MK: drámai Honvéd-továbbjutás; kettős sikerrel ment tovább a Kövesd és a PAFC

H. K./N-P. T.H. K./N-P. T.
Vágólapra másolva!
2020.02.19. 20:28
A Mezőkövesd 3–1-re nyert Kaposváron a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének a visszavágóján, így kettős győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe. A Puskás Akadémia is ott van a legjobb nyolc között, miután hazai pályán is 3–0-s sikert aratott a Békéscsaba ellen, így összesítésben 6–0-val ment tovább. Nem hibázott az MTK Budapest sem, amely a harmadosztályú Dunaújvárost búcsúztatta 5–0-s összesítéssel. A Haladás közel állt ahhoz, hogy meglepje a Budapest Honvédot – a kispestiek hosszabbítás után 2–1-re kikaptak Szombathelyen, de 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal mégis továbbmentek.
A Haladás legyőzte a Budapest Honvédot, de a kispestiek jutottak tovább (Fotó: Unger Tamás) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A Haladás legyőzte a Budapest Honvédot, de a kispestiek jutottak tovább (Fotó: Unger Tamás) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

HALADÁS–BUDAPEST HONVÉD

A Budapest Honvédban először volt kezdő a néhány napja szerződtetett Ugrai Roland. Az első lehetőségre a 16. percig kellett várni, ekkor Tonci Kukoc szöglete után Ugrai csúsztatott, de Gyurján Márton bravúrral szögletre tolta a labdát.

A 31. percben hátrányba került az addig fölényben játszó Honvéd, Jancsó András fordult le Kamberről és 10 méterről laposan lőtt a jobb sarokba. A kispestieket megzavarta a kapott gól, nem sokkal később ismét Jancsó lőhetett, de Tujvel fogta a labdát.

A második játékrészben is Ugrai előtt adódott az első helyzet, az 55. percben a támadó 18 méterről lőtt laposan néhány centivel a bal sarok mellé. Az 59. percben nagyon közel állít az egyenlítéshez a Honvéd: Kukoc beadását Ugrai fejelte rá pár méterről, Gyurján pedig éppen George-hoz ütötte ki a labdát, aki szintén közelről a kapu fölé bólintott.

A 81. percben Rácz Barnabás majdnem eldöntötte a párharcot, szépen szlalomozott a védők között, aztán a hosszú alsót vette célba, ám próbálkozása ha nem is sokkal, de elkerülte a kaput.

Mivel a rendes játékidő 1–0-val végződött, hosszabbítás következett, melynek harmadik percében Tóth Barna a felezővonalnál kapott labdát, cipelte a kapu felé, senki nem támadta meg igazán, Tujvel pedig kicsit kint állt, Tóth pedig ezt kihasználva 20 méterről óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe (2–0).

Tóth Barna egyébként 2017-ben még a Honvéd B-csapatában játszott.

A kispestiek nem adták fel, s mint kiderült, maradt is még bennük: a századik percben egy beadás után Ivan Lovric elé került a labda, aki visszalőtte a kapu bal sarkába (2–1).

Ez a gól a következő kört jelentette a Honvédnak, amely összesítésben 2–2-vel zárt, ám idegenben szerzett találatával továbbjutott.

A Fradiban sem ment rosszul, de itt kivirágoztam – Batik

Szomorú, ami az első meccs után történt, de a Honvédnak szurkolok – Mátyus

KAPOSVÁR–MEZŐKÖVESD

Kuttor Attila együttese a 44. percben Takács Tamás révén került előnybe, amivel összesítésben már kétgólos (3–1) fórja volt a Kaposvárral szemben. A Kaposvár a 62. percben emberhátrányba került, amit a Kövesd ki is használt, és 3–1-re nyert, ezzel kettős győzelemmel, 5–2-es összesítéssel ment tovább a legjobb nyolc közé.

PUSKÁS AKADÉMIA–BÉKÉSCSABA

A hazaiak már az első percben megszerezték a vezetést a másodosztályú Békéscsaba ellen – Luciano Slagveer szerzett gólt. A PAFC a második félidőben bebiztosította továbbjutását, az odavágó után a visszavágón is 3–0-ra diadalmaskodott, így összesítésben 6–0-val könnyedén menetelt a negyeddöntőbe.

ZALAEGERSZEG–LIPÓT PÉKSÉG SE

A ZTE az első félidőben két perc alatt kétszer is betalált. Az 55. percben aztán harmadszor is ünnepelhetett az elsőosztályú alakulat, ez pedig már azt jelentette, hogy a hazaiak összesítésben 4–3-mal továbbjutásra álltak.

A 61. percben aztán jött a megnyugvást jelentő gól is, majd Babati Benjamin góljával már 5–0-ra volt az állás. A Lipót Pékségnek szépítésre még futotta, de a Zalaegerszeg így is győzött 5–1-re, aminek köszönhetően továbbjutott a negyeddöntőbe.

DUNAÚJVÁROS–MTK BUDAPEST

Az NB II-es MTK a 34. percben Bíró Bence villanásával került előnybe. Bognár István ívelte be a szögletet, de a védők tisztáztak, ám nem pontosan, a labda így Bognár elé került, aki kapásból a bal felsőbe lőtt.

A 2–0-s végeredményt Gera Dániel alakította ki a 64. percben – mivel az MTK az odavágón is nyert, így kettős sikerrel jutott be a negyeddöntőbe.

PAKS–PÉCS

Az élvonalbeli Paksnak elég volt egy villanás a Pécs ellen: az 57. percben Hahn János ünnepelhetett egy büntető után, az 1–0-s végeredmény pedig azt jelenti, hogy a paksiak 3–1-es összesítéssel, kettős diadallal mentek a negyeddöntőbe.

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓK

SZOMBATHELYI HALADÁS–BP. HONVÉD 2–1 (1–0, 1–0, 2–1)
Szombathely, 1776 néző. Vezette: Berke Balázs (Kovács J. Zoltán, Tóth II Vencel)
HALADÁS: Gyurján M. – Tóth D., Schimmer, Devecseri, Németh Milán – Holdampf, Bosnjak – Illés B. (Rácz F., a szünetben), Kiss B. (Doktorics, 105.), Szalay (Tóth B., 72.) – Jancsó (Farkas II B., a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
HONVÉD: Tujvel – Batik, Kamber, Niba (Lovric, 93.) – Mezgrani (Ikenne-King, 103.), Nagy G., Hidi, Kesztyűs B. (Gazdag, 54.), Kukoc – Ugrai, George (Moutari, 70.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino
Gólszerző: Jancsó (1–0) a 31., Tóth B. (2–0) a 93., Lovric (2–1) a 100. percben
MESTERMÉRLEG
Mátyus János:
– Bosszantó, hogy nem sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. A cél érdekében a játékosok a megbeszélteknek megfelelően küzdöttek, de ez is kevésnek bizonyult. Kívánom a Honvédnak, hogy kijusson a nemzetközi porondra.
Giuseppe Sannino: – Másodosztályban szereplő ellenféllel találkoztunk ugyan, de tisztában voltunk vele, hogy a Magyar Kupában minden mérkőzés nehéz. Nem örülök, hogy két gólt kaptunk, viszont boldog vagyok a továbbjutás miatt.

Továbbjutott: a Honvéd, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–3 (0–1)
Kaposvár, 532
néző. Vezette: Bogár Gergő (Szert Balázs, Varga Gábor)
KAPOSVÁR: Pogacsics – Vachtler, Ur, Nagy T., Hadaró – Nagy K. (Jakimiv, a szünetben), Szakály A. – Nagy R. (Ádám M., 55.), Trebotics, Palic (Fodor M., 75.) – Balázs Zs. Vezetőedző: Disztl László
MEZŐKÖVESD: Szappanos – Farkas D. (Silye, 70.), Neszterov, Pillár (Karnyicki, 77.), Eperjesi – Meszhi – Pekár, Besirovic (Berecz, a szünetben), Vajda S. – Takács T., Jurina. Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző: Takács T. (0–1) a 43., Jurina (0–2) a 65., Berecz (11-esből, 0–3) a 78., Vachtler (1–3) a 83. percben
Kiállítva: Hadaró (a második sárga lap után) a 63. percben
MESTERMÉRLEG
Disztl László: –
Mezőkövesden az utolsó pillanatban kaptunk ki, így jó esélyünk volt a továbbjutásra. Sajnos az első félidőben nem azt a játékot és hozzáállást láttuk a játékosokon, amit szerettünk volna. Előnye birtokában a Mezőkövesd nyugodtan játszott, de emberhátrányban is egészen jól futballoztunk, csak éppen nem nehezítettük meg az ellenfél dolgát.
Kuttor Attila: – Megint harcos mérkőzést játszottunk a Kaposvárral, amelyet ismét győzelemmel zártunk, és megérdemelten jutottunk tovább.

Továbbjutott: a Mezőkövesd, kettős győzelemmel, 5–2-es összesítéssel.

ZTE FC–LIPÓT SE 5–1 (2–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1062
néző. Vezette: Barna Gábor (Szilasi Szabolcs, Kiss Balázs)
ZTE: Demjén – Balla, Kocsis G., Katanec (Bobál D., 73.), Bedi – Katelarisz, Ostrek – Radó (Bőle, 60.), Stieber Z. (Mitrovics, 62.), McWoods – Babati. Vezetőedző: Márton Gábor
LIPÓT: Dénes – Simita, Bieder, Zámbó, Kapa – Tóth L. – Farkas Z., Varga T. (Schillinger, 64.), Csete (Vörös, 64.) – Zimonyi, Varsányi (Molnár M., 84.). Edző: Varga Péter
Gólszerző: McWoods (1–0) a 30., Ostrek (2–0) a 32., Bedi (3–0) az 55., Ostrek (4–0) a 62., Babati (5–0) a 69., Zimonyi (5–1) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Márton Gábor: –
Ez volt az elképzelés, miután az első mérkőzést elveszítettük, csak a továbbjutás lehetett a célunk. Nyertünk, olykor jól játszottunk, igaz, a kétosztálynyi különbség elég nagy, de szereztünk öt gólt. Amit kértem, annak jelentős részét megvalósította a csapat.
Varga Péter: – Az első három helyzet a miénk volt, de mindet kihagytuk, aztán két perc alatt kaptunk két gólt. Akkor még mindig bizakodtunk, aztán a ZTE rúgott újabb két gólt, s ekkor már eldőlt a továbbjutás. Minden elismerésem játékosaimé, akik két mérkőzésből egyszer legyőzték NB I-es riválisukat.

Továbbjutott: a ZTE, 6–4-es összesítéssel.

PAKSI FC–PÉCSI MFC 1–0 (0–0)
Paks, Fehérvári úti Stadion, 1198
néző. Vezette: Rúsz Márton (Becséri Gergely, Rózsa Dávid)
PAKS: Holczer – Osváth, Kelemen D., Gévay, Bor – Báló – Hahn (Haraszti, 62.), Windecker (Szendrei Á., 80.), Kecskés T., Könyves – Böde (Sajbán Máté, 69.). Vezetőedző: Osztermájer Gábor
PÉCS: Helesfay – Sági A., Gajág, Rácz L., Németh M. (Katona L., 83.) – Hegedűs M., Nikics (Szabó D., 80.), Futó, Grabant B. (Bohata, 72.) – Kónya D., Geiger. Vezetőedző: Vas László
Gólszerző: Hahn (11-esből, 1–0) az 57. percben
MESTERMÉRLEG
Osztermájer Gábor: –
El kell ismerni, az ellenfél mindkét mérkőzésen eltüntette az osztálykülönbséget. Jobban ki kellett volna használni Hahn János és Könyves Norbert gyorsaságát – a lényeg, hogy kettős győzelemmel továbbjutottunk.
Vas László: – A vereség fáj, de le a kalappal a csapat előtt, a két mérkőzésen bebizonyosodott, hogy a több munka meghozza gyümölcsét, habár ez az eredményen nem látszott. Kis zsiványság hiányzott a játékunkból.

Továbbjutott: a Paks, kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel.

PUSKÁS AKADÉMIA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 3–0 (1–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 613
néző. Vezette: Móri Tamás (Lémon Oszkár, Horváth Zoltán)
PUSKÁS AKADÉMIA: Tóth B. – Huszti A. (Tamás N., a szünetben), Szolnoki, Spandler, Deutsch L. – Varga J. – Slagveer (Komáromi, a szünetben), Radics, Plsek (Nándori, a 67.), Sós B. – Mebrahtu. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Polényi, Dávid Z., Farkas M., Zahorán – Faragó, Babinyecz (Váradi, a szünetben), Lustyik – Gránicz, Ilyés T. (Pantovics, a 62.), Oláh L. (Gréczi M., az 57.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Slagveer (1–0) az 1., Tamás N. (2–0) a 66., Komáromi (3–0) a 76. percben

Továbbjutott: a PAFC, kettős győzelemmel, 6–0-s összesítéssel.

DUNAÚJVÁROS PASE–MTK BUDAPEST 0–2 (0–1)
Dunaújváros, 200
néző. Vezette: Molnár Attila (Garai Péter, Bornemissza Norbert)
DUNAÚJVÁROS: Pokorni – Barta, Hompóth, Puskás G., Horváth K. – Dorogi (Beszterczei, 68.), Barna Zs. – Busa (Al-Sheraji, 68.), Kovács B. (Tapiska, 73.), Áman – Szepessy R. Edző: Lőrincz Emil
MTK: Varga B. – Fülöp N., Varju, Nagy Zs., Deutsch B. (Kanta J., 71.) – Kata – Katona M. (Gera D., 61.), Bognár I., Palincsár, Schön (Lencse, 61.) – Bíró B. Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Bíró B. (0–1) a 34., Gera D. (0–2) a 64. percben
MESTERMÉRLEG
Lőrincz Emil: –
Stabil védekezésből igyekeztünk a megszerzett labdákból támadásokat indítani. Az első játékrész rendben volt, akadtak lehetőségeink, a kapufát is eltaláltuk, akár vezethettünk is volna. Szünet után kiütközött, hogy jobb minőségű játékosok vannak az ellenfélnél. Sajnos a második félidőben már nem nyújtottunk olyan teljesítményt, mint az elsőben.
Michael Boris: –
Kicsit változtattunk az összeállításon, de így is erős csapattal érkeztünk. Az elején volt egy kis gondunk a pálya talaja, illetve taktikai problémák miatt, de ezeken túltettük magunkat, és nyertünk. A célunkat elértük, kettős győzelemmel jutottunk a következő fordulóba.

Továbbjutott: az MTK, kettős győzelemmel, 5–0-s összesítéssel.

A NEGYEDDÖNTŐBEN

MAGYAR KUPA
10. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 5. FORDULÓ)
Paks–Budapest Honvéd
Puskás Akadémia–Mezőkövesd
ZTE FC–Mol Fehérvár FC
Dorogi FC (NB II)–MTK (NB II)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik