK (NB II)–DVTK 1–0 (0–0, 0–0, 1–0) hosszabbítás után

TOVÁBBI PROGRAM
DECEMBER 4., SZERDA
12.00:Monor (NB III)–Budapest Honvéd
12.00:Ózdi Kohász (NB III)–Kaposvári Rákóczi
12.00:Pécsi MFC (NB III)–Kisvárda
12.00:Vác FC (NB II)–Újpest FC
12.00:Dorogi FC (NB II)–Debreceni VSC
12.00:Szarvasi FC 1905 (Békés megyei I.)–ZTE FC
12.00:Dabas-Gyón FC (NB III)–Puskás Akadémia
12.00:Mosonmagyaróvári TE (NB III)–Paksi FC
12.00:Lipót Pékség SE (NB III)–Gyirmót FC Győr (NB II)
12.00:III. Kerületi TVE (NB III)–Vasas FC (NB II)
18.00:ETO FC Győr (NB II)–Mezőkövesd
18.00:Dunaújváros (NB III)–BFC Siófok (NB II)
18.00:Szombathelyi Haladás (NB II)–Budafoki MTE (NB II)
20.00:Békéscsaba (NB II)–Ferencváros(Tv:M4 Sport)
Vastag betűvel az élvonalbeli csapatokat jelöltük.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik